Weboldalak
Bezár
img_GoodWill Pharma gyógyszerek header

Vény nélkül kapható gyógyszerek és étrend-kiegészítő termékek az OMV töltőállomásokon

Már 99 OMV kúton elérhetők a vény nélkül kapható gyógyszerek országszerte. A Goodwill Pharma Nyrt.-vel együttműködésben megvalósuló forgalmazás részeként olyan termékek kaptak elsősorban helyet a polcokon, amelyek utazás közben gyakran előforduló egészségügyi problémák tüneteit enyhítik. Ilyen termékek a láz- és fájdalomcsillapítók, orr- és szemcseppek, vitaminok, valamint gyulladáscsökkentők.

A növekvő igényeket figyelembe véve döntöttünk a vény nélkül kapható gyógyszerek, orvostechnikai eszközök, valamint étrend-kiegészítők forgalmazása mellett, amelyet egy 10 kútra kiterjedő tesztidőszak előzött meg. A pozitív visszajelzéseket követően idén úgy döntöttünk, hogy az értékesítést további 89 töltőállomására terjesztjük ki, így az OMV magyarországi hálózatának már mintegy 50 százalékában megvásárolhatók a készítmények.

A vonatkozó jogszabályok értelmében a gyógyszerek értékesítése kizárólag a 14. évüket betöltött személyek részére engedélyezett, visszaváltásra pedig nincs lehetőség a töltőállomásokon. A készítményekkel kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ minősítésével rendelkező MDD gyógyszer-információs rendszerben, a töltőállomáson üzemelő digitális kioszkon, vagy a nyomtatott betegtájékoztató alapján tájékozódhatnak. Az értékesítésben résztvevő kutakon lehetőség nyílt díjmentesen gyógyszerhulladék leadására.

Kenőanyag kereső