Weboldalak
Bezár

Huszonegy töltőállomással bővült az OMV magyarországi hálózata

Tavaly év eleje óta közel 13 százalékkal, több mint 20 egységgel bővült az OMV márka alatt működő töltőállomások száma Magyarországon. Idén augusztustól 8, egykori Avanti-kút OMV-színekben folytatja tevékenységét, emellett 2 töltőállomás csatlakozott a cég hálózatához, tavaly pedig összesen 11 taggal bővült a lánc tagjainak száma.

Jelentős hálózatfejlesztést hajtott végre az OMV Hungária Kft. Magyarországon: 2016-ban 11-gyel, az idei első nyolc hónapban pedig további 10-zel nőtt az OMV-márkájú benzinkutak száma, a hazai hálózat ezzel 186 tagúra bővült. Az OMV-színekben működő benzinkúthálózat bővülése a 2016 eleji bázishoz mérten megközelíti a 13 százalékot.

Az idei töltőállomás-nyitások között szerepel a Csongrádon és Gyöngyösön működő OMV-kút, illetve a társaság az elmúlt napokban fejezte be 8 Avanti-töltőállomás átmárkázását is. Keszthelyen, Jánossomorján, Sátoraljaújhelyen, Ózdon, Nagykőrösön, Albertirsán, Üllőn és Tatán már OMV-töltőállomásként működnek ezek az egységek. Az átmárkázott benzinkutakon folyamatosan építik ki az OMV-töltőállomásokra jellemző szolgáltatási és termékkínálatot. A SuperShop- és Routex-kártyákat már az átalakítást követően elfogadják, valamint Pick Pack csomagátvételi pontként működnek, illetve a megszokott, kiváló minőségű, OMV-adalékokat tartalmazó alapüzemanyagokat is kínálják.

"Az OMV töltőállomás-hálózatának bővítése is jelzi a társaság erősödő szerepét a hazai üzemanyagpiacon" – mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója. "A bővülés a vállalat szándékai szerint az év hátralevő részében is folytatódik, jelenleg is zajlik további töltőállomás-akvizíciók gazdasági lehetőségeinek elemzése" – tette hozzá.

Háttérinformáció:

OMV Hungária Ásványolaj Kft.
Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 186 töltőállomást üzemeltet, és 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 103 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 67, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.

OMV Aktiengesellschaft
Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. A 2016-os, 19 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és mintegy 22,5 ezer munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal rendelkezik Romániában és Ausztriában, amit egy kiegyensúlyozott nemzetközi portfolió egészít ki. Az üzletág napi termelése mintegy 311 000 hordó olajekvivalens volt 2016-ban. A Downstream-üzletágban az OMV finomítói kapacitása évi 17,8 millió tonna, a társaság tíz országban több mint 2000 töltőállomást üzemeltet a 2017. júniusi adatok alapján. Az OMV gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában, és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. Az OMV 2016-ban mintegy 109 terawattóra energiaértékű gázt értékesített.

További információ:

OMV-sajtókapcsolat:
Leszák Tamás – Noguchi Porter Novelli
tleszak@noguchi.hu
+36306880866

Web:
http://www.omv.hu
http://blog.omv.com

Közösségi média:
http://twitter.com/omv
http://youtube.com/omv
http://linkedin.com/company/omv

Kenőanyag kereső