Weboldalak
Bezár

Óriási kávékedvezmény az OMV töltőállomásokon

A kávé világnapja alkalmából több mint száz magyarországi töltőállomásán 100 forintért vagy 50 SuperShop-pontért kínálja a kiváló minőségű, saját fejlesztésű, FAIRTRADE minősítésű alapanyagból készült presszókávét és cappuccinót az OMV.

A kávé világnapja alkalmából szeptember 29-én csütörtökön 100 forintba kerül a két legkedveltebb kávéital az OMV-töltőállomásokon. A közel hárommillió hazai SuperShop-kártyabirtokos ráadásul ennél is kedvezőbben, mindössze 50 pontért juthat felfrissüléshez ezen a napon. Az OMV különleges, olasz pörkölésű VIVA kávéblendjét a harmadik legnagyobb olaszországi kávépörkölő üzem, a családi vállalkozásként működő Gimoka szakértőivel közösen dolgozták ki. A minőségi ízélményt számos vakteszten tökéletesítették a vásárlók és a töltőállomás-partnerek bevonásával.

"A töltőállomások közötti versenyben egyre nagyobb előnyt jelent a minőségi kávé, a VIVA blend pozitív hazai fogadtatását pedig az elmúlt években folyamatosan emelkedő kávéforgalom támasztja alá" – mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója. Az OMV magyarországi benzinkútjain idén várhatóan már több mint 2,5 millió csésze frissítő italt értékesítenek – ez százalékos arányban kétszámjegyű éves növekedést jelent. A magyarországi autósok két kedvence a presszókávé és a cappuccino: több mint háromnegyedük e két variáció közül választ, ha utazás közben betér egy kávéra.

Az OMV idén nyártól kizárólag méltányos kereskedelemből származó, azaz FAIRTRADE minősítéssel rendelkező kávét kínál 101, VIVA kávézóval rendelkező töltőállomásán. A FAIRTRADE nemzetközi civil szervezetként garantálja, hogy a termelőktől a fenntarthatóság és kedvezőbb kereskedelmi feltételek jegyében kerüljön a töltőállomásokra a minőségi kávé – lehetőséget teremtve környezetbarát technológiák alkalmazására.

Fotókat az OMV-fotótárból tölthet le az alábbi linken:
https://omv-mediadatabase.com/marsOMV/en/instance/ko/VIVA-Coffee.xhtml?oid=93471

Háttérinformáció:

OMV Hungária Ásványolaj Kft.
Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 183 töltőállomást üzemeltet, és 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 101 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 67, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.

OMV Aktiengesellschaft
23 milliárd euró csoportszintű árbevételével és 24 100 fős létszámával (2015. év végi adatok) az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal bír három régióban – Közép-Kelet-Európában, Romániában, Ausztriában, emellett az Északi-tengeren, illetve a közel-keleti és afrikai régióban. Az üzletág napi termelése mintegy 303 000 hordó olaj ekvivalens volt 2015-ben. A Downstream-üzletágban az OMV finomítói kapacitása évi 17,8 millió tonna, és 2015 végén az üzletág mintegy 3800 töltőállomást üzemeltetett 11 országban. Az OMV gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában, és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. 2015-ben az OMV mintegy 110 terawattóra energiaértékű gázt értékesített.

FAIRTRADE
A FAIRTRADE civil kezdeményezésként, nonprofit szervezetek irányításával működik, közel két évtizede hivatalos védjegyként is használják. Fő célkitűzése, hogy a főként fejlődő országokban működő termelők kedvezőbb kereskedelmi feltételekkel adhassák el áruikat, ezzel is hozzájárulva a fenntarthatósághoz az adott régióban. A FAIRTRADE védjeggyel ellátott termékeket – elsősorban élelmiszereket, gyümölcsöket, kávét, kakaót, de például aranyat is – a termelők nemcsak magasabb áron, de szigorú társadalmi, környezeti és minőségi feltételek betartása mellett tudják értékesíteni. A FAIRTRADE mozgalom csúcsintézménye a nonprofit Fairtrade International, illetve a minősítéseket kibocsátó FLO-CERT. A kezdeményezésben 2014-2015-ben 1,5 millió termelő és dolgozó vett részt 74 országban, 2012-2013-ban a termelők közel egymilliárd euró árbevételhez jutottak a rendszeren keresztül.

További információ:

OMV-sajtókapcsolat:
Leszák Tamás – Noguchi Porter Novelli
tleszak@noguchi.hu
+36306880866

Web:
http://www.omv.hu
http://blog.omv.com

Közösségi média:
http://twitter.com/omv
http://youtube.com/omv
http://linkedin.com/company/omv

Kenőanyag kereső