Kapcsolat
Weboldalak
Weboldalak
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Ausztria www.omv.at Bulgária www.omv.bg Csehország www.omv.cz Németország www.omv.de Új Zéland www.omv.nz Norvégia www.omv.no Románia www.omv.ro Szerbia www.omv.co.rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si Szlovákia www.omv.sk Tunézia www.omv.tn Törökország www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Ausztria www.omv-gas.at Németország www.omv-gas.de Magyarország www.omv-gas.hu Hollandia www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Bezár

Elképesztő számok Magyarország meghatározó kézilabda klubjaitól

Mit tudnak az OMV által támogatott alakulatok, ha sebességről, távolságról, másodpercekről és elégetett kalóriákról van szó?

Már javában zajlik a kézilabda Bajnokok Ligája aktuális szezonja, ami az OMV által szponzorált csapatok, a Telekom Veszprém és a Győri Audi ETO KC számára egyaránt komoly erőpróba. Ennek apropóján az OMV összeállított egy listát, amely megmutatja, hogy a sikerért milyen erőfeszítésekre van szükség a sportolóktól, s persze az is milyen megpróbáltatások várnak rájuk.

1.    Szédítő lövések 

A világ élvonalában játszó kézilabdások alkalmanként szédítő erejű lövéseket engednek el. A Telekom Veszprémnél mért adatok szerint a legkomolyabb átlövések sebessége eléri a 90-120 km/h-t, ugyanez a Győri ETO KC meccsein 90-100 km/h között van. Ez már egy négykerekű esetében is tekintélyes tempó, olyannyira, hogy egy jól karbantartott családi autónál az előbbiről 65-90, utóbbinál 65-80 méter a fékút teljes hossza. Ezek után valóban nem nagyon van miért irigyelni az ellenfelek kapusait.     

2.    Egy meccs egy Michelisz-futam fele

Igencsak tetemes futómennyiség jön össze egy mérkőzésen a csapatok esetében. A Veszprém játékosai a tavalyi Final4 meccsein egy chipes adatrögzítő rendszert használtak erre. Ezek alapján az elődöntőben a játékosok összesen 28,01 km-t, a döntőben pedig még ennél is többet, 28,66 km-t tettek meg. Ez a táv Michelisz Norbert, az OMV által támogatott WTCR pilóta számára nagyjából egy futam felének. Az idei hungaroringi futamán ez a távolság 6,5 kört jelentett, amely megtételéhez 12 perc 18 másodpercre volt szüksége. 

3.    Egy évben összejön a Budapest-Párizs távolság

A stábok becsült adatai alapján a Veszprém és a Győr játékosai egy szezonban összesen nagyjából 1400 km-t futnak meccseiken. Ez a távolság szinte pontosan megfelel a Budapest-Párizs közötti távolságnak. Ezt már egy gépjárművel megtenni is kihívás, amit jól jelez, hogy egy átlagos benzinmotorral szerelt családi autónak ehhez a távolsághoz mintegy 100 liter üzemanyagra van szüksége.

4.    A Föld kerületének kétharmada is összejön egy évben   

A Győri ETO 6-7 országban jár egy évben, többek között Oroszországban (Rosztov-na-Don), míg tavaly ez a Veszprémnél elérte a 10-et, esetükben a legtávolabbi meccs Katarban (Doha) volt. Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt évben a kisalföldi alakulat nagyjából 26000 km-t, a bakonyi gárda pedig még ennél is többet, 28000 km-t utazott. Ez mindkét esetben meghaladja a Föld kerületének kétharmadát. Ha ezt egy hivatásos sofőrnek kellene teljesítenie munkaidőben, akkor a lehetséges maximális vezetőidőkkel kalkulálva – a pihenőidőket is betartva – kicsivel több, mint 48 napra lenne szüksége a Veszprém által gyűjtött kilométer-mennyiség teljesítéséhez, míg a Győri ETO kilométereihez közel 42 napig kellene vezetnie. 

5.    Több tucatnyi szendvics kell egy mérkőzéshez 

Aligha kérdéses, hogy egy mérkőzésen tekintélyes mennyiségű energiára van szükség. A győri csapat egészét kalkulálva a felhasznált energia mennyisége meghaladja a 19000 kcal-át egy találkozón, ez a volument közel 31, az OMV Gourmet Selection kínálatába bekerült Áfonyás-szarvaskolbászos szendvics fedezi. Ha szintén a kínálat részét képező Színes Gourmet Kertész salátát vesszük alapul, akkor a csapat említett kalóriaigényéhez 66 porcióra lenne szükség. 

Háttérinformáció

OMV Hungária Ásványolaj Kft.
Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 197 töltőállomást üzemeltet, és 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 122 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 85, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.
    
OMV Aktiengesellschaft
Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. A 2018-as, 23 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és több mint 20 000 munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal rendelkezik Romániában és Ausztriában, a Közép-Kelet Európai főrégióban; amit egy kiegyensúlyozott nemzetközi portfolió egészít ki Oroszországban, az Északi-tengeren, a Közel-Keleten és Afrikában. Az üzletág napi termelése mintegy 427 000 hordó olajekvivalens volt 2018-ban. A Downstream-üzletágban az OMV három finomítót üzemeltet, melyekkel finomítói kapacitása évi 17,8 millió tonna, a társaság tíz országban több mint 2000 töltőállomást üzemeltet. Az OMV gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában (Gas Connect Austria GmbH), és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. Az OMV 2018-ban mintegy 114 terawattóra energiaértékű gázt értékesített. A fenntarthatóság a vállalati stratégia szerves részét képezi. Az OMV 2025-ig, 500 millió euró értékben fektet be innovatív energetikai megoldásokba.

További információ:

OMV-sajtókapcsolat:    Katona Adrienn
adrienn.katona@omv.com
+36 1 381-9733

Töltőállomás kereső

Kenőanyag kereső