Weboldalak
Bezár

Klímasemleges tankolás az OMV Hungáriánál

  • Április 22-én, a Föld Napján mindenki klímasemlegesen tankolhat1 az OMV töltőállomás hálózatában
  • Az OMV az Országos Erdészeti Egyesülettel együttműködésben faültetési programot indít, amelynek keretében bárki hozzájárulhat egy fa ültetéséhez
  • Klímasemleges tankolási lehetőség az üzleti ügyfeleknek is

A Föld napján Magyarországon klímasemleges tankolást biztosít a vásárlóinak az OMV Hungária Kft.: ennek keretében a vállalat a hálózatában vásárolt teljes üzemanyagmennyiség után kifizeti olyan környezetvédelmi beruházásoknak az ellenértékét, amelyek képesek a tankolt volumen felhasználása során kibocsátott CO2 mennyiség kompenzálására. Mindebben az OMV partnere a világ egyik legnagyobb klímasemleges fejlesztéseken dolgozó cége, a müncheni székhelyű ClimatePartner. Az OMV Hungária több akkreditált, nemzetközi klímavédelmi projektet is támogat majd, mint például esőerdő telepítését, az Amazonas menti flóra védelmét biztosító brazíliai fejlesztést.

Magánemberek és cégek egyaránt tehetnek az ökolábnyomuk kompenzálásáért   

Ültessünk együtt egy fát! A Föld napja projekt mellett az OMV Hungária Kft. egy másik, kizárólag a magyarországi erdőkre koncentráló programot is elindít. Az Országos Erdészeti Egyesülettel közös akció keretében április közepétől az év végéig vouchereket lehet majd vásárolni a társaság töltőállomásain, melyek 1-1 facsemete elültetésének és későbbi ápolásának költségét fedezik a magyarországi erdőkben. A kuponokból összegyűlt teljes összeget az OMV az Országos Erdészeti Egyesületnek utalja át. Ebből a forrásból a szervezet az első csemetéket 2021 októberében, az Erdők Hete keretében ülteti el. Ezzel a partneri kapcsolattal az OMV Hungária felajánlja a vásárlói számára, hogy hozzájáruljanak a hazai erdőtelepítési programhoz, s vele együtt a természeti értékek megóvásához.  A klímaváltozás elleni küzdelemben ugyanis kulcsszerepet töltenek be az erdők. A fával borított területek szerencsére folyamatosan gyarapodnak hazánkban, de egy-egy voucher megvásárlásával bárki hozzájárulhat ennek a tendenciának a növeléséhez. 

Üzleti ügyfelek számára is lehetőséget biztosít az OMV az ökolábnyomuk csökkentésére.  
A klímasemleges OMV üzemanyagkártya, az „OMV Climate Neutral Card”, minden OMV Kártya ügyfél számára lehetővé teszi, hogy a megvásárolt üzemanyag szén-dioxid kibocsátását teljes mértékben vagy a kívánt mennyiségben, egyedileg ellensúlyozza. A ClimatePartner ügyfélkapun keresztül a cégek nyomon követhetik a semlegesített szén-dioxid mennyiséget, illetve letölthetik a kompenzált CO2 mennyiséget bemutató tanúsítványukat. Az OMV a társaság szén-dioxid kibocsátásának kiegyenlítéséről szintén gondoskodik, miután a klímasemleges üzemanyagkártya használatával a vállalati flottájuk szén-dioxid kibocsátásának kompenzációját is fedezi. 

Ezen felül, az OMV a nagykereskedelmi partnereinek is lehetőséget kínál a felhasznált üzemanyagok elégetéséből származó széndioxid-kibocsátás kiegyenlítésére.  
Azok a cégek, amelyek telepi kúttal, vagy üzemanyagtartállyal rendelkeznek és fontos számukra a környezetvédelem, illetve fenntarthatósági stratégiájuk kapcsán aktívan és tudatosan hozzájárulnának az éghajlatvédelemhez, egyedi megrendeléseik kapcsán jelezhetik a kompenzálni kívánt üzemanyag mennyiségét, amelyekről akkreditált CO2-tanúsítványt kapnak. 
Az OMV valamennyi projekt esetében a kompenzációs díj teljes egészét átadja az akkreditált szén-dioxid-kompenzációs projektek kezelőjének, illetve az Országos Erdészeti Egyesületnek. 
 

Klímasemleges kifejezés alatt a jelen dokumentum alkalmazásában az üvegházhatású gázok közül a kipufogógáz széndioxid (CO2) komponensének jelen dokumentumban foglaltak szerinti kompenzálása értendő.

xxx   

OMV Hungária Kft.   

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 197 töltőállomást üzemeltet, és a töltőállomások száma alapján 9,9 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 122 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 85, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.   

OMV Aktiengesellschaft   

Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrolkémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. Az összesen 17 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és több mint 25 000 munkavállalójával (Borealisszal együtt) az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. A vegyiparban és vegyipari alapanyagok terén OMV, leányvállalatával, a Borealis-szal együtt a világ egyik vezető szállítója a korszerű poliolefin megoldásoknak, e mellett európai piacvezető vegyi alapanyagok, műtrágyák és a műanyagok mechanikai újrafeldolgozása terén. 

A cég két fontos közösvállalata, a Borouge és a Baystar ™ révén világszerte nyújt szolgáltatásokat és kínál termékeket ügyfelei számára. A finomítási és az értékesítési üzletág részeként az OMV három finomítót üzemeltet, és 15 százalékos részesedéssel rendelkezik az ADNOC Refiningben valamint az ADNOC Global Tradingben, amelyek révén az évi finomítói kapacitás több mint 500 000 hordó naponta. A társaság tíz országban több mint 2100 töltőállomást üzemeltet. Az OMV gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. 2020-ban mintegy 164 terawattóra energiaértékű gázt értékesített.

A kutatás és termelés üzletág erős bázissal rendelkezik Közép- és Kelet-Európában, amit kiegyensúlyozott nemzetközi portfolió egészít ki a Közel-Keleten, Afrikában, az Északi-tengeren, Oroszországban és ázsiai-csendes-óceáni térségében. Az üzletág napi termelése mintegy 463 000 hordó olajekvivalens. A fenntarthatóság az OMV vállalati stratégiájának szerves része. A csoport teljes mértékben támogatja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállást, és mérhető célokat tűzött ki a szén-dioxid-intenzitás csökkentésére, valamint új energetikai és petrolkémiai megoldások megvalósítására.  

További információk:

OMV sajtókapcsolat:
Katona Adrienn
adrienn.katona@omv.com

+36 1 381-9733

Kenőanyag kereső