Weboldalak
Bezár

Új, vevőbarát csomagolású motorolajokat vezet be az OMV

  • A motorolajok az OMV új autóipari portfóliójának első termékei, amelyek leváltják a Bixxol márkát
  • Átalakított, modernebb csomagolás, egyértelmű színkódok, valamint új olajkereső megoldások segítenek abban, hogy az újdonság vevőbarát termék legyen
  • Megújult csomagolással kerülnek a polcokra az OMV autóápolási termékei, illetve a szélvédőmosók, fék- és hűtőfolyadékok is

Az OMV több új, prémium minőségű, sajátmárkás autóipari terméket dobott ​​piacra. A megújuló OMV motorolajok ennek a kategóriának az első tagjai , amelyek egyben a Bixxol márkát is felváltják. A gépkocsik, motorok és teherautók új kenőanyagai Magyarország már minden OMV töltőállomásán elérhetőE mellett megújul a csomagolása az autóápolási termékeknek, szélvédőmosóknak, fék-, hűtőfolyadékoknak is.   

Megfelelő olajat minden motorhoz

A modern gépjárművek motorjaiba csúcstechnológiák sorát építik be, amelyekhez a gyártók igen összetett felépítésű olajokat írnak elő. Ezek kiválasztása a vásárlók számára sokszor kihívást jelent. Az OMV erre szeretne egyszerű megoldást kínálni. Ennek érdekében egy új, jellegzetes csomagolást vezetett be, könnyen azonosítható jelölésekkel és színkódokkal, amelyek segítenek eligazodni, hogy melyik motorhoz milyen olajat válasszon a vásárló. Emellett a vállalat az autótulajdonosok választását megkönnyítendő a cég honlapján egy frissített online olajkeresőt is elindított.

Az új OMV motorolajok választ nyújtanak a modern technológia kihívásaira

A legújabb OMV motorolajokat a jelenleg ismert legkorszerűbb motortechnológiai szabványok figyelembevételével fejlesztették ki. Egyértelműen az volt a szándék, hogy megfeleljenek a legtöbb nagy autógyártó szigorú specifikációinak és kritériumainak is. A tényleges kenési funkciójuk mellett egyszerre hozzájárulnak a motor hűtéséhez, tisztításához, védelmet nyújtanak a korrózióval és a lerakodásokkal szemben.

Az új motorolajok folyamatosan jelennek meg a hazai OMV töltőállomás polcain, összefüggésben azzal, ahogy a korábbi termékek kifutnak az árukészletből.

A csúcsteljesítményt igénylőknek

Az OMV SAE 5W-30 (Ultimate Performance) motorolaj az új OMV motorolaj-sorozat talán legkiemelkedőbb terméke. Ezt a szintetikus, kis súrlódású, alacsony hamutartalmú motorolajat a legszigorúbb elvárásoknak megfelelően tesztelték, hogy garantálják az optimális teljesítményt minden helyzetben. A felhasznált legmodernebb adalékanyagoknak köszönhetően az SAE 5W-30 jobb kopásvédelmet nyújt, mint a hagyományos motorolajok és biztosítják a rendszer tisztaságát.

A megbízható teljesítmény 

Az új OMV C2 / C3 SAE 5W-30 kiváló minőségű alacsony szulfáthamu, foszfor és kéntartalmú, úgynevezett „low SAPS” termékként lett fejlesztve. Szintetikus alapkomponensei a fejlett technológiájú adalékokkal kombinálva biztosítják a kenőanyag magas tartósságát, kopásvédelmét és kiváló teljesítményét alacsony hőmérsékleten. Az újdonság kiváló teljesítményt nyújt mind a dízel-, mind a benzinmotorok tulajdonosai számára.

Az univerzális megoldás

Az Universal Top Up SAE 5W-30 az OMV prémium termékkínálatának „mindenese”. Amennyiben ugyanis az autótulajdonos abba a helyzetbe kerül, hogy utazás közben kigyullad a jelzőláma és sürgősen olaj utántöltésére van szükség, ám nem tudja pontosan milyen kenőanyag van a motorban, akkor ez a legjobb választás. Az alkalmazott formulák biztosítják a tökéletes keveredését  akár ásványi, akár szintetikus olajokhoz, függetlenül attól melyik gyártó terméke van az autóban.  Az Universal Top Up ilyen nem kívánt, de azonnali megoldást igénylő esetekben nyugodtan használható.

Új külsővel jelentkeznek az autóápolási termékek is

A motorolajok mellett, azok megjelenéséhez igazodva az OMV autóápolási termékei, illetve a szélvédőmosók, fék- és hűtőfolyadékok csomagolásai is megújulnak. Ezek fejlesztése során ugyancsak arra koncentráltak, hogy hatékony segítséget nyújtsanak a gépjárművek karbantartásához, illetve elősegítsék a hosszútávú, problémamentes működést. Ennek érdekében ezek a termékek jellemzően az iparági sztenderdeknél jobb paraméterekkel rendelkeznek. Az OMV fékfolyadék DOT 4 forráspontja például jelentősen magasabb, mint ami a kategóriára vonatkozó előírásokban szerepel. 

XXX 

Háttérinformáció

OMV Hungária Ásványolaj Kft.

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 197 töltőállomást üzemeltet, és 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 122 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 85, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.

OMV Aktiengesellschaft

Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. A 2019-es, 23 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és közel 20000 munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős jelenléttel bír Közép-Kelet Európában, amit egy kiegyensúlyozott nemzetközi portfólió egészít ki olyan központi térségekben mint a Közel-Kelet és Afrika, az Északi-tenger, Oroszország, valamint az Ázsiai és Csendes-óceáni régió. Az üzletág napi átlagos termelése mintegy 487 000 hordó olajekvivalens volt 2019-ben. A Downstream-üzletágban az OMV három finomítót üzemeltet Európában, emellett 15 százalékos tulajdonrészese az egyesült arab emírségekbeli ADNOC olajtársaságnak, finomítói kapacitása így eléri a 24,9 millió tonnát. Az OMV továbbá 75 százalékos részesedéssel rendelkezik a Borealisban, ami a világ egyik vezető poliolefin előállítója. A társaság mintegy 2100 töltőállomást üzemeltet tíz európai országban. Az OMV gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. Az OMV 2019-ben mintegy 137 terawattóra energiaértékű gázt értékesített. A fenntarthatóság a vállalati stratégia szerves részét képezi az OMV-nél. Az OMV ösztönzi a csökkentett szén-dioxid-kibocsátással járó gazdaságra való áttérést, továbbá mérhető célokat tűzött ki a szén-dioxid-intenzitás csökkentésére, illetve új energia- és petrolkémiai megoldások bevezetésére. 

OMV sajtókapcsolat:    

Katona Adrienn
adrienn.katona@omv.com
+36 1 381-9733

Kenőanyag kereső