Weboldalak
Bezár

Üvegházhatás csökkentése - OMV nagykereskedelmi üzemanyagok

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának megelőzése és csökkentése mellett a klímavédelem fontos eleme a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozása. A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása révén aktívan és tudatosan hozzájárul az éghajlatvédelemhez és környezetünk megóvásához.

A CO2 üvegházhatású gáz, amely elnyeli és visszasugározza a Nap által a Földre kibocsátott hőt. Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása következtében megnövekedett hőmérséklet miatt minden szempontból foglalkozni kell az éghajlat védelmével. Az egyik lehetőség a CO2 ellensúlyozása szén-dioxid-kompenzációs projektekbe történő befektetések révén.

A klímavédelem nem regionális probléma – ellenkezőleg, a globális egyensúly kérdése, mivel a kibocsátott CO2 nem marad egy helyen, hanem szétterjed a légkörben. A kompenzációs projektek csökkentik a CO2 mennyiségét a globális felmelegedés hatásának ellensúlyozása érdekében.

A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálására létrehozott projektek mozgósítják a lakosokat, ösztönzik a helyi fejlődést és támogatják az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődési célokatvalamint a környezet védelmét az üvegházhatású gázok kibocsátásának megakadályozása révén.

Az OMV együttműködést kezdeményezett a ClimatePartnerrel, amely a klímavédelem egyik vezető szolgáltatója. A ClimatePartnert 2006-ban alapították Münchenben, s napjainkra már 5000 munkatárssal 30 ország 6000 vállalatával működik együtt klímavédelmi projekteken.
A ClimatePartnerrel együtt lehetőséget kínálunk Ön által felhasznált üzemanyagok elégetéséből származó széndioxid-kibocsátás önkéntes ellensúlyozására. Ily módon támogathatja a szén-dioxid-kompenzációs projekteket, amelyek az egész világon fontos szerepet játszanak a széndioxid-kibocsátás hatásainak csökkentésében.

img_CO2-offsetting-logic-HU
  •  A szén-dioxid-kibocsátás ellentételezése révén, aktívan és tudatosan hozzájárul az éghajlatvé- delemhez és környezetünk megóvásához.
  • Fenntarthatósági stratégiája hitelesebb lehet, hiszen CO2-tanúsítvánnyal igazoljuk a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozását, amely teljesen átlátható és nyomon követhető.
  • Nagy tapasztalattal rendelkező szolgáltatónk, a ClimatePartner biztosítja az összes folyamat és az elismert és auditált szén-dioxid-kompenzációs projektek biztonságát és átláthatóságát, az OMV által rögzített áron.* 
  • A kompenzációról a ClimatePartner hivatalos igazolást ad, amely segítségével folyamatosan nyomonkövetheti a kompenzált szén-dioxid mennyiségét.

* Az OMV a szén-dioxid kibocsájtás ellensúlyozásához időszakonként előre rögzített árat garantál ügyfelei részére. Az árat a ClimatePartnerrel rögzíti, amelyen az OMV-nek semmilyen anyagi haszna nincs.

Kenőanyag kereső