Weboldalak
Bezár

Transzformátor alállomások szállítása Romániában, Szlovákiában és Magyarországon

SZÁNDÉKNYILATKOZAT-TÉTELI FELHÍVÁS

Közzétéve 2023. november 2-án és újra közzétéve 2023. november 22-én az OMV Petrom, az OMV Slovakia és az OMV Magyarország honlapján

A pályázat tárgya: "Transzformátor alállomások szállítása Romániában, Szlovákiában és Magyarországon"

Hivatkozási szám: 2141/ 30.10.2023 számú szándéknyilatkozat-tételi felhívás

A pályázat hatálya

Az OMV Petrom Marketing SRL. transzformátor alállomások szállítására kíván szerződést kötni, teljes felszereléssel (közép- és kisfeszültségű elektromos berendezésekkel, ideértve a relékkel való védelmet, az aktív és reaktív villamosenergia-mérést, a hálózati távvezérlést, valamint a vezérlő áramköröket) vagy a részletes munkaterv szerinti részleges felszereléssel, melyek célja a TEN-T közlekedési hálózat mentén meglévő romániai, szlovákiai és magyarországi töltőállomásain telepítendő elektromos ultragyors töltőállomások ellátásához szükséges kimenő teljesítmény biztosítása.

A pályázat háttere

A jelenlegi pályázat az "Ultragyors elektromos autótöltés fejlesztése Közép- és Kelet-Európában" című projekt keretében valósul meg, amely az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) programban, a romániai Közlekedési Minisztérium és a Beruházási és Európai Projektek Minisztériumának támogatásával kapott európai finanszírozást, és az Európai Éghajlat-politikai, Környezetvédelmi és Infrastrukturális Végrehajtó Ügynökséggel (CINEA) kötött finanszírozási szerződést.

A projekt célja, hogy hozzájáruljon az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, az elektromos járművekkel való hosszú távú közlekedés elősegítése révén. A projekt konkrét fizikai célja az elektromos járművek töltőállomásainak villamosenergia-ellátását biztosító transzformátor-alállomások beszerzése, amelyek 2 darab, legalább 150 kW teljesítményű töltőponttal állnak majd a lakosság rendelkezésére a TEN-T úthálózat mentén Romániában, Magyarországon és Szlovákiában. További részletek itt találhatók: https://www.omvpetrom.com/en/our-business/low-and-zero-carbon-projects/e-mobility-cef-project.

img_CEF-projekt

A teljes felhívásmegtekinthető a következő hivatkozásra kattintva:  Szándéknyilatkozat-tételi felhívás transzformátor alállomások szállítására (PDF, 285,8 KB)

Az Európai Unió által finanszírozott projekt. A kifejtett nézetek és vélemények azonban kizárólag a szerző sajátjai, és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió vagy a CINEA véleményét. Ezekért sem az Európai Unió, sem a CINEA nem felelős.

Kenőanyag kereső