Weboldalak
Bezár
Érett kávécseresznyék egy termelő kezében

Fairtrade

FairTrade Certificate logo

A FAIRTRADE célja, hogy egyensúlyt teremtsen a globális kereskedelem szereplői között, a termelők családjainak nyújtott méltányos fizetések révén. A FAIRTRADE szabványok e változás megvalósításának eszközei.

Keretet adnak a termelői szervezetek társadalmi, környezeti és gazdasági fejlődésének, megkövetelik a stabil árak megfizetését,valamint kiegészítő támogatást írnak elő a kommunális projektek részére.

A FAIRTRADE jelzéssel ellátott termékek vásárlásával segíti a kávétermelők szövetkezeteinek térnyerését.

A független FAIRTRADE jelzés mutatja, hogy a felhasznált nyersanyagok olyan termelői szervezetektől érkeznek, melyek megfelelnek a társadalmi, gazdasági és környezeti elvárásoknak.

Kizárólag a nemzetközi FAIRTRADE szabványoknak megfelelő termékek viselhetik a FAIRTRADE jelzést.

FairTrade és VIVA - Ahol a kávézás tiszta élmény!

A csúcsminőség nem egyszerűen a legkiválóbb minőségű alapanyagok használatát jelenti. Elvárás a méltányos és megfelelő munkabér is a kistermelők családjainak, akik minden nap azon dolgoznak, hogy megfelelő minőséget állítsanak elő. A FAIRTRADE jelzés a garancia, hogy az összes FAIRTRADE előírást betartották.

A VIVA a FAIRTRADE kereskedelmet választotta azért, hogy a kávézás élménye tiszta lelkiismerettel párosuljon.

A körültekintően pörkölt, kiváló kávébab biztosítja a csodásan intenzív kávéaromát, amely a páratlan VIVA Cafe ízvilágunk egyik kulcsa. A VIVA kávék frissen készülnek, kitűnő crema-val, vagyis krémes kávéhabbal azért, hogy felejthetetlen élményt nyújtsanak. Ön is megkóstolhatja őket minden VIVA kávézóval rendelkező OMV töltőállomáson.

 
ÖT ÉRV A FAIRTRADE KÁVÉ MELLETT

  • A FAIRTRADE minimum árakat nem befolyásolja a piac hullámzása, ezért biztonsági hálóként szolgál és fedezi a fenntartható termelés átlagköltségeit.
  • A társadalmi célokra, infrastruktúrára és oktatásra szánt FAIRTRADE prémiumok lehetővé teszik, például, a minőség javítását, valamint iskolák és egészségügyi központok építését.
  • A kényszermunka és a kizsákmányoló gyermekmunka szigorúan tilos.
  • A környezetbarát termelési módszerek ösztönzése az organikus termelés után fizetett prémiumokkal, a génmódosított magvak tiltásával, a növényvédőszerek csökkentésével, a hulladéktermelés elkerülésével és a víz, valamit az esőerdők védelmével.
  • Kistermelők térnyerése és előtérbe helyezése: betakarítás előtti hitelkeretek, demokratikus struktúrák, javított munkakörülmények az ILO* feltételeinek megfelelően.

 A FAIRTRADE VIVA kávé az alábbi VIVA kávézóval rendelkező OMV töltőállomásokon érhető el:

Újratölthető kávéscsészék az OMV-nél
 

Eldobható papírpohár helyett újratölthető porcelánbögréből is kávézhatunk az OMV VIVA-töltőállomásokon. Az egyedi VIVA bögre nem csak jól néz ki, de a környezetet is óvja.

VIVA-take-away-mugs

Az Európai Unió adatai szerint évente közel 35 millió tonna , csomagolásból származó papírhulladék keletkezik Európában. A magyarok átlagosan fejenként több mint 90 kilogramm  papírt használnak el éves szinten, amibe beletartoznak az eldobható papírpoharak is.

Az OMV VIVA kávézókba betérő vendégek maguk is hozzájárulhatnak a környezet megóvásához egy újratölthető kávésbögre megvásárlásával. Az októbertől 3 és 4 deciliteres kiszerelésben is elérhető, kerámiából készült különleges bögrék követik a VIVA kávéspoharak szín- és stílusvilágát.

A környezetbarát kerámiabögrék az OMV mind a 133 VIVA kávézóval rendelkező töltőállomásán megvásárolhatóak.

Kenőanyag kereső