Weboldalak
Bezár

OMV Tanúsítványok

Etikai kódex

Az OMV meghatározó súllyal rendelkezik az energiaiparban, és emberek milliói számára biztosítja az energiát és a mobilitást. Társaságunk küldetésének része, hogy ezt a felelősséget gondozzuk, és a magunk elé tűzött gazdasági célok megvalósítása során is elkötelezettek legyünk társadalmi és természeti környezetünk értékei iránt. E célból készítettük el Etikai Kódexünket, a Vállalatcsoport egyik alapdokumentumát, amely valamennyi tevékenységünkre érvényesen rögzíti azokat az alapelveket, amelyek mentén céljainkat meg kell valósítanunk.

A dokumentum magában foglalja a társadalmi felelősség stratégiánkban történő megtestesülését, mérhető követelmények meghatározását, menedzsment rendszerek felállítását. A fenntartható vállalati üzletpolitika elkötelezettjei vagyunk, amely gazdasági, ökológiai és társadalmi felelősségvállaláson alapul.

Az Etikai Kódex a szervezeti egységek és az üzletágak közreműködésével került kidolgozásra, és az OMV Igazgatósága fogadta el.

Etikai kódex (PDF, 243,5 KB)


Energiamegtakarítási riport


Energiamegtakarítási riport (PDF, 435,2 KB)Integrált politika

Az OMV cégcsoport tagjaként az OMV Hungaria Kft. kereskedelmi divíziója elkötelezett annak elérésében, hogy az általa nyújtott szolgáltatások alapját képező olyan termékeket és szolgáltatásokat biztosítson, amelyek minőségi megfelelősége kiemelt fontosságú, mindamellett a környezetet a lehető legkisebb mértékben terhelik.

Ennek érdekében az OMV Hungária Kft. mindennapi folyamatainak támogatására az ISO 9001, ISO 14001 és ISO 50001 szabványok szerinti menedzsmentrendszereket épített ki.

Az elővigyázatosság, valamint a proaktív energia- és környezetmenedzsment biztosítja a jövő erőforrásait, melyek alapelvei, hogy:

  • Aktívan törekszünk arra, hogy környezetre gyakorolt hatásunkat minimálisra csökkentsük és a természet erőforrásait fenntartható módon használjuk fel.
  • Kiemelt hangsúlyt fordítunk az energia megtakarítási lehetőségek feltárására és az energiateljesítmény folyamatos javítására.
  • Kötelezettséget vállalunk arra, hogy az energiahatékonyság növeléséhez és a kitűzött célok szükséges információt és erőforrásokat folyamatosan biztosítjuk,
  • Belső képzési rendszert működtetünk munkatársaink elméleti ismereteinek bővítésére az környezet- és energiatudatosság erősítése érdekében.
  • Hozzájárulunk a klímavédelemhez és támogatjuk az alternatív energiaforrások használatát, ezért az energiatudatosság beszerzési folyamataink integrált részét képezi. a szervezet energiateljesítményére várhatóan jelentős hatást gyakorló, energia felhasználásával működő termékek, berendezések és szolgáltatások kiválasztásánál fontosak az energiahatékonysági szempontok.
  • Elkötelezettek vagyunk a tekintetben, hogy megfeleljünk minden vonatkozó jogszabályi előírásnak és az OMV cégcsoport szabványainak, függetlenül attól, hogy hol végezzük tevékenységünket.

Célunk, hogy megakadályozzuk a tevékenységünkkel összefüggő környezetszennyezést, és képzések formájában megtanítjuk munkavállalóinkat arra, hogyan javíthatjuk energia-, és környezeti teljesítményünket. 

Kérjük szíves együttműködésüket az energiahatékonysági tervek megvalósításában, valamint várjuk az Önök javaslatait ebben a témában.

ISO 9001 tanúsítvány (PDF, 377,7 KB)
ISO 50001 tanúsítvány (PDF, 383,6 KB)
ISO 14001 tanúsítvány (PDF, 384,4 KB)
Integrált irányítási kézikönyv (PDF, 641,6 KB)


További dokumentumok

HSSE provisions (PDF, 1,5 MB)
Az OMV Hungária Kft. Általános Beszerzési Feltételei (Hatályba lép 2022. augusztus 8.) (PDF, 526,2 KB)
Az OMV Hungária Kft. Általános Beszerzési Feltételei (Hatályba lép 2015. április 1.) (PDF, 161,5 KB)

Kenőanyag kereső