Weboldalak
Bezár
img_CO2 truck

Klímasemleges közlekedés OMV nagykereskedelmi üzemanyagokkal

az üvegházhatású gázok csökkentése érdekében

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának megelőzése és csökkentése mellett a klímavédelem fontos eleme a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozása. A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása révén, aktívan és tudatosan hozzájárul az éghajlatvédelemhez és környezetünk megóvásához.

A CO2 üvegházhatású gáz, amely elnyeli és visszasugározza a Nap által a Földre kibocsátott hőt. Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása következtében megnövekedett hőmérséklet miatt minden szempontból foglalkozni kell az éghajlat védelmével.
A klímavédelem nem regionális probléma – ellenkezőleg, a globális egyensúly kérdése, mivel a kibocsátott CO2 nem marad egy helyen, hanem szétterjed a légkörben. 

Az üvegházhatású tevékenységek megszüntetése és csökkentése mellett a CO2-kibocsátás önkéntes ellensúlyozása szintén kiemelkedő fontosságú. Elismert nemzetközi klímavédelmi projektek emissziós tanúsítványainak felhasználásával a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozható, amivel nagyban hozzájárulunk a klíma védelméhez.
A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálására létrehozott projektek mozgósítják a lakosokat, ösztönzik a helyi fejlődést és támogatják az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődési célokatvalamint a környezet védelmét az üvegházhatású gázok kibocsátásának megakadályozása révén.

Az OMV együttműködést kezdeményezett a ClimatePartnerrel, amely a klímavédelem egyik vezető szolgáltatója. A ClimatePartnert 2006-ban alapították Münchenben, s napjainkra már 30 ország 1500 vállalatával működik együtt.

A ClimatePartnerrel együtt lehetőséget kínálunk Ön által felhasznált üzemanyagok elégetéséből származó széndioxid-kibocsátás kompenzálására. Ily módon támogathatja a szén-dioxid-kompenzációs projekteket, amelyek az egész világon fontos szerepet játszanak a széndioxid-kibocsátás hatásainak csökkentésében.
Az egyéni ellensúlyozás hivatalos igazolással bizonyítható, melyet az OMV a ClimatePartnerrel közösen állít ki.

img_CO2-offsetting-logic-HU
  •  A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása révén, aktívan és tudatosan hozzájárul az éghajlat és a közvetlen környezetünk megóvásához.
  • Fenntarthatósági stratégiája hitelesebb lehet, hiszen CO2-tanúsítvánnyal igazoljuk a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálását, amely teljesen átlátható és nyomon követhető.
  • Igazolásként használható fel a CO2-tanúsítvány olyan pályazatok esetében, ahol ez előírás.
  • Nagy tapasztalattal rendelkező szolgáltatónk, a ClimatePartner biztosítja az összes folyamat és az elismert és auditált szén-dioxid-kompenzációs projektek biztonságát és átláthatóságát, az OMV által rögzített áron.*

* Az OMV a szén-dioxid kibocsájtás kompenzációhoz időszakonként előre rögzített árat garantál ügyfelei részére. Az árat a ClimatePartnerrel rögzíti, amelyen az OMV-nek semmilyen anyagi haszna nincs.

  1.  A megvásárolt, literben megadott üzemanyag-mennyiség ellensúlyozása révén az OMV karbonsemleges vezetést tesz lehetővé.
  2. Tájékoztasson róla minket, hogy mekkora üzemanyag felhasználást kíván karbonsemlegessé tenni!
  3. A klímavédelmi projektportfoliók segítségével az Ön által megadott teljes üzemanyag mennyiség után keletkező CO2 hatást automatikusan kiváltjuk.
  4. A kompenzációról a ClimatePartner hivatalos igazolást ad, amely segítségével folyamatosan nyomonkövetheti a kompenzált szén-dioxid mennyiségét.

Kenőanyag kereső