Weboldalak
Bezár
Számlázás_HU

Számlázás

OMV üzemanyagkártya tulajdonosaként egyedi megállapodás szerint havonta egyszer vagy havonta kétszer könnyen áttekinthető,a tranzakcióit tartalmazó részletes listát küldünk vállalkozása üzemanyag-felhasználásának elemzéséhez, illetve kiértékeléséhez. A tranzakciós listán tételesen megtalálható az OMV üzemanyagkártyával igénybe vett valamennyi szolgáltatás. Lehetősége van arra is, hogy az egyes kártyákat meghatározott költséghelyhez rendelje. A még átfogóbb adatelemzés érdekében az összes kártya kódolható olyan módon, hogy a kilométeróra állás megadása és/vagy a járművezető azonosítása kötelező legyen a vásárláskor. 

A számlázás négy eleme:

 • Gyűjtőelszámolás: a különböző országokban történt tranzakciókat egy közös gyűjtőelszámoláson a kártyakibocsátó ország pénznemében tüntetjük fel. Országonként kiállítunk azonban egy külön számlát is, amelyen tételesen láthatóak a tranzakciók az adott ország pénznemében is. 
 • Belföldi számlázás: a kártyakibocsátó országban történt összes tranzakció a helyi pénznemben (jelen esetben magyar forintban)
 • Nemzetközi számlázás: az egyes szolgáltató országra kibocsátott számlát vagy terhelési értesítést a helyi pénznemben tüntetjük fel. Ez az ÁFA visszaigénylés szempontjából fontos. 
 • Fordított adózású számlázás: akkor válik jelentőssé, ha a számlázási időszakban a 2008/8/EC EU direktíva értelmében kerül terhelés a kártyára (fordított adózású szolgáltatások). A számla különböző országokból tartalmazhat tranzakciókat.

Kérésre gyors, környezetbarát elektronikus számlát küldünk e-mailben, mely jelentős idő- és költségmegtakarítást jelent.

Elektronikus számlázás_HU

OMV elektronikus számlázás: egyszerű, gyors, környezetbarát

Az elektronikus számlázás a számlák egyszerű, gyors, és környezetbarát kezelését teszi lehetővé. A hazai és a nemzetközi elszámolásokat egységes formátumban küldjük. Az elektronikus számlákat a szokásos módon, a nemzetközi ÁFA és jövedékiadó visszaigényléshez szükséges valamennyi jogi előírásnak megfelelően kapja meg – mindeközben időt takarít meg, nagyobb rugalmasságot biztosít Önnek, és még a környezetet is óvja.

Az alábbi két egyszerű opció közül választhat:

1. OMV Fleet Online Services: egyszerűen és biztonságosan letöltheti az elektronikus számlákat az OMV Fleet Online Services felhasználói fiókjából. Az elektronikus számla elkészültét követően e-mailben elküldjük az ehhez szükséges linket.
2. E-mail szolgáltatás: elektronikus számláit kényelmesen és biztonságosan, az Ön által megadott e-mail címre küldjük.

Szeretne áttérni elektronikus számlázásra? Töltse ki az alábbi online nyomtatványt: www.omv.hu/kartya-e-invoicing.

Előnyök:

 • Gyors: az elektronikus számlát egyszerűen, e-mailben küldjük. Így gyorsabban Önhöz érnek, és feldolgozása hamarabb megkezdődhet.
 • Biztonságos: elektronikus számláinkat digitális aláírással látjuk el, amely megfelel a legmagasabb szintű biztonsági szabványoknak, és lehetetlen hamisítani. 
 • Környezetbarát: az elektronikus számlákat nem kell kinyomtatni, nem kell postázni - ezáltal papír, tinta, posta és szállítási költséget takarít meg. Mindemellett óvja környezetét. 
 • Egyszerű: A számlák megnyitásához nincs szükség speciális szoftverre. A számlát a szokásos módon, országonkénti bontásban készítjük el, ezáltal is megkönnyítve az ÁFA és a jövedéki adó visszaigénylésének folyamatát.
 • Praktikus: az elektronikus számlák digitálisan tárolhatók. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség papíralapú dokumentumok archiválására vagy bonyolult nyilvántartási rendszerekre.

Amennyiben kérdése van, vagy további információt szeretne, lépjen kapcsolatba velünk a 06 80 303 303-as telefonszámon, vagy az info.card-hu@omv.com e-mail címen.

Áfa visszaigénylés_HU

Nettószámlázás – egyszerű, megbízható módszer vállalkozásának likviditásának javítására

Ismert adószakértő céggel együttműködve gondoskodunk az áfa és a jövedékiadó visszaigénylésről, így átfogó csomagjainkkal egyénre szabott megoldásokat tudunk kínálni. Az ebből származó előnyök: kedvezőbb cash-flow helyzet és nagyobb likviditás. 

Három típusú visszaigénylési lehetőséget kínálunk:

 • Egyszerű áfa visszaigénylés: A visszafizetés feldolgozására akkor kerül sor, amikor az adóhatóság átutalja az ÁFA összegét a számlájára. 
 • Nettószámlázás: Az áfa jóváírása hat nappal azt követően történik, hogy az áfát kezelő munkatárs kézhez kapja a számlát. 
 • Jövedéki adó visszaigénylés dízel üzemanyag vásárlása esetén Belgiumban, Franciaországban, Magyarországon, Olaszországban és Szlovéniában (EU-tagállamok számára).
Fordított adózás_HU

Fordított adózás: a 2008/8 / EC EU Direktíva hatása

A szabályozás kimondja, hogy egy adott szolgáltató által egy másik vállalat részére végzett szolgáltatások (business to business) esetén az adót abban az országban kell megfizetni, ahol a szolgáltatásban részesülő a tevékenységét végzi. Több országra kiterjedő szolgáltatások esetén az adófizetési kötelezettség a szolgáltatás igénybevevőjét terheli. Az adókötelezettség ezen meghatározását nevezzük fordított adózásnak

Kártyafelhasználóink esetében a fordított adózás hatálya alá tartozó szolgáltatások a következők:

 • Személyautó és tehergépkocsi mosás, parkolás, és polírozás 
 • Motor és sebességváltó olajcsere
 • Állapotfelmérés és szervizelés 
 • Kártyához kapcsolódó szolgáltatások és díjak
 • Kombinált szállítás (Közút/Vasút)
 • Meghibásodás, javítás és gumiabroncs szolgáltatások
 • Kompszolgáltatások
 • Alagút és konvojkíséret 

Valamennyi "fordított adózású szolgáltatásba" beletartoznak a határokon átnyúló szolgáltatások, valamint a belföldön, OMV üzemanyagkártyával ROUTEX-partner-benzinkúton igénybevett, és külön számlákon kiszámlázott szolgáltatások.

Kérjük, ellenőrizze számláit, és lépjen kapcsolatba velünk, amennyiben:

 • A számlán szereplő adószám helytelen. 
 • Az adószám nem került feltüntetésre a tőlünk kapott számlán

Kenőanyag kereső