Weboldalak
Bezár
Világos színű autó egy kanyargós, zöld erdei úton gurul

Klímavédelmi projektek finanszírozása a MaxxMotion üzemanyagokkal

Az OMV arra törekszik, hogy a fenntartható üzemanyagok, nyersanyagok és mobilitási megoldások egyik vezető európai szállítójává váljon. E cél elérése érdekében már lehetőséget kínálunk ügyfeleinknek a klímavédelmi projektek támogatására is. Az általunk nyújtott pénzügyi kompenzáció az Ön vezetés közben okozott károsanyag-kibocsátása 20%-ának felel meg.

Különböző tevékenységei során a világon minden ember bocsát ki szén-dioxidot és hagy úgynevezett szén-dioxid-lábnyomot maga után. Ez a fosszilis tüzelőanyagok elégetésével járó életvitel, az étkezés, a fogyasztás és a közlekedés által termelt szén-dioxid-kibocsátás teljes mennyiségét mutatja. Mi az OMV-nél tisztában vagyunk azzal, hogy e hatás csökkentésében nekünk is a felelősséget kell vállalnunk. Ezért döntöttünk úgy, hogy az OMV MaxxMotion üzemanyagokkal részben kompenzáljuk a vezetés során keletkező szén-dioxid-kibocsátást.

Az Ön hozzájárulása is sokat számít

Az Ön hozzájárulása is sokat számít

A kibocsátott szén-dioxid soha nem marad egyhelyben, hanem szétoszlik a légkörben. Ezért csak akkor lehet hatékony éghajlatvédelmi lépéseket tenni, ha összehangoljuk erőfeszítéseinket, és a világ más, rászoruló részeit is támogatjuk.

Klímavédelmi projektek támogatása

Klímavédelmi projektek támogatása

Azáltal, hogy az OMV MaxxMotion üzemanyagainkhoz szén-dioxid-kompenzációs szolgáltatást is kínálunk, az Ön vezetésből származó szén-dioxid-kibocsátásának 20%-át ellentételezzük.

CO2 kalkulátor

Számítsa ki a vezetés során keletkező szén-dioxid-lábnyomát, illetve, hogy az OMV MaxxMotion üzemanyagok használatával mekkora kompenzációt érhet el.

*Az IPCC (Éghajlatváltozási Kormányközi Testület) az ENSZ 195 tagú kormányközi szerve, amely objektív és tudományos értékeléseket ad ki az éghajlatkutatás témakörében. Az IPCC rendkívüli hitelessége okán az OMV 2006 óta a szervezet értékeit használja a szén-dioxid-kibocsátás számításához. A szén-dioxid-számítási paraméterek: benzin bioüzemanyaggal és dízel bioüzemanyag nélkül.

Üzemanyag-takarékos vezetés – további tippek a szén-dioxid-kibocsátás vezetés közbeni csökkentéséhez

Üzemanyag-takarékos vezetés – további tippek a szén-dioxid-kibocsátás vezetés közbeni csökkentéséhez

A hatékony vezetés olyan vezetési stílus, amellyel csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás. A hatékonyság a jobb vezetési technikáról szól, nem pedig arról, hogy lemondjunk a teljesítményről vagy a vezetés élményéről. Csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását és javítsa a levegő minőségét néhány egyszerű vezetési tipp megfogadásával.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Kenőanyag kereső