Weboldalak
Bezár

Új ügyvezető igazgató az OMV Hungáriánál

Balogh Tibor személyében új ügyvezető igazgató vette át június elejétől az OMV Hungária Kft. irányítását és a magyar piacért felelős töltőállomás-üzletág igazgatói posztját. Az 50 éves, 25 éves olajipari múlttal rendelkező szakember 17 éve csatlakozott az OMV magyarországi szervezetéhez.

Balogh Tibor felelősségi körébe tartozik az idén 25 éves OMV Hungária Magyarországon működtetett, 172 töltőállomása, amelyek közül 58 SPAR express-koncepció szerint működő, a mindennapi vásárlási igényeket versenyképes áron kielégítő shoppal is rendelkezik.A műszaki végzettségű, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetemen MBA-diplomát is szerzett szakember korábban maga is dolgozott benzinkúton, majd a BP területi vezetőjeként tevékenykedett, később pedig hasonló feladatkörrel csatlakozott az OMV Hungáriához 1999-ben. Az új ügyvezető az elmúlt több mint másfél évtizedben számos vezető pozíciót töltött be a vállalatnál, 2013 óta igazgatóként az értékesítési és üzemanyag-árazási területét irányította, illetve cégvezetőként az ügyvezető helyetteseként is tevékenykedett. Balogh Tibor emellett a legnagyobb hazai töltőállomás-márkákat tömörítő szakmai szervezet, a Magyar Ásványolaj Szövetség alelnöke.

"Az OMV magyarországi fejlődése sikertörténet, ezt az örökséget kívánom tovább vinni újabb fejlesztésekkel" – fogalmazott Balogh Tibor. Célom, hogy tovább erősítsem a vállalat itthoni pozícióját, választ adva az üzemanyag-kereskedelmi piac kihívásaira és kihasználva azt a helyismeretet, amit magyar ügyvezetőként a magaménak tudhatok. Törekvéseink lényege, hogy ismerve vásárlóink igényeit, mi mindig többet nyújtunk. Kiemelkedő minőségű, a legmagasabb iparági sztenderdeknek is megfelelő üzemanyagokat kínálunk, szolgáltatóközpontként működő töltőállomásokat, a napi bevásárlásra is alkalmas, SPAR express-koncepció szerint működő shopokat működtetünk. Vásárlóink élvezhetik a Fair Trade, vagyis a méltányos kereskedelem jegyében beszerzett saját VIVA kávéblendünket és számos egyéb fejlesztésünk eredményét" – tette hozzá.

A több mint két évtizedes olajipari tapasztalattal rendelkező magyar szakember az osztrák Wilfried Geppet váltja az OMV Hungária élén, ő az anyacég ausztriai kiskereskedelmi üzletágát vezeti a jövőben.

Háttérinformáció:

OMV Hungária Ásványolaj Kft.
Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 183 töltőállomást üzemeltet, és 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 101 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 67, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.

OMV Aktiengesellschaft
23 milliárd euró csoportszintű árbevételével és 24 100 fős létszámával (2015. év végi adatok) az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal bír három régióban – Közép-Kelet-Európában, Romániában, Ausztriában, emellett az Északi-tengeren, illetve a közel-keleti és afrikai régióban. Az üzletág napi termelése mintegy 303 000 hordó olaj ekvivalens volt 2015-ben. A Downstream-üzletágban az OMV finomítói kapacitása évi 17,8 millió tonna, és 2015 végén az üzletág mintegy 3800 töltőállomást üzemeltetett 11 országban. Az OMV gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában, és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. 2015-ben az OMV mintegy 110 terawattóra energiaértékű gázt értékesített.

További információ:

OMV-sajtókapcsolat:
Leszák Tamás – Noguchi Porter Novelli
tleszak@noguchi.hu
+36306880866

Web:
http://www.omv.hu
http://blog.omv.com

Közösségi média:
http://twitter.com/omv
http://youtube.com/omv
http://linkedin.com/company/omv

Kenőanyag kereső