Weboldalak
Bezár

OMV üzemanyagkártya szén-dioxid-kibocsátás kompenzációval

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának megelőzése és csökkentése mellett a klímavédelem további fontos eleme a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozása.
Az OMV üzemanyagkártya erre két megoldást kínál: minden egyes megvásárolt liter üzemanyag szén-dioxid-kibocsátásának automatikus ellensúlyozását, vagy az egyéni kompenzációt a kívánt mennyiségű üzemanyag után.

A CO2 üvegházhatású gáz, amely elnyeli és visszasugározza a Nap által a Földre kibocsátott hőt. Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása következtében megnövekedett hőmérséklet miatt minden szempontból foglalkozni kell az éghajlat védelmével. Az egyik lehetőség a CO2 ellensúlyozása szén-dioxid-kompenzációs projektekbe történő befektetések révén.

Az OMV együttműködést kezdeményezett a ClimatePartner nevű szervezettel, amely a klímavédelem egyik vezető szolgáltatója. A ClimatePartnert 2006- ban alapították Münchenben, s napjainkra már 5000 munkatárssal 30 ország 6000 vállalatával működik együtt klímavédelmi projekteken.

A ClimatePartnerrel együtt lehetőséget kínálunk az OMV üzemanyagkártyával vásárolt üzemanyagok elégetéséből származó széndioxid-kibocsátás literenkénti kompenzálására. Ügyfeleink ezáltal támogatják a szén-dioxid-kompenzációs projekteket, amelyek az egész világon fontos szerepet játszanak a széndioxid-kibocsátás csökkentésében.

 • A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása révén, aktívan és tudatosan hozzájárul az éghajlatvédelemhez és környezetünk megóvásához.
 • Fenntarthatósági stratégiája hitelesebb lehet, hiszen CO2-tanúsítvánnyal igazoljuk a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozását, amely teljesen átlátható és nyomon követhető.
 • Nagy tapasztalattal rendelkező szolgáltatónk, a ClimatePartner biztosítja az összes folyamat és projekt biztonságát és átláthatóságát.
 • Elismert és auditált szén-dioxid-kompenzációs projekteket támogat az OMV üzemanyagkártyával, garantáltan rögzített áron.*

* Az OMV üzemanyagkártya a szén-dioxid kibocsájtás ellensúlyozásához a jelenleg érvényben lévő árat 2024. december 31-ig garantálja ügyfelei részére. Az árat a ClimatePartnerrel rögzíti, amelyen az OMV-nek semmilyen anyagi haszna nincs.

A kalkulátor segítségével éves üzemanyagfelhasználása alapján vagy az éves futásteljesítménye és átlagfogyasztása megadásával kiszámolhatja a kibocsátott CO2 mennyiségét, illetve a CO2 kompenzáció nettó költségét.

*Az IPCC (az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testület) az Egyesült Nemzetek Szervezetének 195 tagot számláló kormányközi szerve, amely objektív és tudományos értékeléseket készít az éghajlatváltozással kapcsolatos kutatási eredményekről. Az IPCC nagyfokú legitimitása miatt az OMV 2006-tól az intézmény értékeit használja a CO2 számításokhoz.

Az OMV kétfajta lehetőséget kínál a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálására

All-in: a teljeskörű megoldás
 

 1. Használja OMV üzemanyagkártyáját a tankoláshoz, és az azzal megvásárolt teljes üzemanyagmennyiség szén-dioxid-kibocsátásának kompenzálásához! 
 2. Az előre meghatározott összegű kompenzációt további adminisztrációs költség nélkül adjuk hozzá OMV üzemanyagkártya számlájához.
 3. A megvásárolt üzemanyag teljes karbon kibocsátását automatikusan kompenzáljuk a szén-dioxid-kompenzálási projektportfólióval, melynek összege az OMV által kibocsátott üzemanyagkártya számlán kerül feltüntetésre.
 4. A kompenzációról a ClimatePartner hivatalos igazolást ad, amely segítségével folyamatosan nyomon követheti a kompenzált szén-dioxid mennyiségét.
   

Flex: a rugalmas megoldás

 1. A rugalmas módszerrel tetszőlegesen megadott üzemanyagmennyiség károsanyag-kibocsátása kompenzálható.
 2. Válassza ki az Ön által kompenzálni kívánt mennyiséget a ClimatePartner weboldalán!
 3. A megadott üzemanyagmennyiség szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozásához kapcsolódó ellenértékről a ClimatePartner havonta állít ki számlát, 30 napos fizetési határidővel.
 4. A kompenzációról a ClimatePartner hivatalos igazolást ad, amely segítségével folyamatosan nyomon követheti a kompenzált szén-dioxid mennyiségét.

Kenőanyag kereső