Weboldalak
Bezár

Hazai különlegességek az OMV töltőállomásain

Idén ünnepli a 30 éves hazai jelenlétét az OMV Hungária Kft.

  • Szarvas sonkás és Tihanyi sajtvarázs szendvicsekkel újult meg tavasszal az OMV VIVA Gourmet Selection kínálata
  • A szendvicsek a klasszikus hazai ízeket idézik olyan különleges alapanyagokkal, mint a Gyulai érlelt szarvas sonka és a Tihany camembert
  • A hazai kapcsolat idén még hangsúlyosabb: 30 éve jelent meg Magyarországon az OMV Hungária Kft.

Tavasszal két-két új szendviccsel, salátával és desszerttel újult meg a Gourmet Selection kínálata. A kollekciót Palágyi Eszter, a Szigliget Várudvar Étterem Executive Chef-je állította össze, prémium hazai alapanyagokat felhasználva. A legújabb Gourmet Selection termékek elérhetőek országszerte 67 töltőállomáson.

A Szarvas sonkás szendvicsnél aszalt áfonyával ízesített ciabattába kerül egy különleges szarvaspörkölt krém, amit érlelt szarvas sonka, paprikás szarvas szalámi, valamint cheddar sajt, paradicsom és rukkola egészít ki.  A vegetáriánus étrendbe is beilleszthető Tihanyi sajtvarázs szendvicsnél pedig a sajtos zsemlében a fűszeres-fokhagymás céklás humuszkrém kellemesen harmonizál a kerek grillezett camemberttel, a szárított paradicsommal, lilahagymával és fodrossalátával. Mindkét szendvicset úgy állította össze Palágyi Eszter, hogy kifejezetten hazai ízekre épüljön: míg a húsos szendvicsbe érlelt Gyulai szarvas sonka és szalámi kerül, addig a vegetáriánus változat eredeti Tihany camemberttel készül.

A kínálat emellett két karakteres salátával is bővül. Az egyik a currys csirkés és ananászos Ínyenc Jércesaláta, míg a másik a vegetáriánus, spenótos zsemlegombóccal ízesített Pesztós zöld saláta.  Desszertként pedig tavasszal a Citromos répatortát és a Lekváros mákos nudlit kóstolhatják meg a fogyasztók. 

„Folyamatosan arra törekszünk, hogy minél változatosabb prémium szolgáltatásokat nyújtsunk töltőállomásainkon – ennek része a most hazai ízekben debütáló Gourmet Selection kollekció is. Az idei év ráadásul különleges az OMV Hungária Kft. magyarországi történetét nézve, ugyanis a társaság 30 évvel ezelőtt, 1991-ben lépett be a hazai piacra és nyitotta meg első kútját. Három évtized hosszú idő, és ezalatt a cég a magyar gazdaság meghatározó és megkerülhetetlen vállalatává vált” – mondta Kováts Botond, az OMV Hungária marketing menedzsere. 

Az elmúlt 30 évnek megvoltak a főbb mérföldkövei. Ennek első eleme a hazai leányvállalat létrehozása, majd 1991-ben ez első OMV kút átadása Magyarországon. Az osztrák vállalat megjelenését Magyarországon fontos gazdaságtörténeti lépésként tartják számon. Ezt követően szinte azonnal dinamikus fejlődésnek indult a társaság.  

A hálózat bővülésének természetesen voltak emlékezetes pillanatai, amikor is akvizíciók révén gyarapodott a töltőállomások száma. Ennek egyik jelentős mérföldköve a Q8 kutak megvétele volt 1996 júliusában - ekkor 31 egységgel nőtt a lánc. 1999-ben 28 BP, míg 2003 februárban további 55 Aral töltőállomás került az OMV magyarországi hálózatába. Az ezredforduló évében alakult meg a SuperShop Kft., és ezzel elindult az ország legnagyobb multibrand lojalitás programjainak egyike.

A kiváló bécsi pörkölésű kávét és süteményeket kínáló „Bécsi kávézók” bevezetése ugyancsak úttörő kezdeményezés volt. A modell olyannyira népszerű lett, hogy ezt később több ország is átvette. 2006-ban végül a VIVA koncepció megjelenésével az addigi forma modernebb megjelenést és egységes nemzetközi dizájnt kapott. Az 1991-es piacra lépés óta a társaság több mint 190 állomást nyitott Magyarországon, amellyel mára a vállalat közel 10 százalékos részesedéssel rendelkezik a töltőállomáspiacon, töltőállomásainak számát tekintve.

További információ elérhető ezen a linken: https://www.omv.hu/hu-hu/omv-rol/omv-magyarorszag

xxx 

OMV Hungária Ásványolaj Kft. 

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 197 töltőállomást üzemeltet, és 9,9 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 122 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 85, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak. 

OMV Aktiengesellschaft

Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. Az összesen 17 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és több mint 25 000 munkavállalójával (Borealisszal együtt) az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. A vegyiparban és vegyipari alapanyagok terén OMV, leányvállalata, a Borealis-szal együtt a világ egyik vezető szállítója a korszerű poliolefin megoldásoknak, e mellett európai piacvezető vegyi alapanyagok, műtrágyák és a műanyagok mechanikai újrafeldolgozása terén. A cég két fontos közösvállalata, a Borouge és a Baystar ™ révén világszerte nyújt szolgáltatásokat és kínál termékeket ügyfelei számára. A finomítási és az értékesítési üzletág részeként az OMV három finomítót üzemeltet, és 15 százalékos részesedéssel rendelkezik az ADNOC Refiningben valamint az ADNOC Global Tradingben, amelyek révén az évi finomítói kapacitás több mint 500 000 hordó naponta. A társaság tíz országban több mint 2100 töltőállomást üzemeltet. Az OMV gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. 2020-ban mintegy 164 terawattóra energiaértékű gázt értékesített. A kutatás és termelés üzletág erős bázissal rendelkezik Közép- és Kelet-Európában, amit kiegyensúlyozott nemzetközi portfolió egészít ki a Közel-Keleten, Afrikában, az Északi-tengeren, Oroszországban és ázsiai-csendes-óceáni térségében. Az üzletág napi termelése mintegy 463 000 hordó olajekvivalens. A fenntarthatóság az OMV vállalati stratégiájának szerves része. A csoport teljes mértékben támogatja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállást, és mérhető célokat tűzött ki a szén-dioxid-intenzitás csökkentésére, valamint új energetikai és petrolkémiai megoldások megvalósítására.

További információk:

OMV sajtókapcsolat:

Katona Adrienn

adrienn.katona@omv.com

+36 1 381-9733

Kenőanyag kereső