Kapcsolat
Weboldalak
Weboldalak
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Ausztria www.omv.at Bulgária www.omv.bg Csehország www.omv.cz Németország www.omv.de Új Zéland www.omv.nz Norvégia www.omv.no Románia www.omv.ro Szerbia www.omv.co.rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si Szlovákia www.omv.sk Tunézia www.omv.tn Törökország www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Ausztria www.omv-gas.at Németország www.omv-gas.de Magyarország www.omv-gas.hu Hollandia www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Bezár

Számlázás

OMV üzemanyagkártya tulajdonosaként egyedi megállapodás szerint havonta egyszer vagy havonta kétszer könnyen áttekinthető,a tranzakcióit tartalmazó részletes listát küldünk vállalkozása üzemanyag-felhasználásának elemzéséhez, illetve kiértékeléséhez. A tranzakciós listán tételesen megtalálható az OMV üzemanyagkártyával igénybe vett valamennyi szolgáltatás. Lehetősége van arra is, hogy az egyes kártyákat meghatározott költséghelyhez rendelje. A még átfogóbb adatelemzés érdekében az összes kártya kódolható olyan módon, hogy a kilométeróra állás megadása és/vagy a járművezető azonosítása kötelező legyen a vásárláskor. 

A számlázás négy eleme:

 • Gyűjtőelszámolás: a különböző országokban történt tranzakciókat egy közös gyűjtőelszámoláson a kártyakibocsátó ország pénznemében tüntetjük fel. Országonként kiállítunk azonban egy külön számlát is, amelyen tételesen láthatóak a tranzakciók az adott ország pénznemében is. 
 • Belföldi számlázás: a kártyakibocsátó országban történt összes tranzakció a helyi pénznemben (jelen esetben magyar forintban)
 • Nemzetközi számlázás: az egyes szolgáltató országra kibocsátott számlát vagy terhelési értesítést a helyi pénznemben tüntetjük fel. Ez az ÁFA visszaigénylés szempontjából fontos. 
 • Fordított adózású számlázás: akkor válik jelentőssé, ha a számlázási időszakban a 2008/8/EC EU direktíva értelmében kerül terhelés a kártyára (fordított adózású szolgáltatások). A számla különböző országokból tartalmazhat tranzakciókat.

Kérésre gyors, környezetbarát elektronikus számlát küldünk e-mailben, mely jelentős idő- és költségmegtakarítást jelent.

OMV elektronikus számlázás: egyszerű, gyors, környezetbarát

Az elektronikus számlázás a számlák egyszerű, gyors, és környezetbarát kezelését teszi lehetővé. A hazai és a nemzetközi elszámolásokat egységes formátumban küldjük. Az elektronikus számlákat a szokásos módon, a nemzetközi ÁFA és jövedékiadó visszaigényléshez szükséges valamennyi jogi előírásnak megfelelően kapja meg – mindeközben időt takarít meg, nagyobb rugalmasságot biztosít Önnek, és még a környezetet is óvja.

Az alábbi két egyszerű opció közül választhat:

1. OMV Fleet Online Services: egyszerűen és biztonságosan letöltheti az elektronikus számlákat az OMV Fleet Online Services felhasználói fiókjából. Az elektronikus számla elkészültét követően e-mailben elküldjük az ehhez szükséges linket.
2. E-mail szolgáltatás: elektronikus számláit kényelmesen és biztonságosan, az Ön által megadott e-mail címre küldjük.

Szeretne áttérni elektronikus számlázásra? Töltse ki az alábbi online nyomtatványt: www.omv.hu/kartya-e-invoicing.

Előnyök:

 • Gyors: az elektronikus számlát egyszerűen, e-mailben küldjük. Így gyorsabban Önhöz érnek, és feldolgozása hamarabb megkezdődhet.
 • Biztonságos: elektronikus számláinkat digitális aláírással látjuk el, amely megfelel a legmagasabb szintű biztonsági szabványoknak, és lehetetlen hamisítani. 
 • Környezetbarát: az elektronikus számlákat nem kell kinyomtatni, nem kell postázni - ezáltal papír, tinta, posta és szállítási költséget takarít meg. Mindemellett óvja környezetét. 
 • Egyszerű: A számlák megnyitásához nincs szükség speciális szoftverre. A számlát a szokásos módon, országonkénti bontásban készítjük el, ezáltal is megkönnyítve az ÁFA és a jövedéki adó visszaigénylésének folyamatát.
 • Praktikus: az elektronikus számlák digitálisan tárolhatók. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség papíralapú dokumentumok archiválására vagy bonyolult nyilvántartási rendszerekre.

Amennyiben kérdése van, vagy további információt szeretne, lépjen kapcsolatba velünk a 06 80 303 303-as telefonszámon, vagy az info.card-hu@omv.com e-mail címen.

Nettószámlázás – egyszerű, megbízható módszer vállalkozásának likviditásának javítására

Ismert adószakértő céggel együttműködve gondoskodunk az áfa és a jövedékiadó visszaigénylésről, így átfogó csomagjainkkal egyénre szabott megoldásokat tudunk kínálni. Az ebből származó előnyök: kedvezőbb cash-flow helyzet és nagyobb likviditás. 

Három típusú visszaigénylési lehetőséget kínálunk:

 • Egyszerű áfa visszaigénylés: A visszafizetés feldolgozására akkor kerül sor, amikor az adóhatóság átutalja az ÁFA összegét a számlájára. 
 • Nettószámlázás: Az áfa jóváírása hat nappal azt követően történik, hogy az áfát kezelő munkatárs kézhez kapja a számlát. 
 • Jövedéki adó visszaigénylés dízel üzemanyag vásárlása esetén Belgiumban, Franciaországban, Magyarországon, Olaszországban és Szlovéniában (EU-tagállamok számára).

Fordított adózás: a 2008/8 / EC EU Direktíva hatása

A szabályozás kimondja, hogy egy adott szolgáltató által egy másik vállalat részére végzett szolgáltatások (business to business) esetén az adót abban az országban kell megfizetni, ahol a szolgáltatásban részesülő a tevékenységét végzi. Több országra kiterjedő szolgáltatások esetén az adófizetési kötelezettség a szolgáltatás igénybevevőjét terheli. Az adókötelezettség ezen meghatározását nevezzük fordított adózásnak

Kártyafelhasználóink esetében a fordított adózás hatálya alá tartozó szolgáltatások a következők:

 • Személyautó és tehergépkocsi mosás, parkolás, és polírozás 
 • Motor és sebességváltó olajcsere
 • Állapotfelmérés és szervizelés 
 • Kártyához kapcsolódó szolgáltatások és díjak
 • Kombinált szállítás (Közút/Vasút)
 • Meghibásodás, javítás és gumiabroncs szolgáltatások
 • Kompszolgáltatások
 • Alagút és konvojkíséret 

Valamennyi "fordított adózású szolgáltatásba" beletartoznak a határokon átnyúló szolgáltatások, valamint a belföldön, OMV üzemanyagkártyával ROUTEX-partner-benzinkúton igénybevett, és külön számlákon kiszámlázott szolgáltatások.

Kérjük, ellenőrizze számláit, és lépjen kapcsolatba velünk, amennyiben:

 • A számlán szereplő adószám helytelen. 
 • Az adószám nem került feltüntetésre a tőlünk kapott számlán

Töltőállomás kereső

Kenőanyag kereső