Weboldalak
Bezár

Az OMV megduplázta a karácsonyi adományokat

  • Karitatív akciója révén 4,08 millió forintot juttat az OMV Hungária a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak
  • Az összegyűlt forrást a Máltai játszóbuszok működésére fordítja a szervezet

Összesen 2,04 millió forint adomány jött össze az OMV töltőállomásain az év utolsó két hónapjában, amelyet a vállalat ugyanekkora összeggel egészít ki, így a társaság végül 4,08 millió forintot utal át a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

A cég novemberben és decemberben tartotta karitatív kampányát, amely keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára gyűjtöttek forrásokat. Az akció során az ország 194 töltőállomáson vásárolhattak az autósok 200 és 500 forintos Máltai adománykártyákat, amelyekből befolyt összeget duplázta meg az OMV Hungária. 

Az összegyűlt pénzt a karitatív szervezet a Máltai játszóbuszok üzemeltetésére fordíthatja, amelyek 2011 nyara óta járják az országot. Segítségükkel tavaly több mint 500 településen sikerült mosolyt csalni gyermekek arcára. A Szeretetszolgálat nyolc járműve elszegényedett településeken élő gyerekeknek viszi házhoz a játék örömét. Az ugráló várral, ügyességi és közösségi játékokkal érkező buszokat kicsik és nagyok is egyaránt izgalommal várják, hiszen az érintett kistelepüléseken nincsenek közösségi helyszínek, a legtöbb helyen még egy játszóteret sem találnak a gyerekek. A Szeretetszolgálat buszain dolgozó munkatársak a helyi adottságoktól és a körülményektől függően tartanak szabadtéri, vagy fedett helyszínekre való programokat, amelyekbe igény szerint akár a felnőttek is bekapcsolódhatnak.  

A Máltai adománykártyák hatására az OMV pécsi töltőállomásain dolgozó munkatársak saját, önálló akciót is indítottak. Mások által már nem használt, de még kiváló állapotú ruhadarabok gyűjtésébe kezdtek. A Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetén keresztül olyan rászoruló családoknak és gyerekeknek szántják az összegyűlt csomagokat, akiknek a ruházkodás az átlagosnál is nagyobb nehézséget jelent. 

Igazán jóleső érzés, hogy segíthettünk a Máltai Szeretetszolgálatnak, s az adománnyal számos hátrányos helyzetű gyermek számára emlékezetes órákat tudunk biztosítani. Az pedig külön büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ennyire érzékeny és segítőkész kollégáink vannak, akik az adománykártyák hatására maguk is akcióba kezdtek, ezzel is segítve rászorulóknak – mondta a kampány kapcsán Kováts Botond, az OMV marketing menedzsere

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat adománykártyái 2020-ban is elérhetőek az OMV töltőállomásain.

OMV Hungária Ásványolaj Kft.
Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 197 töltőállomást üzemeltet, és 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 122 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 85, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.

OMV Aktiengesellschaft
Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. A 2018-as, 23 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és több mint 20 000 munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal rendelkezik Romániában és Ausztriában, a Közép-Kelet Európai főrégióban; amit egy kiegyensúlyozott nemzetközi portfolió egészít ki Oroszországban, az Északi-tengeren, a Közel-Keleten és Afrikában. Az üzletág napi termelése mintegy 427 000 hordó olajekvivalens volt 2018-ban. A Downstream-üzletágban az OMV három finomítót üzemeltet, melyekkel finomítói kapacitása évi 17,8 millió tonna, a társaság tíz országban több mint 2000 töltőállomást üzemeltet. Az OMV gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában (Gas Connect Austria GmbH), és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. Az OMV 2018-ban mintegy 114 terawattóra energiaértékű gázt értékesített. A fenntarthatóság a vállalati stratégia szerves részét képezi. Az OMV 2025-ig, 500 millió euró értékben fektet be innovatív energetikai megoldásokba.

További információ:

OMV-sajtókapcsolat:    Katona Adrienn
adrienn.katona@omv.com
+36 1 381-9733

Kenőanyag kereső