Weboldalak
Bezár

Kávé, szendvics és jó hangulat: így utaznak a kézilabdázók

Kulisszatitkokat árultak el a BL-nyolcaddöntős veszprémiek és a nyolc közé jutott győriek

Mennyi kávét isznak a kézilabdázók mérkőzés előtt? Mivel pótolják a meccsek alatt elégetett kalóriákat a hazaúton? Milyen váratlan események fordultak elő utazás közben? A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának kezdete kapcsán többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ az OMV Hungária a Győr női és a Veszprém férfi kézilabdacsapatával készített felmérésében. Az eredményekből kiderült, hogy a hosszú utazások tartogathatnak nehézségeket: legyen szó egy 14 órás várakozásról, illetve akár egy csapattag vagy útlevél elhagyásáról.

A profi sportolók, így a kézilabdázók szempontjából is kiemelten fontos, hogy a lehető legkevesebb időt töltsék utazással egy-egy mérkőzést megelőzően, így a kieséses szakasz kezdete előtt nagyon is lényeges, hogy miként lehet azt hasznosan eltölteni. Az OMV Hungária a győri és veszprémi kézilabdacsapatokkal készített felmérése alapján kiderül: pihenésre, vagy taktikai felkészülésre koncentrálnak leginkább csapataink. Az edzői stáb szerint az utazás megkönnyítése érdekében kétóránként mindenképpen érdemes pihenőt tartani, melyet jellemzően töltőállomásokon szoktak megtenni a csapatok.

Sportmenü útközben

Bár a megfelelő tápanyag-bevitel kulcsfontosságú egy sportoló számára, az utazás során sokszor nehéz odafigyelni a helyes étkezésre. Épp ezért egyszerű, mégis tápanyagban gazdag alternatívákat keresnek a kézilabdások: mind az immár 14-szeres Magyar Kupa győztes Győri Audi ETO KC, mind a Telekom Veszprém játékosai szinte egytől-egyig szendviccsel szokták csillapítani étvágyukat útközben, amit sokan gyümölccsel, illetve ritkább esetben fehérjeszelettel és némi édességgel szoktak kiegészíteni.

Az utazás során emellett elengedhetetlen a hidratálás. A játékosok ezért kiemelten ügyelnek az elegendő ásványvíz-bevitelre, de sokan részesítik előnyben a teát, illetve a kávét is. Utóbbit kifejezetten szeretik a kézilabdázóink: nagy részük a hétköznapokban is rendszeres kávéfogyasztó, így átlagosan napi egy-két, de sokan közülük akár három vagy még több alkalommal isznak feketét. A nőknél egyértelműen a latte és a cappuccino viszi a prímet, míg a férfiak – a magyar autósokhoz hasonlóan  – a hosszú kávét és a dupla presszót preferálják, melyet a játékosok akár a pihenő alatt, de útközben is szeretnek fogyasztani.

Számít a relaxáció és a humor

A kiemelkedő teljesítményhez elengedhetetlen, hogy minél pihentetőbb legyen az utazás: mérkőzésre menet a kézilabdázók ezért próbálnak aludni az utakon, illetve esetenként relaxációs gyakorlatokat is végeznek pihenés gyanánt. A feltöltődést a jó hangulat is segíti – ez utóbbi megteremtésében a Veszprém edzői szerint Kentin Mahé és Petar Nenadić a felelős.

A játékosok emellett néhány izgalmas részletet is megosztottak csapatszintű utazásaik emlékeiből: a Győr játékosai már futottak bele a sűrű havazás következtében eltorlaszolt útba és közúti baleset miatti fennakadásba is, de olyan is előfordult már, hogy 14 órát kellett vesztegelniük valahol. A Veszprém játékosai közül akadt, aki egyszer otthon hagyta az útlevelét, de csapattársukat is hagyták már hátra véletlenül egy pihenőhelyen, illetve a buszuk is kapott már defektet egy alkalommal.

Az OMV Hungária egyébként 2019-ben is folytatja együttműködését a Győri Audi ETO KC és a Telekom Veszprém kézilabdacsapatával, a cég továbbra is elkötelezett a magyar sport, kiemelten az utánpótlás-nevelés iránt.
 

Háttérinformáció:

OMV Hungária Ásványolaj Kft.
Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 188 töltőállomást üzemeltet, és 13 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 104 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 69, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.

OMV Aktiengesellschaft
Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. A 2017-es, 20 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és mintegy 20 700 munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal rendelkezik Romániában és Ausztriában, amit egy kiegyensúlyozott nemzetközi portfolió egészít ki az Északi-tengeren, a Közel-Keleten és Oroszországban, mint további kulcsrégiókban. Az üzletág napi termelése mintegy 348 000 hordó olajekvivalens volt 2017-ben. A Downstream-üzletágban az OMV három kőolajfinomítót működtet, ezek összesített feldolgozási kapacitása évi 17,8 millió tonna, a társaság tíz országban több mint 2000 töltőállomást üzemeltetett 2017 végén. Az OMV gázvezeték-hálózattal rendelkezik Ausztriában, és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. Az OMV 2017-ben mintegy 113 terawattóra energiaértékű gázt értékesített.

További információ:

OMV-sajtókapcsolat:
Noguchi & Peters Kft.
omv@noguchi.hu
+36 1 312 7289

Web:
http://www.omv.hu
http://blog.omv.com

Közösségi média:
http://twitter.com/omv
http://youtube.com/omv
http://linkedin.com/company/omv

Kenőanyag kereső