Kapcsolat
Weboldalak
Weboldalak
OMV Websites
OMV Group www.omv.com/en Ausztria www.omv.at/de-at Bulgária www.omv.bg/bg-bg Csehország www.omv.cz/cs-cz Németország www.omv.de/de-de Új Zéland www.omv.nz/en-nz Norvégia www.omv.no/no-no Románia www.omv.ro/ro-ro Szerbia www.omv.co.rs/sr-rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si/sl-si Szlovákia www.omv.sk/sk-sk Tunézia www.omv.tn/ar-tn Törökország www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae/en-ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com/ Ausztria www.omv-gas.at Németország www.omv-gas.de Magyarország www.omv-gas.hu Hollandia www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Bezár

OMV Aktiengesellschaft

Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. A 2019-es, 23 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és több mint 20 000 munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal rendelkezik Közép-Kelet Európai főrégióban; amit egy kiegyensúlyozott nemzetközi portfolió egészít ki Oroszországban, az Északi-tengeren, a Közel-Keleten és Afrikában. Az üzletág napi termelése mintegy 487 000 hordó olajekvivalens volt 2019-ben. A Downstream-üzletágban az OMV három finomítót üzemeltet és 15%-os tulajdonrésszel rendelkezik az ADNOC Refining and Trading JV-ben, melyekkel finomítói kapacitása évi 24,9 millió tonna. Ezenkívül az OMV 75% -os részesedéssel rendelkezik a világ egyik vezető poliolefingyártó Borealis vállalatban is. A társaság tíz európai országban több, mint 2 100 töltőállomást üzemeltet.

Az OMV gáztározókat üzemeltet Ausztriában és Németországban. Az OMV 2019-ben mintegy 137 terawattóra energiaértékű gázt értékesített. 

A fenntarthatóság a vállalati stratégia szerves részét képezi. Az OMV támogatja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású termelésre való átállást és mérhető célokat tűzött ki a szén-dioxid-intenzitás csökkentésére, valamint új energia- és petrolkémiai megoldások bevezetésére.
 

Group presentation (PDF, 4,9 MB)
Group fact sheet (PDF, 824,7 KB)
Organization chart (PDF, 34,9 KB)

Executive Board:
https://www.omv.com/en/about-us/executive-board

Supervisory Board:
https://www.omv.com/en/about-us/supervisory-board

2019. július elseje óta Thomas Gangl az igazgatóság új tagja, a Downstream-üzletág, valamint a finomítási és petrolkémiai folyamatok vezetője. 
Ezzel egyidőben Rainer Seele-t kinevezték a Marketing részleg vezetőjévé és mostantól Ő a felelős a Marketing & Trading tevékenységekért.
 

Töltőállomás kereső

Kenőanyag kereső