Weboldalak
Bezár
Windenergy, Guazhou, China, climatepartner.com/1470 (picture 1)

Klímavédelmi projektek támogatása a MaxxMotion üzemanyagokkal

Ha úgy dönt, hogy OMV MaxxMotion Performance üzemanyagot tankol autójába, az OMV a vezetés során keletkező szén-dioxid-kibocsátás 20%-át kompenzálja olymódon, hogy megújuló energiákon alapuló nemzetközi szén-dioxid-kompenzációs projekteket támogat.

Az OMV a ClimatePartner portfóliójában szereplő, a Verified Carbon Standard (VCS) nevű program által tanúsított szén-dioxid-kompenzációs projekteket támogat. A támogatott projektek több régióban működnek, és az ENSZ számos Fenntartható Fejlődési Céljának (FFC) elérését segítik. E projekteknek – a kibocsátás-megtakarításon kívül – négy alapvető feltételt kell teljesíteniük: megfelelés az addicionalitás elvének, a kétszeres elszámolás kizárása, tartós eredménynyújtás és független harmadik felek által történő rendszeres ellenőrzés. Ezek biztosítják a projektek valós pozitív hatását.

A fenntarthatóság ereje: Szélenergiával a pozitív változásért

A kínai Gansu tartományban történő szélerőművek létesítésével aktívan hozzájárulunk a károsanyag-kibocsátások helyi mérsékléséhez, ezen kívül a széntüzelésű erőművekből származó villamos energia egy részét is kiváltjuk. Ez a projekt nemcsak a lokális környezetszennyezés csökkentésében játszik döntő szerepet, hanem hozzájárul a közösség vízkészleteinek fenntartható védelméhez is. Az erőművek építésének támogatásával aktívan hozzájárulunk a helyi infrastruktúra fenntartható fejlesztéséhez, amely hatással van a jövedelmek növekedésére és az új munkalehetőségek megteremtésére is. 

Közreműködésünk hozzájárul ahhoz, hogy a növekvő villamosenergia-igény ne szoruljon nagymértékben a magas szén-dioxid kibocsátással járó hőerőművi folyamatokra. Büszkék vagyunk arra, hogy ezzel az éghajlati projekttel jelentős hatást gyakorolhatunk mind a környezetvédelemre, mind a helyi közösség jólétére.

https://climatepartner.com/1470
 

  • A szélenergia a szél erejével, szélturbinák segítségével történő energiatermeléssel járul hozzá az éghajlatváltozás elleni fellépéshez. E folyamat során a szélturbinában elhelyezett generátor a mozgási energiát elektromos energiává alakítja át.  Az energia a világ számos területén még mindig főként fosszilis tüzelőanyagokból kerül előállításra. A tiszta szélenergia felhasználásával helyettesíthető a fosszilis, nagy károsanyag-kibocsátással előállított energia egy része, így bizonyíthatóan csökkenti a CO2-kibocsátást.
  • A Góbi-sivatagban összesen 134 szélturbina évente 461 464 MWh megbízható forrású megújuló energiát juttat az Északnyugat-kínai Áramhálózatba (NWPG).
  • A szélerőművek építése, üzemeltetése, karbantartása munkalehetőségeket teremt, ami javítja a helyi foglalkoztatást. A projekt mintegy 428 820 tonna CO2-kibocsátást takarít meg évente.

Kenőanyag kereső