Weboldalak
Bezár

Az OMV MaxxMotion elnyerte a WWFC legmagasabb minősítését

  • Az OMV MaxxMotion Super 100Plus teljesíti a Worldwide Fuel Charter (WWFC) üzemanyagokra vonatkozó legmagasabb (6. kategória) szintű előírásait
  • Magyarországon a MaxxMotion Super 100Plus kiemelkedően magas minőséget nyújtó üzemanyagnak számít
  • A WWCF 6-os üzemanyagok lehetővé teszik, hogy a motor a lehető legalacsonyabb károsanyag-kibocsátás mellett a maximális hatásfokkal működjön

Az elmúlt években az iparági szabványok és követelmények hatalmasat fejlődtek. Ezeket figyelembe véve az OMV fontos lépést tett és bizonyította, hogy a MaxxMotion Super 100Plus prémium benzin az elvárások növekedése mellett is változatlanul a legmagasabb elvárható minőséget nyújtja.

A MaxxMotion Super 100Plus benzin ugyanis továbbra is megfelel a WWFC (Globális Üzemanyagkarta) legmagasabb, 6-os kategóriájú besorolásának. Túl azon, hogy a besorolást a világ legnagyobb jármű- és motorgyártó szövetségei hagyják jóvá, a TÜV AUSTRIA AUTOMOTIVE is megerősítette, hogy az üzemanyag megfelel a Karta legmagasabb szintű minőségi elvárásainak.

A rendkívül szigorú kritériumok teljesítése bizonyítja, hogy az alacsonyabb kategóriájú termékekkel szemben a MaxxMotion Super 100Plus jobb eredményeket mutat a teljesítmény és a kibocsátás területén, amiről már a hazai járművezetők is meggyőződhetnek*. Az OMV a MaxxMotion 100 Plus prémium üzemanyagot kizárólag közvetlenül a schwechati finomítóból szállítja a magyarországi töltőállomásokra.

A Worldwide Fuel Charter 1998-ban jött létre, hogy a gépjárművek igényeinek megfelelően világszerte harmonizálja az üzemanyag minőségét. A WWFC átfogó magyarázatot ad az üzemanyagminőség különböző jellemzőiről és azoknak a jármű kibocsátására gyakorolt hatásairól. A dokumentumot Globális Üzemanyagkarta Bizottsága dolgozta ki, amelyben világ minden régiójából képviseltetik magukat olyan szakemberek, akik tagjai valamely gépjármű- és motorgyártók szövetségnek.  

A MaxxMotion Super 100Plus a legjobb választás a legfejlettebb motortechnológiákhoz

A WWFC és a jármű- és motorgyártó szövetségek munkájának fontos része, hogy az egyre növekvő követelményeknek megfelelően harmonizálják az üzemanyagok minőségét. “A fejlesztéseink célja egyértelműen az volt, hogy az OMV MaxxMotion üzemanyagok tökéletesen megfeleljenek a modern motortechnológia igényeinek és a változó vásárlói elvárásoknak. Örülünk, hogy OMV MaxxMotion Super 100Plus üzemanyagunk megfelel a legmagasabb követelményeknek, ami egyben fejlesztési munkánk számára is kiváló visszajelzés” – nyilatkozta Nikolai Schubert, az OMV termékfejlesztési igazgatója.

Az OMV novemberben a prémium üzemanyagokat egy akcióval is népszerűsíti. Akik a hónap folyamán 30 liter MaxxMotion üzemanyagot tankolnak az OMV VIVA töltőállomáson, azokat  vendégül látják egy frissen őrölt VIVA kávéra, vagy egy helyben készült forró teára.

*Az előnyöket a gépjármű, a vezetési szokások és a motor műszaki állapota befolyásolja, és az EN 228 szerinti helyi minimumkövetelményeket teljesítő üzemanyagokkal való összehasonlításra vonatkoznak.

xxx 

OMV Hungária Ásványolaj Kft. 

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 197 töltőállomást üzemeltet, és a töltőállomások száma alapján 9,9 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 122 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 85, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak. 

OMV Aktiengesellschaft  

Az OMV a felelős vállalati magatartás kereteit betartva termel és forgalmaz olaj- és gázipari, valamint vegyipari termékeket és megoldásokat, illetve fejleszt olyan innovatív eljárásokat, amelyek segítik a körforgásos gazdaság felépítését. A 2020. évi összesen 17 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és több mint 25 000 munkavállalójával (Borealisszal együtt) az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. A kutatás és termelés üzletág erős bázissal rendelkezik Közép- és Kelet-Európában, amit kiegyensúlyozott nemzetközi portfolió egészít ki a Közel-Keleten, Afrikában, az Északi-tengeren, Oroszországban és ázsiai-csendes-óceáni térségében. Az üzletág napi termelése tavaly mintegy 463 000 hordó olajekvivalens volt. A finomítási és az értékesítési üzletág részeként az OMV három finomítót üzemeltet, és 15 százalékos részesedéssel rendelkezik az ADNOC Refiningben valamint az ADNOC Global Tradingben, amelyek révén az évi finomítói kapacitás több mint 500 000 hordó naponta. A társaság tíz országban több mint 2 100 töltőállomást üzemeltet. Az OMV gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. 2020-ban mintegy 164 terawattóra energiaértékű gázt értékesített. A vegyiparban és vegyipari alapanyagok terén OMV, leányvállalata, a Borealis-szal együtt a világ egyik vezető szállítója a korszerű poliolefin megoldásoknak, e mellett európai piacvezető vegyi alapanyagok, műtrágyák és a műanyagok mechanikai újrafeldolgozása terén. A cég két fontos közösvállalata, a Borouge és a Baystar ™ révén világszerte nyújt szolgáltatásokat és kínál termékeket ügyfelei számára. A fenntarthatóság az OMV vállalati stratégiájának szerves része. A csoport teljes mértékben támogatja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállást, és mérhető célokat tűzött ki a szén-dioxid-intenzitás csökkentésére, valamint új energetikai és petrolkémiai megoldások megvalósítására.

További információk:

OMV sajtókapcsolat:
Katona Adrienn
adrienn.katona@omv.com
+36 1 381-9733

Kenőanyag kereső