Weboldalak
Bezár

Hatmilliós adomány a Máltai Szeretetszolgálat részére

  • Közel 3 millió forint gyűlt össze a Máltai Szeretetszolgálat számára az OMV Hungária év végi adománygyűjtő akciójában, melyet a vállalat megduplázott
  • Az akciónak köszönhetően 5,8 millió forintot utalt át az OMV Hungária a karitatív szervezetnek
  • Az összegyűlt forrásból ajándékcsomagok készültek rászoruló családok számára

Kiemelkedő eredményt hozott az OMV Hungária és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal tavaly év végi karitatív együttműködése. Összesen ugyanis 2,9 millió forintot meghaladó adomány gyűlt össze az OMV töltőállomásain és online értékesítési rendszerében az év utolsó hónapjában. Ezt a vállalat ugyanekkora összeggel egészítette ki, így végül több mint 5,8 millió forintot utalt át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára. Ez az összeg jócskán meghaladja az elmúlt évi eredményt, amikor is 4,08 millió forint jött össze.

„Boldoggá tesz minket, hogy egy sikeres kampányt sikerült szervezni és a vásárlóinkkal közösen támogathattuk a Máltai Szeretetszolgálat áldozatos munkáját. Reméljük, hogy számos hátrányos helyzetű családnak tudtunk ezáltal segíteni és sikerült örömet okozni számukra. Az külön büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a töltőállomásainkra betérő autósók ismét jelét adták annak, hogy mennyire érzékeny és segítőkész emberek” – fogalmazott Balogh Tibor, az OMV ügyvezető igazgatója.

A decemberi akció során az autósok a vállalat 165 töltőállomásán, illetve az OMV honlapján online vásárolhattak 200 és 500 forintos Máltai adománykártyákat. Az így befolyó és a vállalat által megduplázott forrást a segélyszervezet tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomagok összeállítására használja fel, amelyeket nélkülöző családokhoz juttatnak el.

„Az OMV Hungáriától kapott forrásból csaknem 2500, tartós élelmiszereket tartalmazó csomag készült, amelyeket a regionális szervezeteken keresztül rászoruló embereknek, családoknak juttattunk el az ország egész területén. Számunkra minden támogatás hatalmas jelentőségű, de az OMV adományának értékét külön emeli, hogy készpénzt gyűjtöttek a Máltai Szeretetszolgálat számára. A jelenlegi vírushelyben ugyanis a támogatás ezáltal juttatható célba a leggyorsabban. A vállalattal egyébként már évek óta tart a jó kapcsolat, amely reményeink szerint a jövőben is fennmarad” – fogalmazott Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat adománykártyái 2021-ben is elérhetőek az OMV töltőállomásain.

OMV Hungária Ásványolaj Kft.

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 197 töltőállomást üzemeltet, és 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 122 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 85, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.

OMV Aktiengesellschaft

Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. A 2018-as, 23 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és több mint 20 000 munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal rendelkezik Romániában és Ausztriában, a Közép-Kelet Európai főrégióban; amit egy kiegyensúlyozott nemzetközi portfolió egészít ki Oroszországban, az Északi-tengeren, a Közel-Keleten és Afrikában. Az üzletág napi termelése mintegy 427 000 hordó olajekvivalens volt 2018-ban. A Downstream-üzletágban az OMV három finomítót üzemeltet, melyekkel finomítói kapacitása évi 17,8 millió tonna, a társaság tíz országban több mint 2000 töltőállomást üzemeltet. Az OMV gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában (Gas Connect Austria GmbH), és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. Az OMV 2018-ban mintegy 114 terawattóra energiaértékű gázt értékesített. A fenntarthatóság a vállalati stratégia szerves részét képezi. Az OMV 2025-ig, 500 millió euró értékben fektet be innovatív energetikai megoldásokba.

OMV-sajtókapcsolat:    

Katona Adrienn
adrienn.katona@omv.com
+36 1 381-9733

Kenőanyag kereső