Weboldalak
Bezár

Új üzemanyagformulát vezetett be az OMV

  • Új, továbbfejlesztett motorvédelmi formula az OMV MaxxMotion üzemanyagokban  
  • 10 százalékkal nagyobb adalékanyag-tartalom mind a dízel, mind a benzin esetében  
  • Az új üzemanyagok meghosszabbítják a motor élettartamát*  

Az elmúlt években jelentős mértékben fejlődtek és változtak az ipari szabványok és igények. Ezek számos változást hoztak a járműiparban, amelyek figyelembevételével az OMV újabb fontos lépést tett és továbbfejlesztette MaxxMotion üzemanyagcsaládját. A teljes termékportfolióban 10 százalékkal megnövelték az adalékanyag-tartalmat, amely eredményeként az új OMV MaxxMotion üzemanyagok optimális felhasználói értékkel bírnak a magyar járművezetők számára. 

 Az adalékanyagokat a fűszerekhez is lehetne hasonlítani. Egészen más lehet a végeredmény már attól is, ha az összetevők arányait módosítjuk. Így jól érzékelhető, hogy egy ekkora adalékanyag növelés milyen komoly változás – mondta Wéber Gábor, Forma 1-es szakkommentátor, autóversenyző, a MaxxMotion üzemanyagok hazai nagykövete.  

A kutatások során egyértelmű szándék volt, hogy az üzemanyagok tökéletesen megfeleljenek a modern motortechnológiai és a változó vevői igényeknek. Az új termékek adalékanyag-tartalmának köszönhetően maximális védelmet nyújt a motornak. Mindez hozzájárul az autó élettartamának növekedéséhez. 

Tartós és megbízható vezetési élmény

A kidolgozott innovatív adalékanyag-csomag még több védő- és tisztítómolekulát tartalmaz, amelyek eltávolítják a motorban a káros lerakódásokat és meggátolják az újak képződését. Ezen felül a csökkenő súrlódásnak köszönhetően hozzájárul, hogy a gépjármű hatékonyabban érje el és tartósabban adja le maximális teljesítményét, így erőteljesebbé válik a gyorsulás. A fejlesztés során ugyanakkor az is rendkívül nagy hangsúlyt kapott, hogy az említett előnyökkel együtt az üzemanyagok meghosszabbítsák a gépjármű élettartamát és csökkentsék a károsanyag-kibocsátást. Összességében  az új OMV MaxxMotion formula megbízható vezetési élményt nyújt a járművezető számára. 

Adalékanyag-tartalom maximális teljesítménnyel 

Az üzemanyag fejlesztése érdekében az OMV Innovations csapata szoros együttműködésben dolgozott az autóipar vezető vállalataival, kutatóintézeteivel és irányadó egyetemeivel. Ennek eredménye minden prémium terméket tankoló számára elérhető, hiszen az adalékanyag mennyiségének növelése a MaxxMotion dízel és a benzin üzemanyagait is érintette.  

Folyamatos erőfeszítéseket teszünk az üzemanyagok továbbfejlesztése érdekében. Fontos számunkra az ügyfelek elégedettsége, és hogy javuljon járműveik hatékonysága. Ezek az előrelépések ráadásul összességében a környezetre is pozitív hatással vannak – hangsúlyozta Kováts Botond, OMV Hungária marketing menedzsere.

További információ az OMV MaxxMotion formulával és a nyereményjátékkal kapcsolatban: https://www.omv.hu/hu-hu/omv-maxxmotion-jatek


*Az előnyöket a gépjármű, a vezetési szokások és a motor műszaki állapota befolyásolja. Az előnyök alapjául a helyi minimum követelményeket teljesítő (benzin esetében az MSZ EN 228, dízel esetében az MSZ EN 590) üzemanyaggal való összehasonlítás szolgált.


Háttérinformáció

OMV Hungária Ásványolaj Kft.
Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 197 töltőállomást üzemeltet, és 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 122 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 85, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.
    
OMV Aktiengesellschaft
Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. A 2019-es, 23 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és közel 20000 munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős jelenléttel bír Közép-Kelet Európában, amit egy kiegyensúlyozott nemzetközi portfólió egészít ki olyan központi térségekben mint a Közel-Kelet és Afrika, az Északi-tenger, Oroszország, valamint az Ázsiai és Csendes-óceáni régió. Az üzletág napi átlagos termelése mintegy 487 000 hordó olajekvivalens volt 2019-ben. A Downstream-üzletágban az OMV három finomítót üzemeltet Európában, emellett 15 százalékos tulajdonrészese az egyesült arab emírségekbeli ADNOC olajtársaságnak, finomítói kapacitása így eléri a 24,9 millió tonnát. Az OMV továbbá 36 százalékos részesedéssel rendelkezik a Borealisban, ami a világ egyik vezető poliolefin előállítója. A társaság mintegy 2100 töltőállomást üzemeltet tíz európai országban. Az OMV gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában (Gas Connect Austria GmbH), és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. Az OMV 2019-ben mintegy 137 terawattóra energiaértékű gázt értékesített. A fenntarthatóság a vállalati stratégia szerves részét képezi az OMV-nél. Az OMV ösztönzi a csökkentett szén-dioxid-kibocsátással járó gazdaságra való áttérést, továbbá mérhető célokat tűzött ki a szén-dioxid-intenzitás csökkentésére, illetve új energia- és petrolkémiai megoldások bevezetésére.

További információ:

OMV-sajtókapcsolat:    Katona Adrienn
adrienn.katona@omv.com
+36 1 381-9733

Kenőanyag kereső