Kapcsolat
Weboldalak
Weboldalak
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Ausztria www.omv.at Bulgária www.omv.bg Csehország www.omv.cz Németország www.omv.de Új Zéland www.omv.nz Norvégia www.omv.no Románia www.omv.ro Szerbia www.omv.co.rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si Szlovákia www.omv.sk Tunézia www.omv.tn Törökország www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Ausztria www.omv-gas.at Németország www.omv-gas.de Magyarország www.omv-gas.hu Hollandia www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Bezár

Fairtrade

A FAIRTRADE célja, hogy egyensúlyt teremtsen a globális kereskedelem szereplői között, a termelők családjainak nyújtott méltányos fizetések révén. A FAIRTRADE szabványok e változás megvalósításának eszközei.

Keretet adnak a termelői szervezetek társadalmi, környezeti és gazdasági fejlődésének, megkövetelik a stabil árak megfizetését,valamint kiegészítő támogatást írnak elő a kommunális projektek részére.

A FAIRTRADE jelzéssel ellátott termékek vásárlásával segíti a kávétermelők szövetkezeteinek térnyerését.

A független FAIRTRADE jelzés mutatja, hogy a felhasznált nyersanyagok olyan termelői szervezetektől érkeznek, melyek megfelelnek a társadalmi, gazdasági és környezeti elvárásoknak.

Kizárólag a nemzetközi FAIRTRADE szabványoknak megfelelő termékek viselhetik a FAIRTRADE jelzést.

FAIRTRADE ÉS VIVA – AHOL A KÁVÉZÁS TISZTA ÉLMÉNY!

A csúcsminőség nem egyszerűen a legkiválóbb minőségű alapanyagok használatát jelenti. Elvárás a méltányos és megfelelő munkabér is a kistermelők családjainak, akik minden nap azon dolgoznak, hogy megfelelő minőséget állítsanak elő. A FAIRTRADE jelzés a garancia, hogy az összes FAIRTRADE előírást betartották.

A VIVA a FAIRTRADE kereskedelmet választotta azért, hogy a kávézás élménye tiszta lelkiismerettel párosuljon.

A körültekintően pörkölt, kiváló kávébab biztosítja a csodásan intenzív kávéaromát, amely a páratlan VIVA Cafe ízvilágunk egyik kulcsa. A VIVA kávék frissen készülnek, kitűnő crema-val, vagyis krémes kávéhabbal azért, hogy felejthetetlen élményt nyújtsanak. Ön is megkóstolhatja őket minden VIVA kávézóval rendelkező OMV töltőállomáson.

 
ÖT ÉRV A FAIRTRADE KÁVÉ MELLETT

  • A FAIRTRADE minimum árakat nem befolyásolja a piac hullámzása, ezért biztonsági hálóként szolgál és fedezi a fenntartható termelés átlagköltségeit.
  • A társadalmi célokra, infrastruktúrára és oktatásra szánt FAIRTRADE prémiumok lehetővé teszik, például, a minőség javítását, valamint iskolák és egészségügyi központok építését.
  • A kényszermunka és a kizsákmányoló gyermekmunka szigorúan tilos.
  • A környezetbarát termelési módszerek ösztönzése az organikus termelés után fizetett prémiumokkal, a génmódosított magvak tiltásával, a növényvédőszerek csökkentésével, a hulladéktermelés elkerülésével és a víz, valamit az esőerdők védelmével.
  • Kistermelők térnyerése és előtérbe helyezése: betakarítás előtti hitelkeretek, demokratikus struktúrák, javított munkakörülmények az ILO* feltételeinek megfelelően.

 A FAIRTRADE VIVA kávé az alábbi VIVA kávézóval rendelkező OMV töltőállomásokon érhető el:

Töltőállomás-kereső

Töltőállomás kereső

Kenőanyag kereső