Weboldalak
Bezár

OMV Climate Neutral Card - a környezetbarát OMV üzemanyagkártya

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának megelőzése és csökkentése mellett a klímavédelem további fontos eleme a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozása.
Az OMV Climate Neutral Card, a környezetbarát OMV üzemanyagkártya erre két megoldást kínál: minden egyes megvásárolt liter üzemanyag szén-dioxid-kibocsátásának automatikus ellensúlyozását, vagy az egyéni kompenzációt a kívánt mennyiségű üzemanyag után.

A CO2 üvegházhatású gáz, amely elnyeli és visszasugározza a Nap által a Földre kibocsátott hőt. Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása következtében megnövekedett hőmérséklet miatt minden szempontból foglalkozni kell az éghajlat védelmével. Az egyik lehetőség a CO2 ellensúlyozása szén-dioxid-kompenzációs projektekbe történő befektetések révén.

Az OMV együttműködést kezdeményezett a ClimatePartner nevű szervezettel, amely a klímavédelem egyik vezető szolgáltatója. A ClimatePartnert 2006- ban alapították Münchenben, s napjainkra már 5000 munkatárssal 30 ország 6000 vállalatával működik együtt klímavédelmi projekteken.

A ClimatePartnerrel együtt lehetőséget kínálunk a környezetbarát OMV üzemanyagkártyával vásárolt üzemanyag literenkénti kompenzálására. Ügyfeleink ezáltal támogatják a szén-dioxid-kompenzációs projekteket, amelyek az egész világon fontos szerepet játszanak a széndioxid-kibocsátás csökkentésében.

 • A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása révén, aktívan és tudatosan hozzájárul az éghajlatvédelemhez és környezetünk megóvásához.
 • Fenntarthatósági stratégiája hitelesebb lehet, hiszen CO2-tanúsítvánnyal igazoljuk a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozását, amely teljesen átlátható és nyomon követhető.
 • Nagy tapasztalattal rendelkező szolgáltatónk, a ClimatePartner biztosítja az összes folyamat és projekt biztonságát és átláthatóságát.
 • Elismert és auditált szén-dioxid-kompenzációs projekteket támogat a környezetbarát OMV üzemanyagkártyával, garantáltan rögzített áron.*

* Az OMV Climate Neutral Card üzemanyagkártya a szén-dioxid kibocsájtás ellensúlyozásához időszakonként előre rögzített árat garantál ügyfelei részére. Az árat a ClimatePartnerrel rögzíti, amelyen az OMV-nek semmilyen anyagi haszna nincs.

Az OMV kétfajta lehetőséget kínál a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálására

All-in: a teljeskörű megoldás
 

 1. Használja környezetbarát OMV üzemanyagkártyáját a tankoláshoz, és az azzal megvásárolt teljes üzemanyagmennyiség szén-dioxid-kibocsátásának kompenzálásához! 
 2. Az előre meghatározott összegű kompenzációt további adminisztrációs költség nélkül adjuk hozzá OMV üzemanyagkártya számlájához.
 3. A megvásárolt üzemanyag teljes karbon kibocsátását automatikusan kompenzáljuk a szén-dioxid-kompenzálási projektportfólióval, melynek összege az OMV által kibocsátott üzemanyagkártya számlán kerül feltüntetésre.
 4. A kompenzációról a ClimatePartner hivatalos igazolást ad, amely segítségével folyamatosan nyomon követheti a kompenzált szén-dioxid mennyiségét.
   

Flex: a rugalmas megoldás

 1. A rugalmas módszerrel tetszőlegesen megadott üzemanyagmennyiség károsanyag-kibocsátása kompenzálható.
 2. Válassza ki az Ön által kompenzálni kívánt mennyiséget a ClimatePartner weboldalán!
 3. A megadott üzemanyagmennyiség szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozásához kapcsolódó ellenértékről a ClimatePartner havonta állít ki számlát, 30 napos fizetési határidővel.
 4. A kompenzációról a ClimatePartner hivatalos igazolást ad, amely segítségével folyamatosan nyomon követheti a kompenzált szén-dioxid mennyiségét.

Kenőanyag kereső