Weboldalak
Bezár

Ismét több ezer könyvvel népszerűsíti az olvasást az OMVv

Országos könyvgyűjtéssel és iskolai, zenés programokkal folytatódik az OMV Hungária olvasást népszerűsítő programja az általános iskolások számára.

Idén is több száz gyermekhez viszi közelebb a könyvek szeretetét az OMV Hungária olvasást népszerűsítő programjának két énekes-nagykövete, Lola és Puskás Peti. Az OMV társadalmi felelősségvállalási programjának részeként 2013-ban indította el az idei tanévtől Olvasson Mindenki Velünk! nevet viselő kezdeményezést. A kampányban a benzinkutakon zajló, országos könyvgyűjtő akció mellett általános iskolai zenés, irodalmi felolvasásokon vehetnek részt az érdeklődő kisdiákok. Az énekeseket a fellépések során Gerendás Dávid kíséri gitáron.

A felolvasásoknak otthont adó iskolák könyvtárának az OMV Hungária összesen több ezer könyvet adományoz a program során. Az országos könyvgyűjtő akcióban az ország összes, 173 OMV-benzinkútján folyamatosan várják a vásárlók könyvadományait, ezeket aztán gondos szelektálás után juttatják el az intézményeknek.

"Az OMV negyedszázada van jelen a magyarországi piacon, ezen idő alatt kiemelt célja volt, hogy minőségi üzemanyagok és innovatív termékek fejlesztésén túl is a nyújtson valami hasznosat a társadalom számára" – mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója. "A negyedik éve tartó kezdeményezés során már több mint 30 ezer könyv gyűlt össze, 23 iskolában került sor felolvasásra, és összesen mintegy ötezer gyermek vett részt ezeken" – tette hozzá.

A kezdeményezés idén az országos, reprezentatív OMV Olvasáskutatással is kiegészül. A 6–15 éves korosztály szüleinek megkérdezésén alapuló felmérés célja annak megismerése, hogy mit jelent ma az olvasás az általános iskolásoknak, milyen gyakran és milyen jellegű műveket olvasnak önszántukból vagy szüleikkel, illetve hol és hogyan kerülnek kapcsolatba az irodalommal.

Háttérinformáció:

OMV Hungária Ásványolaj Kft.
Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 183 töltőállomást üzemeltet, és 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 101 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 67, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.

OMV Aktiengesellschaft
23 milliárd euró csoportszintű árbevételével és 24 100 fős létszámával (2015. év végi adatok) az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal bír három régióban – Közép-Kelet-Európában, Romániában, Ausztriában, emellett az Északi-tengeren, illetve a közel-keleti és afrikai régióban. Az üzletág napi termelése mintegy 303 000 hordó olaj ekvivalens volt 2015-ben. A Downstream-üzletágban az OMV finomítói kapacitása évi 17,8 millió tonna, és 2015 végén az üzletág mintegy 3800 töltőállomást üzemeltetett 11 országban. Az OMV gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában, és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. 2015-ben az OMV mintegy 110 terawattóra energiaértékű gázt értékesített.

További információ:

OMV-sajtókapcsolat:
Leszák Tamás – Noguchi Porter Novelli
tleszak@noguchi.hu
+36306880866

Nagy Zsolt István – OMV Hungária Kft.
zsolt.nagy@omv.com
+36303436247

Web:
http://www.omv.hu
http://blog.omv.com

Közösségi média:
http://twitter.com/omv
http://youtube.com/omv
http://linkedin.com/company/omv

Kenőanyag kereső