Weboldalak
Bezár
Kanyargós erdei úton vezető sofőr

Tippek a hatékony autóvezetéshez

Ha MaxxMotion Performance üzemanyagokat használ, az OMV a vezetés során keletkező szén-dioxid-kibocsátás 20%-át - erdővédelmi projektek támogatásán keresztül - ellensúlyozza. De hogyan tudja Ön mérsékelni a karbonlábnyomát? A szén-dioxid-kibocsátást felelős vezetéstechnikával is csökkentheti.

img_tip photo

Az üzemanyag-takarékos vezetés figyelmet és jártasságot igényel, de az elkötelezettség kifizetődik. Vezetési stílusa az üzemanyag- és költségmegtakarításon túlmenően hozzájárulhat az autója szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséhez is. A legtöbb korszerű járművet optimális üzemanyag-hatékonyságra tervezték. Mint minden más gép esetében, autója üzemeltetésének módja is óriási különbséget jelenthet. Az, ahogyan kezeli és vezeti járművét ugyanis, nagyban befolyásolja a tankolással elért üzemanyag-hatékonyságot és a környezetre gyakorolt hatást.

img_tips icon 1

Vezetés előtt hagyja felmelegedni a motort.
Minden motornak több üzemanyagra van szüksége a hidegindítás után. Ezért óvatosan melegítse fel a motort üzemi hőmérsékletre. Ez kíméli a környezetet és az Ön pénztárcáját is.

img_tips icon 2

Állandó sebességgel haladva a jármű kevesebbet fogyaszt.
A jármű felgyorsítása igényli a legtöbb üzemanyagot. A kívánt utazósebesség eléréséhez gyorsítson dinamikusan és időben váltson magasabb sebességfokozatba. Az autó túl gyors vagy túl lassú felgyorsítása egyaránt megterhelő a motor számára.

img_tips icon 3

Vezessen előrelátóan és a lehető legegyenletesebben.
Ha kellő távolságot tart az Ön előtt haladó autótól, nagyobb biztonságban van az úton, finomabban tudja kiegyenlíteni a sebességkülönbségeket, és üzemanyagot takarít meg. A gördülési szakaszok jobban kihasználhatók, és a fékek kopása minimálisra csökkenthető. A gyakori fékezés és a felesleges gyorsítás üzemanyagba, időbe és pénzbe kerül.

img_tips icon 4

Vezessen a lehető legmagasabb sebességfokozatban.
Kerülje a szükségtelenül magas motorfordulatszámon való járatást, mivel ez több üzemanyagot fogyaszt és növeli a kopást. Sok járműnél már városi sebességnél is használható a legmagasabb fokozat, ami csökkenti a fogyasztást és a zajszennyezést.

img_tips icon 5

Álló helyzetben állítsa le a motort.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy rövid ideig tartó várakozás esetén minden egyes indítási folyamat a motor, az önindító és az akkumulátor elhasználódását eredményezheti.

img_tips icon 6

A légkondicionálót, ülésfűtéseket és állófűtéseket kapcsolja ki, ha nincs rájuk szükség.​
Ezek az eszközök biztonságos vezetés szempontjából fontosak, hiszen, ha a járművezető komfortosan érzi magát, jobban tud koncentrálni, és így biztonságosabban közlekedik az úton. Ezáltal elkerülhetők a költséges és időigényes károk.

img_tips icon 7

Használjon navigációs rendszert.​
Ezek az eszközök segítenek a járművezetőnek megtalálni a rövidebb vagy optimális utat. Így időt spórolhat és megkímélheti magát a szükségtelen stressztől, valamint jobban tud koncentrálni a gazdaságosabb vezetési stílusra és a közlekedésre.

img_tips icon 8

Az abroncsnyomást rendszeresen ellenőrizni kell.
A túl alacsony abroncsnyomás miatt a gumik gyorsabban kopnak és nő az üzemanyag-fogyasztás.

img_tips icon 9

Ne „cipeljen magával” felesleges súlyt.
Üzemanyag takarítható meg az autó időnkénti kipakolásával, például azzal, hogy nyáron kivesszük a csomagtartóból a hóláncokat és egyéb felesleges súlyt. A kerekek esetében fontos megjegyezni, hogy a szükségtelenül széles gumiabroncsok növelik a súlyt és a gördülési ellenállást.

img_tips icon 10

Rendszeresen ellenőrizze, hogy az autó műszakilag tökéletes állapotban
van-e.

A motor fontos alkatrészein található lerakódások csökkenthetik a motor teljesítményét és növelhetik a fogyasztást. Ezért a szakértői javaslat az, hogy a járműveket legalább évi egyszer szervizeljük. Az egyedülálló ACTIVEFLOWTM technológiával rendelkező OMV MaxxMotion Performance üzemanyagok rendszeres használata tisztítja és tisztán is tartja a motort. Ez elősegíti a kibocsátás csökkentését és növeli a motor élettartamát.

Kenőanyag kereső