Weboldalak
Bezár

Az OMV támogatásával tör az élre Michelisz Norbert

Kiemelt partnerségi megállapodást kötött az OMV Hungária és az újonnan alakult FIA túraautó-világkupán (WTCR) versenyző Michelisz Norbert. Az együttműködéssel az OMV visszatér az autósport világába Magyarországon.

Kiemelt partnerként támogatja Michelisz Norbert hazai és nemzetközi sikereit az OMV Hungária. A WTCC túraautó-világbajnokságon szerzett ezüstéremmel tavaly történelmet író, a technikai sportágakban legsikeresebb magyar sportoló és az olajipari vállalat márciustól halad közösen a dobogó legfelső fokáig vezető úton az újonnan alakult FIA túraautó-világkupán (WTCR). Az OMV logója nem csupán a nemzetközi hírnevet szerzett Michelisz Norbert vadonatúj sisakján tűnik fel, de kiemelt helyet kap a sportember újratervezett versenyruháján is.

A túraautó-világbajnokság (WTCC) és a TCR International fúziójából született új sorozat, a WTCR 26 állandó indulóval vág neki a bajnokságnak. A 2018-as szezonban Michelisz Norbert a BRC Racing Team gyári pilótájaként egy Hyundai i30 N TCR típusú versenyautóval áll rajthoz. Az előzetes tervek szerint a várhatóan 9 versenyhétvégéből álló WTCR-szezon április 7-8-án Marokkóban kezdődik, és november 17-18-án Makaóban ér véget. A világkupa magyarországi állomása április 27-29-én a Hungaroringen lesz, ahol a WTCC versenyein az utóbbi években a nézőszám meghaladta a több tízezret.

„Az OMV számára a legfőbb értéket a minőség, a folyamatos fejlődés, a küzdeni tudás és a magas szintű motiváció jelenti. Mi a töltőállomásainkon biztosítjuk a legmagasabb teljesítményt, többek közt kiemelkedő minőségű MaxxMotion prémium üzemanyagainkkal, míg Michelisz Norbert a versenypályán nyújtja a legjobbat” – mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója. „Célunk, hogy az együttműködéssel is hozzájáruljunk a magyar sportolók további sikereihez” – tette hozzá.

„Idén új bajnokságban indulok, olyan partnerekkel, akik a legnagyobb segítséget nyújtják a győzelemhez. Az OMV egy biztos szövetségest jelent számomra, hiszen a vállalat szakmai alapértékei egybeesnek azokkal, amelyek mentén saját pályámat is építem. Már alig várom az első futamot” – mondta Michelisz Norbert.

Háttérinformáció:

OMV Hungária Ásványolaj Kft.
Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 188 töltőállomást üzemeltet, és 13 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 104 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 69, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.

OMV Aktiengesellschaft
Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. A 2017-es, 20 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és mintegy 20 700 munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal rendelkezik Romániában és Ausztriában, amit egy kiegyensúlyozott nemzetközi portfolió egészít ki az Északi-tengeren, a Közel-Keleten és Oroszországban, mint további kulcsrégiókban. Az üzletág napi termelése mintegy 348 000 hordó olajekvivalens volt 2017-ben. A Downstream-üzletágban az OMV három kőolajfinomítót működtet, ezek összesített feldolgozási kapacitása évi 17,8 millió tonna, a társaság tíz országban több mint 2000 töltőállomást üzemeltetett 2017 végén. Az OMV gázvezeték-hálózattal rendelkezik Ausztriában, és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. Az OMV 2017-ben mintegy 113 terawattóra energiaértékű gázt értékesített.

További információ:

OMV-sajtókapcsolat:
Leszák Tamás – Noguchi Porter Novelli
tleszak@noguchi.hu
+36306880866

Web:
http://www.omv.hu
http://blog.omv.com

Közösségi média:
http://twitter.com/omv
http://youtube.com/omv
http://linkedin.com/company/omv

Kenőanyag kereső