Weboldalak
Bezár
Világos színű autó egy kanyargós, zöld erdei úton gurul

A szén-dioxid kibocsátás kompenzálása

CO2-kibocsátás akkor történik, amikor az üzemanyag elég, és a hőenergia mozgási energiává alakul át, így hozva mozgásba az autót. Bár a CO2 az élet természetes velejárója, és a növények növekedési ciklusában is fontos szerepet játszik, a légkörben jutó túlzott CO2 komoly problémákat okoz.

A legnagyobb veszélyt az üvegházhatás jelenti: a légköri CO2 elnyeli a Nap által kibocsátott és a Föld felszínéről visszavert hősugárzást, és visszaküldi azt a Földre. Minél több üvegházhatású gáz van a légkörben, annál magasabb lesz a hőmérséklet. A CO2-csökkentés az éghajlatváltozás elleni hatékony intézkedés tehát, de ez - különösen a gazdaságban - kihívást jelent.

1 liter fosszilis üzemanyag elégetésekor ennyi CO2-kibocsátás keletkezik*:

1 liter benzin, bioüzemanyaggal: 2,138 kg CO2 / liter
1 liter dízel, bioüzemanyag nélkül: 2,696 kg CO2 / liter

*Az IPCC (Éghajlatváltozási Kormányközi Testület) az ENSZ 195 tagú kormányközi szerve, amely objektív és tudományos értékeléseket ad ki az éghajlatkutatás témakörében. Az IPCC rendkívüli hitelessége okán az OMV 2006 óta a szervezet értékeit használja a szén-dioxid-kibocsátás számításához. A szén-dioxid-számítási paraméterek: benzin bioüzemanyaggal és dízel bioüzemanyag nélkül.

A CO2-kompenzáció lehetővé teszi, hogy ellensúlyozzuk az általunk termelt és a légkörbe juttatott kibocsátást azáltal, hogy máshol - klímavédelmi projektek támogatása révén - csökkentjük a levegőbe kerülő CO2 mennyiségét. Ez az ellentételezés a tanúsított szén-dioxid-kompenzációs projekteken keresztül lehetséges, melyek például erdővédelemmel kapcsolatosak. E projektek azáltal csökkentik a CO2-kibocsátást, hogy eltávolítják azt a légkörből.

img_CO2 fenntarthatóság grafika

  • Az OMV töltőállomásokon válassza a MaxxMotion Performance üzemanyagokat
    Az első lépés a vezetés során keletkező CO2-kibocsátás részleges ellentételezéséhez az, hogy felkeresi az Önhöz legközelebb lévő OMV töltőállomást, és MaxxMotion Performance üzemanyagot tankol.
  • Az OMV ellensúlyozza az Ön CO2-kibocsátásának 20%-át
    Az OMV MaxxMotion Performance üzemanyagokat szén-dioxid-kompenzációs szolgáltatással egészítettük ki, amely révén klímevédelmi projektek támogatásán keresztül kompenzáljuk az Ön CO2-kibocsátásának 20%-át.
  • Támogasson nemzetközi szén-dioxid-kompenzációs projekteket
    Az OMV MaxxMotion Performance üzemanyagok választásával Ön közvetve olyan szén-dioxid-kompenzációs projekteket támogat, amelyek célja például az erdővédelem.

Kenőanyag kereső