Weboldalak
Bezár

Csúcskategóriás üzemanyagot vezetett be az OMV

Az autó- és üzemanyagipar legmagasabb követelményeit is teljesítő prémium üzemanyagot vezetett be Magyarországi hálózatában az OMV. A legmodernebb motorokhoz fejlesztett OMV MaxxMotion 100plus a hatékonyág mellett a teljesítményt is optimalizálja.

Eddigi legmagasabb minőségű benzinét vezette be az OMV. A Magyarországon is megvásárolható MaxxMotion 100plus teljesíti az autóipar legmagasabb szintű követelményeit, a World Wide Fuel Charter Category 5 előírásait. A vezető jármű- és motorgyártók által létrehozott átfogó szabványrendszer öt minőségi kategóriába sorolja az üzemanyagokat, az OMV új üzemanyaga ennek legmagasabb szintjének felel meg.

"Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan új terméket kínálunk vásárlóinknak, amely teljes mértékben kielégíti a modern gépjárművek technológia igényeit" – mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója, a legnagyobb töltőállomás-márkákat tömörítő Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) alelnöke. "Folyamatosan arra törekszünk, hogy igazi értéket teremtsünk ügyfeleink számára – mind az autóik állapota, mind a kiemelkedő utazási és vezetési élmény érdekében" – tette hozzá.

A prémium üzemanyagok iránti kereslet folyamatosan nő Magyarországon is. A MÁSZ adatai szerint az idei első negyedévben közel 50 százalékkal nőtt az ilyen termékek eladott mennyisége itthon az előző évi azonos időszakhoz képest. Idén január és március között összesen 48,3 millió liter prémium motorbenzint és gázolajat tankoltak a nagy forgalmazók hazai töltőállomásain. A két kategória részaránya ezzel 2 százalékpontos emelkedést követően 6,5 százalék fölé emelkedett. A prémium motorbenzinek literben mért forgalma éves szinten közel, a prémium gázolajoké pedig több mint 50 százalékkal nőtt az idei első első negyedévben.

Az innovatív összetevők segítségével a MaxxMotion 100plus a modern járművek motorjainak működését és hatékonyságát javítja, megelőzi a korróziót a motor alkatrészein, a befecskendezési rendszerben és az üzemanyag-tartályban is, illetve megszűnteti a már ott lévő szennyeződéseket. Mindezzel meghosszabbítja a motor élettartamát és fenntartja annak teljesítményét – e kedvező hatásokat pedig már az első tankolástól kiváltja.

Az OMV schwehati üzemanyag-kompetenciaközpontja, illetve független laboratóriumok, köztük a bécsi egyetem mérései alapján az új üzemanyag – a motor állapotától és a vezetési stílustól függően – javítja a motorteljesítményt és kedvezőbb gyorsítást tesz lehetővé. A MaxxMotion100plus innovatív összetevői magas szintű kopogástűréssel ruházzák fel az üzemanyagot, ez főleg a modern, nagy teljesítményű, direkt befecskendezéses, turbós motorok számára jelent komoly előnyöket.

Fotókat az OMV-fotótárból tölthet le az alábbi linken:
https://omv-mediadatabase.com/marsOMV/en/instance/ko/OMV.xhtml?oid=26494

Háttérinformáció:

OMV Hungária Ásványolaj Kft.
Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 183 töltőállomást üzemeltet, és 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 101 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 67, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.

OMV Aktiengesellschaft
23 milliárd euró csoportszintű árbevételével és 24 100 fős létszámával (2015. év végi adatok) az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal bír három régióban – Közép-Kelet-Európában, Romániában, Ausztriában, emellett az Északi-tengeren, illetve a közel-keleti és afrikai régióban. Az üzletág napi termelése mintegy 303 000 hordó olaj ekvivalens volt 2015-ben. A Downstream-üzletágban az OMV finomítói kapacitása évi 17,8 millió tonna, és 2015 végén az üzletág mintegy 3800 töltőállomást üzemeltetett 11 országban. Az OMV gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában, és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. 2015-ben az OMV mintegy 110 terawattóra energiaértékű gázt értékesített.

További információ:

OMV-sajtókapcsolat:
Leszák Tamás – Noguchi Porter Novelli
tleszak@noguchi.hu
+36306880866

Web:
http://www.omv.hu
http://blog.omv.com

Közösségi média:
http://twitter.com/omv
http://youtube.com/omv

http://linkedin.com/company/omv

Kenőanyag kereső