Kapcsolat
Web oldalak
Web oldalak
OMV Websites
OMV www.omv.com/en Ausztria www.omv.at/de-at Bulgária www.omv.bg/bg-bg Csehország www.omv.cz/cs-cz Németország www.omv.de/de-de Új Zéland www.omv.nz/en-nz Norvégia www.omv.no/no-no Románia www.omv.ro/ro-ro Szerbia www.omv.co.rs/sr-rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si/sl-si Szlovákia www.omv.sk/sk-sk Tunézia www.omv.tn/ar-tn Törökország www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae/en-ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com/ Ausztria www.omv-gas.at Németország www.omv-gas.de Magyarország www.omv-gas.hu Hollandia www.omv-gas.nl
Bezár

OMV dízelüzemanyagok

A már megszokott OMV-minőségű dízelüzemanyagokat kínáljuk vásárlóinknak. Viszonteladóink az alap és az adalékolt dízelüzemanyagok közül választhatnak:

 • Előállítása és tesztelése az OMV magas minőségi szabványai szerint történik
 • FAME alkalmazás szelektív megközelítési mód alapján
 • Jól bevált teljesítménynövelő adalékcsomag

Végfelhasználóink számára az OMV Diesel EN 590 mellett az OMV Diesel Plus és az OMV CleanTech Diesel prémium kategóriás termékek is rendelkezésre állnak. Győződjön meg előnyeikről!

Tökéletes motorvédelem 
Vállalkozása jövedelmezőségét jelentősen javíthatja járművei és gépei üzembiztos működésével: a kiváló minőségű üzemanyag meggátolja a szennyező anyagok lerakódását a motorban. Nagyteljesítményű termékeink, az OMV Diesel Plus és az OMV CleanTech Diesel ennek érdekében lettek kifejlesztve.

A kihívás
Járművei és gépei évente 3.000 - 8.000 órát üzemelnek. A nem megfelelő minőségű üzemanyag használata miatt szükséges karbantartás és a motorok cseréje miatti időkiesés egyben bevételkiesést is jelent.

A megoldás
Az olcsó dízelüzemanyag csak rövid távon csökkenti a költségeket. Középtávon mindenképp kifizetődőbb a jobb minőségű üzemanyag használata, mert az alacsonyabb fogyasztás mellet a motort is óvja.

Az OMV Diesel Plus és az OMV CleanTech Diesel üzemanyagok használatával maximális a motor hatékonysága: olyan teljesítménynövelő adalékcsomagot tartalmaz, mely meggátolja a lerakódás képződést a befecskendező rendszerben (tisztántartó hatás), és fokozottan védi a teljes üzemanyagrendszert a kopástól és a korróziótól. Ez szintén alacsonyabb fogyasztást és káros anyag kibocsátást jelent.
További előnye, hogy a habzásgátló adalékanyagnak köszönhetően rövidebb idő alatt tudjuk megtankolni a járművünket.

Hozzáadott érték a motor számára
Dízelüzemanyagaink segítenek az üzemanyagrendszer tisztántartásában, optimalizálják a motor teljesítményét, csökkentik a fogyasztást, valamint a károsanyag-kibocsátást. A motor élettartama megnő, a karbantartási költségek csökkennek, kevesebb alkalommal kell megállnia üzemanyagért – összefoglalva: nyereségesebben tud közlekedni.

OMV Diesel EN 590 – Garantált minőség
OMV Diesel EN 590 termékünket a legmagasabb OMV minőségi szabványoknak megfelelően gyártjuk és teszteljük.

OMV Diesel Plus – a Pluszjuttatások Önnek
OMV Diesel Plus termékünk előnyeinek alapja a magas minőségű üzemanyag-keverék, amelyhez hozzájárul az OMV innovatív és speciálisan kifejlesztett teljesítménynövelő adalék csomagja:

 • Üzemanyagaink tisztántartó hatásának köszönhetően csökken a károsanyag kibocsátás, valamint a fogyasztás.
 • A hozzáadott korrózióvédő adalék megnöveli a motor élettatamát, ugyanakkor csökkenti a karbantartási költségeket.
 • A habzásgátló adaléknak köszönhetően kevesebb idő szükséges a tankoláshoz.
   

Dízelüzemanyag-összetétel

FAME Bio-komponensek
FAME (zsírsav metil-észter), ismertebb nevén a biodízel, növényi vagy állati olajok észterezésével nyerhető. Közel tíz éves tapasztalattal rendelkezünk a FAME használata terén, a legmagasabb minőségi szabványokat állítottuk fel a FAME előállításakor és használatakor:

 • Európai termelésből származó FAME

 • elNa származási tanúsítvány és dokumentáció (a fenntarthatóság elektronikus bizonyítéka)
 • OMV minőségbiztosítás a teljes ellátási láncban

OMV CleanTech Diesel – Tisztaság és maximális teljesítmény
Az OMV CleanTech Diesel nagyteljesítményű üzemanyag maximális teljesítményt garantál a dízelmotorok számára. Az OMV Diesel Plus valamennyi tulajdonsága mellett, extra adag teljesítménynövelő adalékcsomaggal és további előnyökkel is rendelkezik:

 • A megnövelt tisztítóhatás maximális motorteljesítményt garantál, mivel automatikusan eltávolítja a üzemanyag-befecskendezőkben található lerakódásokat.
 • A kivételes hidegellenállás miatt akár -35 °C fokos hőmérsékleten is maximális a motor teljesítménye.

Teljesítménynövelő adalékcsomag
Az OMV teljesítménynövelő adalékcsomagja kivételes előnyöket kínál járművei számára: a tisztántartó hatás megvédi az üzemanyagrendszert a szennyeződéstől, a korrózióvédő hatás megnöveli a motor élettartamát, a habzásgátló hatásnak köszönhetően pedig rövidebb ideig tart és hatékonyabbá válik a tankolás.

OMV CleanTech Diesel bázisüzemanyaga
Az OMV CleanTech Diesel bázisüzemanyaga, a Special Diesel, amely abban különbözik a Basic Diesel-től, hogy magasabb a cetánszáma. A Special Diesel hatékonyabban 
ég, ezáltal optimális motorteljesítményt biztosít. Télen további előnyt jelent kiváló alacsony hőmérsékleti tulajdonsága.

OMV CleanTech Diesel extra adag teljesítménynövelő adalékcsomagot tartalmaz
Az extra adag teljesítménynövelő adalékcsomaghoz további előnyök tartoznak. A tisztántartó hatás eltávolítja a szennyeződéseket a üzemanyag- befecskendezőkből. Jelentősen megnő a motor élettartama és a teljesítménye, ugyanakkor csökken az üzemanyag- fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás.

OMV dízelüzemanyagok télen

Hideg évszakban ajánlott különös figyelmet fordítani a dízelüzemanyag kiválasztására. Az OMV téli üzemanyagok speciális adalékának köszönhetően a motor még alacsony hőmérsékleten is maximálisan teljesít.

A dízelüzemanyagokból alacsony hőmérsékleten paraffin kristályok válnak ki. Ezek a kicsapódott részecskék – más néven flokkuláció – eltömíthetik az üzemanyag-ellátó rendszer szűrőjét, ami üzemzavarhoz vezethet.

Annak érdekében, hogy alacsony hőmérsékleten is a legbiztonságosabb téli üzemmódot garantáljuk, az OMV téli dízelüzemanyaghoz hidegálló komponenseket és speciális adalékanyagokat keverünk. Ezek úgy befolyásolják a kristályosodást, illetve a kristályok növekedését, hogy az megfeleljen a szabvány követelményeinek, illetve túl is teljesítse azokat, jobb tulajdonságokat garantálva a hideg időjárásban is.

Fontos információ, hogy a már kivált paraffinok alapvetően csak megfelelő melegítés hatására oldódnak fel ismét. Ha a motor vagy jármű azért nem indul a hidegben, mert a kikristályosodott paraffin részecskék eltömítették az üzemanyagrendszert, akkor enyhébb esetben:

 • az üzemanyagszűrő cseréje
 • a jármű vagy motor fűtött helyiségben (például garázsban vagy raktárban) való felmelegedése
 • vagy az üzemanyagrendszer fűtése segíthet.

További információért lépjen kapcsolatba velünk ITT!

Letölthető dokumentumok

OMV Diesel Plus - tájékoztató.pdf (PDF, 1,6 MB)
OMV Diesel CleanTech - tájékoztató.pdf (PDF, 1,5 MB)
Gebrüder Weiss - ajánlás.pdf (PDF, 485,9 KB)
Holcim - ajánlás.pdf (PDF, 204,5 KB)

Töltőállomás kereső

Kenőanyag kereső