Kapcsolat
Weboldalak
Weboldalak
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Ausztria www.omv.at Bulgária www.omv.bg Csehország www.omv.cz Németország www.omv.de Új Zéland www.omv.nz Norvégia www.omv.no Románia www.omv.ro Szerbia www.omv.co.rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si Szlovákia www.omv.sk Tunézia www.omv.tn Törökország www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Ausztria www.omv-gas.at Németország www.omv-gas.de Magyarország www.omv-gas.hu Hollandia www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Bezár

Több százezer autós segítségével támogatja a vízilabda-utánpótlást az OMV

Egy hónap alatt több mint húszmillió forint gyűlt össze a Magyarországon idén 25 éves OMV több mint 170 töltőállomásból álló hazai hálózatában a legtehetségesebb magyar vízilabda-játékosok támogatására.

Közel hétszázezer tankolás segítségével összesen több mint húszmillió forint gyűlt össze az OMV Hungária tavaszi akciója keretén belül a vízilabda-utánpótlás támogatására. A támogatást jelképesen Wilfried Gepp, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója adta át Kemény Dénesnek, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnökének.

Az OMV ez év elején vált a magyar vízilabda utánpótlás-válogatott hivatalos szponzorává. A társaság több mint 170 magyarországi töltőállomásán a márciusi jubileumi akció keretén belül minden, 25 liter feletti tankolásból 25 forintot a fiatal vízilabda-tehetségek támogatására fordít. A vásárlók emellett az OMV-töltőállomásokon adománykártyák megvásárlásával is támogathatták az ifjú sportolókat, akár Supershop-pontjaik segítségével is. A több mint 600 ezer tankolásból több mint 16, a vásárlók személyes felajánlásaiból pedig közel 7 millió forint gyűlt össze.

Az MVLSZ adatai szerint a vízilabda egyre népszerűbb a fiatalok körében, a sportág bázisa az elmúlt években újra emelkedett: a mintegy 9 ezer sportolóból ma már 7,5 ezer a fiatalok száma. A növekedésben kulcsszerepe van az elkötelezett támogatóknak, az új uszodáknak, illetve a sportág töretlen népszerűségének is. A magyar utánpótlás-válogatottak rendre a legjobbak között végeznek a világversenyeken is.

"Különleges kapcsolat alakult ki az OMV és az MVLSZ között, így az anyagi mellett kiemelt erkölcsi elismerést is jelent Közép-Európa egyik legnagyobb vállalatának támogatása. Büszkén látjuk, hogy a legsikeresebb magyar olimpiai csapatsportág, azaz a vízilabda iránt ilyen mértékben elkötelezettek a magyar autósok" – fogalmazott dr. Kemény Dénes.

"A jövő sikereit támogató kampányunk eredményei visszaigazolják, hogy nemcsak megértettük, hanem sikeresen képviseljük is a magyarországi autósok által fontosnak tartott, általunk is vallott értékeket. A minőség a legfontosabb vállalati alapértékünk, éppen úgy, mint a legkiemelkedőbb fiatal pólótehetségeknek" – hangsúlyozta Wilfried Gepp.

A befolyt összeget teljes egészében az utánpótlás nevelésére fordítja a szövetség. Az OMV a jelenleg is zajló, országos Suli Póló-bajnokság névadó szponzora. A bajnokság selejtező fordulói jelenleg is zajlanak, a döntőt pedig június 7-én és 8-án rendezik Cegléden, igazi "nagy vízilabdás" eseményként. Az OMV-nek és az MVLSZ-nek köszönhetően minden résztvevő gyermek egyedi pólót és emléklapot, a döntőben és a selejtezőkben érmet, a legjobbak pedig kupát kapnak majd.

Az együttműködés keretén belül egy nyári nemzetközi utánpótlástornát is rendeznek. A várhatóan augusztusban sorra kerülő I. OMV Kupán Horkai György csapata hazai pályán erős ellenfelekkel találkozik majd. Az OMV támogatásával a Balatonon és más strandokon is találkozhatnak majd az érdeklődő gyerekek és felnőttek a sportággal, a Pólónyár a közösségi vízilabdát teremti meg, hiszen közel félszáz szabadvizes strandon telepítenek majd pólókapukat.

Töltőállomás kereső

Kenőanyag kereső