Weboldalak
Bezár

Elképesztő számok Magyarország meghatározó kézilabda klubjaitól

Mit tudnak az OMV által támogatott alakulatok, ha sebességről, távolságról, másodpercekről és elégetett kalóriákról van szó?

Már javában zajlik a kézilabda Bajnokok Ligája aktuális szezonja, ami az OMV által szponzorált csapatok, a Telekom Veszprém és a Győri Audi ETO KC számára egyaránt komoly erőpróba. Ennek apropóján az OMV összeállított egy listát, amely megmutatja, hogy a sikerért milyen erőfeszítésekre van szükség a sportolóktól, s persze az is milyen megpróbáltatások várnak rájuk.

1.    Szédítő lövések 

A világ élvonalában játszó kézilabdások alkalmanként szédítő erejű lövéseket engednek el. A Telekom Veszprémnél mért adatok szerint a legkomolyabb átlövések sebessége eléri a 90-120 km/h-t, ugyanez a Győri ETO KC meccsein 90-100 km/h között van. Ez már egy négykerekű esetében is tekintélyes tempó, olyannyira, hogy egy jól karbantartott családi autónál az előbbiről 65-90, utóbbinál 65-80 méter a fékút teljes hossza. Ezek után valóban nem nagyon van miért irigyelni az ellenfelek kapusait.     

2.    Egy meccs egy Michelisz-futam fele

Igencsak tetemes futómennyiség jön össze egy mérkőzésen a csapatok esetében. A Veszprém játékosai a tavalyi Final4 meccsein egy chipes adatrögzítő rendszert használtak erre. Ezek alapján az elődöntőben a játékosok összesen 28,01 km-t, a döntőben pedig még ennél is többet, 28,66 km-t tettek meg. Ez a táv Michelisz Norbert, az OMV által támogatott WTCR pilóta számára nagyjából egy futam felének. Az idei hungaroringi futamán ez a távolság 6,5 kört jelentett, amely megtételéhez 12 perc 18 másodpercre volt szüksége. 

3.    Egy évben összejön a Budapest-Párizs távolság

A stábok becsült adatai alapján a Veszprém és a Győr játékosai egy szezonban összesen nagyjából 1400 km-t futnak meccseiken. Ez a távolság szinte pontosan megfelel a Budapest-Párizs közötti távolságnak. Ezt már egy gépjárművel megtenni is kihívás, amit jól jelez, hogy egy átlagos benzinmotorral szerelt családi autónak ehhez a távolsághoz mintegy 100 liter üzemanyagra van szüksége.

4.    A Föld kerületének kétharmada is összejön egy évben   

A Győri ETO 6-7 országban jár egy évben, többek között Oroszországban (Rosztov-na-Don), míg tavaly ez a Veszprémnél elérte a 10-et, esetükben a legtávolabbi meccs Katarban (Doha) volt. Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt évben a kisalföldi alakulat nagyjából 26000 km-t, a bakonyi gárda pedig még ennél is többet, 28000 km-t utazott. Ez mindkét esetben meghaladja a Föld kerületének kétharmadát. Ha ezt egy hivatásos sofőrnek kellene teljesítenie munkaidőben, akkor a lehetséges maximális vezetőidőkkel kalkulálva – a pihenőidőket is betartva – kicsivel több, mint 48 napra lenne szüksége a Veszprém által gyűjtött kilométer-mennyiség teljesítéséhez, míg a Győri ETO kilométereihez közel 42 napig kellene vezetnie. 

5.    Több tucatnyi szendvics kell egy mérkőzéshez 

Aligha kérdéses, hogy egy mérkőzésen tekintélyes mennyiségű energiára van szükség. A győri csapat egészét kalkulálva a felhasznált energia mennyisége meghaladja a 19000 kcal-át egy találkozón, ez a volument közel 31, az OMV Gourmet Selection kínálatába bekerült Áfonyás-szarvaskolbászos szendvics fedezi. Ha szintén a kínálat részét képező Színes Gourmet Kertész salátát vesszük alapul, akkor a csapat említett kalóriaigényéhez 66 porcióra lenne szükség. 

Háttérinformáció

OMV Hungária Ásványolaj Kft.
Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 197 töltőállomást üzemeltet, és 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 122 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 85, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.
    
OMV Aktiengesellschaft
Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. A 2018-as, 23 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és több mint 20 000 munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal rendelkezik Romániában és Ausztriában, a Közép-Kelet Európai főrégióban; amit egy kiegyensúlyozott nemzetközi portfolió egészít ki Oroszországban, az Északi-tengeren, a Közel-Keleten és Afrikában. Az üzletág napi termelése mintegy 427 000 hordó olajekvivalens volt 2018-ban. A Downstream-üzletágban az OMV három finomítót üzemeltet, melyekkel finomítói kapacitása évi 17,8 millió tonna, a társaság tíz országban több mint 2000 töltőállomást üzemeltet. Az OMV gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában (Gas Connect Austria GmbH), és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. Az OMV 2018-ban mintegy 114 terawattóra energiaértékű gázt értékesített. A fenntarthatóság a vállalati stratégia szerves részét képezi. Az OMV 2025-ig, 500 millió euró értékben fektet be innovatív energetikai megoldásokba.

További információ:

OMV-sajtókapcsolat:    Katona Adrienn
adrienn.katona@omv.com
+36 1 381-9733

Kenőanyag kereső