Weboldalak
Bezár

Halburgerrel és mangalica lakomával hozza el a nyarat az OMV

  • Hazai ízekre épülő ínyenc szendvicsekkel, frissítő salátákkal és könnyed desszertekkel újul meg az OMV VIVA Gourmet Selection kínálata június elsejével.
  • A legújabb termékek különleges magyar alapanyagokkal, szigetközi halpogácsával és mangalica különlegességekkel idézik fel a klasszikus hazai ízeket.

Június elején két-két új szendviccsel, salátával és desszerttel újul meg az OMV VIVA Gourmet Selection kínálata. A legújabb kollekciót – a korábbi évekhez hasonlóan – ismét Palágyi Eszter, a Szigliget Várudvar Étterem Executive Chef-je állította össze, prémium hazai alapanyagok felhasználásával.

A Mangalica lakoma alapját egy sörös kristályzsemle adja, melyben a mangalica pörköltszósz, szívsonka, kolbász és házi disznósajt markáns ízeit a friss zöld rukkola lágyítja. A húsimádóknak készült szendvics mellett a kínálatban megtaláljuk Palágyi Eszter Magyaros halburgerét is: harcsából készült szigetközi halpogácsát, amit majonézes petrezselymes burgonyasaláta, lilahagyma és rukkola egészít ki.

Mindkét szendvics esetében a hazai alapanyagok felhasználása volt a cél. A Mangalica lakoma húskészítményei a több mint 150 éves Gyulahús Kft.-től származik. A Szigetközi halpogácsa a Bajcshaltól érkezik, Magyarországon tenyésztett afrikai harcsából készül, kiváló minőségű húsa omlós, szálka nélküli. Palágyi Eszter Halburgerébe pikáns fűszerezésű változat kerül, amely a hazai ízvilágot idézi fel.

A szendvicsek mellett két új salátával is bővül a kínálat: a Paprikás csirkefalatok Az Ország Salátájával, valamint egy camembert-es nyári vegetáriánus salátával. Desszertként pedig Vaníliás madártej és Gyümölcsös tejberizs közül választhatnak a fogyasztók, országszerte 67 OMV töltőállomáson.

A legújabb Gourmet Selection kollekció egy izgalmas fúziója a nyárias ízeknek és a prémium alapanyagoknak. Kifejezetten hazai termelőkkel dolgozunk együtt, hogy ezáltal minél szélesebb kör megismerje a regionális különlegességeket. A gourmet kínálat mellett az OMV VIVA portfóliója is folyamatosan megújul: a tudatos táplálkozásra épülő termékek között most már újrahasznosított csomagolású, ízesített croissantokkal is találkozhatnak a fogyasztók.  A célunk, hogy minél többféle, minőségi fogás és termék közül válogathassanak a töltőállomásra betérők” - mondta Kováts Botond, az OMV Hungária marketing menedzsere.

A friss szendvicsek mellett az OMV hálózatában már elérhetőek a legújabb VIVA croissantok is a következő három ízben: csokoládés, vaníliás-epres és klasszikus vajas. A pálmaolaj-mentes péksütemények szabadtartásból származó tojással készültek, és könnyen fogyasztható, ideális snackek lehetnek akár egy kávé mellett, vagy gyors tízóraiként a hétköznapi rohanásban. 

xxx 

OMV Hungária Ásványolaj Kft. 

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 197 töltőállomást üzemeltet, és a töltőállomások száma alapján 9,9 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 122 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 85, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak. 

OMV Aktiengesellschaft 

Az OMV a felelős vállalati magatartás kereteit betartva termel és forgalmaz olaj- és gázipari, valamint vegyipari termékeket és megoldásokat, illetve fejleszt olyan innovatív eljárásokat, amelyek segítik a körforgásos gazdaság felépítését. With Az 2020. évi összesen 17 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és több mint 25 000 munkavállalójával (Borealisszal együtt) az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. A kutatás és termelés üzletág erős bázissal rendelkezik Közép- és Kelet-Európában, amit kiegyensúlyozott nemzetközi portfolió egészít ki a Közel-Keleten, Afrikában, az Északi-tengeren, Oroszországban és ázsiai-csendes-óceáni térségében. Az üzletág napi termelése tavaly mintegy 463 000 hordó olajekvivalens volt. A finomítási és az értékesítési üzletág részeként az OMV három finomítót üzemeltet, és 15 százalékos részesedéssel rendelkezik az ADNOC Refiningben valamint az ADNOC Global Tradingben, amelyek révén az évi finomítói kapacitás több mint 500 000 hordó naponta. A társaság tíz országban több mint 2 100 töltőállomást üzemeltet. Az OMV gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. 2020-ban mintegy 164 terawattóra energiaértékű gázt értékesített. A vegyiparban és vegyipari alapanyagok terén OMV, leányvállalata, a Borealis-szal együtt a világ egyik vezető szállítója a korszerű poliolefin megoldásoknak, e mellett európai piacvezető vegyi alapanyagok, műtrágyák és a műanyagok mechanikai újrafeldolgozása terén. A cég két fontos közösvállalata, a Borouge és a Baystar ™ révén világszerte nyújt szolgáltatásokat és kínál termékeket ügyfelei számára. A fenntarthatóság az OMV vállalati stratégiájának szerves része. A csoport teljes mértékben támogatja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállást, és mérhető célokat tűzött ki a szén-dioxid-intenzitás csökkentésére, valamint új energetikai és petrolkémiai megoldások megvalósítására.

További információk:

OMV sajtókapcsolat:
Katona Adrienn
adrienn.katona@omv.com
+36 1 381-9733

Kenőanyag kereső