Kapcsolat
Web oldalak
Web oldalak
OMV Websites
OMV www.omv.com Ausztria www.omv.at Bulgária www.omv.bg Csehország www.omv.cz Németország www.omv.de Új Zéland www.omv.nz Norvégia www.omv.no Románia www.omv.ro Szerbia www.omv.rs Szlovénia www.omv.si Szlovákia www.omv.sk Tunézia www.omv.tn Törökország www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com
Bezár

OMV üzemanyagkártya - út a készpénz nélküli közlekedéshez Európában

Európa útjain közlekedve, számos országban, egyre több útvonalon szükséges úthasználati és alagúthasználati díjat fizetni, mindezt eltérő pénznemekben. Ezen díjak kiegyenlítésének nyomon követése, valamint a szükségtelen megállók számának csökkentése nagy kihívásokkal járó feladat. Az OMV üzemanyagkártya ajánlatában egyénre szabott útdíjfizetési megoldások is megtalálhatók számos európai országra vonatkozóan.
 Az útdíjak és az alagúthasználati díjak fizetését intézze OMV üzemanyagkártyával. Segítségével készpénzhasználat nélkül haladhat át a díjszedő pontokon, hidakon vagy alagutakon. Az OMV üzemanyagkártya használata csökkenti a megállások számát, időt takarít meg, és biztosítja a számlázási tranzakciók jobb átláthatóságát. A díjak rendezésére kiválaszthatja a leginkább kedvező módot: Pre-pay: előrefizetés / Post-pay: utólagos számlázás.

OMV Smart Toll Europe tökéletes útdíjfizetési megoldás EETS-technológiával az európai útvonalakra

Az OMV Smart Toll Europe szolgáltatása és OMV üzemanyagkártyájával jövőorientált és személyre szabott útdíjfizetési megoldást kaphat egész Európában. A Kapsch TrafficCom modern EETS technológiájával (Európai Elektronikus Útdíjfizetési Rendszer) ellátott fedélzeti egységünk (OBU) csúcstechnológiát képvisel, amely hamarosan átveszi a különböző európai országokban használt minden egyéb útdíjfizető készülék szerepét. Az OMV Smart Toll Europe minden folyamatot egyszerűsít, a fizetendő útdíjakat és alagúthasználati díjakat központilag és átlátható módon számlázzuk ki az OMV üzemanyagkártya számla részeként. Ez időt takarít meg a járművezetők és a flottakezelők számára egyaránt. 

Rendelje meg most az új OMV Smart Toll Europe szolgáltatást az alábbi előnyökkel: 

 • Az OMV OBU (fedélzeti egység) élvonalbeli osztrák minőség és csúcstechnológia a Kapsch TrafficCom vállalatnak köszönhetően
 • Automatikus, vezeték nélküli frissítések (nincs szükség a készülékek cseréjére)
 • Fókuszban a "keleti-nyugati" közlekedési folyosó - a Fekete-tengertől az Atlanti-óceánig
 • Az OMV OBU (fedélzeti egység) könnyű telepítése és a legmagasabb szintű megbízhatósága
 • Egyszerű telepítés, maximálisan felhasználóbarát működés és online adminisztráció
 • Személyre szabott útdíjfizetési ajánlatok
 • Az útdíjak átlátható számlázása
 • Az OMV kártyával kombinált széles körű szolgáltatáscsomagok
 • Egyetlen készülék, egyetlen számla, egyetlen szerződés

Szeretnénk személyesen is tájékoztatást adni az OMV SMART TOLL EUROPE által nyújtott új lehetőségekről – kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!
 

Ausztriában minden, 3,5 tonna legnagyobb összsúlyú tehergépkocsira autópálya matricát kell vásárolni.

3,5 tonna feletti tehergépjárművek

A 3,5 tonna összsúlyt meghaladó nehéz tehergépjárművek és autóbuszok esetében az úgynevezett "GO Maut", a kilométer-alapú útdíj-rendszer van érvényben, amelyhez fedélzeti egység (OBU), "GO-Box" szükséges az osztrák autóutakon és autópályákon.

A 3,5 tonna összsúly feletti tehergépjárművek úthasználati díja függ a megtett távolságtól, a tengelyszámtól, illetve az EURO emissziós osztálytól.

Ezen felül, minden jármű esetében speciális útdíjat kell fizetni az alábbi útszakaszokon:

 • A9 - Pyhrn autópálya: Bosruck alagút, Gleinalm alagút
 • A10 - Tauern autópálya: Tauern alagút, Katschberg alagút
 • A11 - Karawanken autópálya: Karawanken alagút
 • A13 - Brenner autópálya: Teljes útvonal
 • A13 - Brenner autópálya: Stubai kijárat
 • S16 - Arlberg gyorsforgalmi út: Arlberg alagút

Vonatkozó linkek:

GO Toll System, (www.go-maut.at)

Díjak, (www.asfinag.at)

Szolgáltató: ASFINAG, (www.asfinag.at)

Útdíj kalkulátor, (maps.asfinag.at)

Belgiumban maximum 3,5 tonna összsúlyig nem kell útdíjat fizetni.

3,5 tonna feletti tehergépjárművek

A 3,5 tonna összsúly feletti járművek esetén a Viapass műholdas autópályadíj fizető rendszert kell igénybe venni. A díjfizetéshez minden járműre és rendszámtáblára külön fedélzeti egységet kell beszerezni. A díjszámítás alapját az emissziós osztály, a jármű súlya, és az út típusa adja.

Belgiumban három regionális útdíjfizetési terület van: a flamand régió, a brüsszeli régió, és a vallon régió. A fizetendő díjak mértékét a régiók egymástól külön szabják meg.

Vonatkozó linkek:

Autópálya díjak Ausztriában (PDF, 67,8 KB)

Viapass díjfizető rendszer, (www.viapass.be)

Műholdas fedélzeti egység megrendelése, (omv.tolltickets.com)

Csehországban minden, 3,5 tonna legnagyobb összsúlyú jármű esetén matricát kell vásárolni valamennyi autópálya- és autóút-jelzéssel ellátott úton.

3,5 tonna feletti tehergépjárművek

A csehországi útdíjfizető rendszer elnevezése MYTO CZ. A díjfizetés a 3,5 összsúlyt meghaladó járművekre és autóbuszokra vonatkozik, és távolság-alapú. A díj megfizetése a Premid-Box elnevezésű fedélzeti egység segítségével történik. A ROUTEX funkcióval ellátott OMV kártyával a díj mind előrefizetési, mind pedig utólagos fizetési módban kiegyenlíthető.

Vonatkozó linkek:

Toll System MYTO CZ, (www.mytocz.eu)

Díjak, (www.mytocz.eu)

Díj kalkulátor, (188.65.73.179)

Az Eurovignette szolgáltatás az úthasználati díjakat határozza meg. A 12 tonna összsúlyt meghaladó járművek esetében kötelező az Eurovignette megvásárlása az Eurovignette országok autópályáira vagy autóútjaira való felhajtást megelőzően.

Az Eurovignette országok a következők: Dánia, Luxemburg, Hollandia, és Svédország. Az Eurovignette valamennyi Eurovignette országban érvényes. Ez azt jelenti, hogy csupán egyetlen érvényes Eurovignette-re van szükség akkor is, ha több Eurovignette országon keresztül halad át.

Vonatkozó linkek:

AGES szolgáltató, (www.ages.de)

A maximum 3,5 tonna összsúlyú és 3 méter magasság alatti járművek esetén kötelező díjat fizetni az autópályára történő felhajtás előtt vagy a lehajtást követően, vagy a TIS-PL/Liber elnevezésű fedélzeti egység segítségével.

3,5 tonna feletti tehergépjárművek

Franciaországban a 3,5 tonna összsúly vagy 3 méter magasság feletti járművek esetén autópályadíjat kell fizetni a TIS PL elnevezésű fedélzeti egység segítségével. A TIS-PL OBU használható Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál is.

A díjfizetés alapját a jármű magassága, súlya, illetve a tengelyszám adja.

ÚJDONSÁG – Telepass DUAL

Az új Telepass DUAL egyetlen fedélzeti egységgel biztosítja az útdíjak egyszerű módon történő megfizetését Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál és Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakán. Különösen a délnyugat-európai országokban közlekedő sofőrök érzékelhetik a Telepass DUAL használatával elérhető költégcsökkenést és kevesebb adminisztrációt. Továbbá, ezentúl nincs szükség Olaszországban a VIAcard használatára.

További információ és Telepass DUAL regisztráció: https://omv.tolltickets.com

Az alábbi táblázat a nyugat- és közép-európai útdíjfizetési lehetőségeket foglalja össze:

Vonatkozó linkek:

Telepass DUAL megrendelése, (omv.tolltickets.com)

TIS-PL fedélzeti egység rendelése, (omv.tolltickets.com)

Díjak, (www.autoroutes.fr)

Útdíj információ, (www.autoroutes.fr)

Horvátországban a fizetős autópályák és autóutak használatakor valamennyi jármű után útdíjat kell fizetni. Az útdíj mértéke függ a jármű kategóriájától, magasságától, a tengelyszámtól, illetve a legnagyobb megengedett össztömegtől. Az útdíj fizetése fedélzeti egység (OBU) használatával lehetséges.

Útdíjfizetés OMV üzemanyagkártyával

A Horvátországban használt fedélzeti egység (ETC készülék) az OMV üzemanyagkártya ügyfeleknek készénznélküli díjfizetést tesz lehetővé személygépkocsik és tehergépjárművek esetén. A tranzakció Pre-Pay módon, vagyis előrefizetéssel történik: a CRODUX töltőállomásokon SMS küldésével kell feltölteni a készüléket. Az ETC készülék nincs járműhöz rendelve, és a horvát útdíjbeszedő értékesítési pontjain szerezhető be.

További információ (díjköteles utak, útdíjak):

Service Provider HAC, (hac.hr)

Tariffs, (www.hac.hr)

ROUTEX petrol stations, (www.routex.com)

Lengyelország különféle útjain a megtett távolság alapján a 3,5 tonna legnagyobb összsúlyú járművek és motorkerékpárok esetében kötelező díjat fizetni.

3,5 tonna feletti tehergépjárművek

Lengyelországban a 3,5 tonna összsúlyt meghaladó járművek és (a vezetővel együtt) legalább 9 üléssel rendelkező autóbuszok esetében a viaTOLL elektronikus útdíjfizető rendszert kell igénybe venni. A díjat a viaBOX nevű fedélzeti egység segítségével kell megfizetni.

Minden regisztrált viaBOX esetében letétet kell fizetni. A díjfizetés alapját a jármű típusa, súlya, és az emissziós osztály adja.

Vonatkozó linkek:

ViaTOLL díjfizető rendszer, (www.viatoll.pl)

Díjak, (www.gddkia.gov.pl)

Magyarországon két különböző e-matrica létezik a 3,5 tonna legnagyobb összsúlyú tehergépjárművek és autóbuszok esetén:

Megyei e-matrica:
egy naptári évre érvényes

Országos e-matrica:
egy naptári évre, egy hónapra, vagy 10 napra érvényes;

3,5 tonna feletti tehergépjárművek

Magyarországon valamennyi, 3,5 tonna összsúlyú jármű (kivéve autóbuszok) esetén kötelező autópályadíjat fizetni. Az útdíjat az úthasználat megkezdése előtt ki kell fizetni, az OMV benzinkutakon a fedélzeti egységeket (OBU) OMV Kártyával lehet feltölteni.

A díjfizetés alapját a megtett távolság, a jármű típusa, az emissziós osztály, illetve a tengelyszám adja.

Vonatkozó linkek:

OMV töltőállomsok listája (PDF, 223,4 KB)

NÚSZ értékesítési pontok 2019.01 (PDF, 137,8 KB)

Online E-Vignette Booking, (toll-charge.hu)

Toll System HU-GO, (www.hu-go.hu)

Toll Calculator, (www.hu-go.hu)

Díjak, (toll-charge.hu)

Németországban a tehergépjárművekre 7,5 tonna összsúlyig nem kell autópályadíjat fizetni.

7,5 tonna feletti tehergépjárművek

Németországban a 7,5 tonna összsúly feletti nehéz tehergépjárművek esetén fedélzeti egység használatával, távolság-alapú útdíj fizetendő a Toll Collect díjbeszedőnek.

A fedélzeti egység megvásárolható online vagy a kijelölt benzinkutakon a ROUTEX funkcióval ellátott OMV kártyával. A fedélzeti egység regisztrációjában segítséget tudunk nyújtani. Ezen túl, a négysávos autópályák mintegy 1.100 kilométeres szakaszán díjat kell fizetni.

A németországi autópályadíj alapját az emissziós osztály, a tengelyszám, illetve a megtett távolság adja.

Vonatkozó linkek:

Service Provider Toll Collect, (www.toll-collect.de)

Díjak, (www.toll-collect.de)

Díjak – négysávos utak, (www.mauttabelle.de)

Olaszországban az autópályadíjak valamennyi jármű esetén rendezhetők a VIAcard vagy a VIAcard és a TELEPASS kombinációjának használatával. Az OMV kártya segítségével, az OMV számlával különféle módokon lehet kiegyenlíteni az autópályadíjakat:

 • VIAcard – ez a kártya nincs rendszámtáblához kötve, és a díjfizető pontokon készpénz nélküli fizetést tesz lehetővé.
 • TELEPASS – ez a kis berendezés a VIAcard mellett használható elektronikus számlázáshoz, valamennyi jármű esetén. Mivel a TELEPASS-rendszer gépjárműhöz kötött, a regisztrációhoz szükség van a rendszámra. A díjfizető pontoknál vannak külön TELEPASS-sávok, amelyeken megállás nélkül lehet áthajtani.
 • Telepass DUAL – fedélzeti egység nem csupán Olaszországban, hanem Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, valamint a belgiumi Liefkenshoek alagútál, illetve Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakaszán egyaránt használható. A Telepass DUAL használata kevesebb költséggel és adminisztrációval jár, hiszen nincs többé szükség az olaszországi VIAcardra.
 • myConsorzio – új ajánlatának köszönhetően az olaszországi autópályadíjakat nem külön, hanem az OMV Kártya számlájával együtt fogja megkapni, illetve az olaszországi áfa visszaigénylés folyamata is leegyszerűsödik. A myConsorzio használatával akár 13%-ot* is spórolhat az olaszországi autópályadíjakból. Az EU-licenccel rendelkező közúti szállítmányozó cégek szintén kérhetik a tagságot, s ezáltal élvezhetik az ezzel járó előnyöket.

* Valamennyi myConsorzio tagra érvényes. A visszatérítés kiszámítása a díjköteles olaszországi útszakaszokon évente megtett távolság, valamint az olaszországi Közlekedési Minisztérium által meghatározott N1, N2, és N3 közúti áruszállító jármű kategóriába tartozó járművek kibocsátási osztálya alapján történik. A 2016. évre vonatkozóan kibocsátási kategóriánként a következő visszatérítési ráták vannak érvényben: EURO III – max. 9%, EURO IV . max. 11%, és EUR V, VI vagy EEV - max. 13%. 2017. január 1-től a visszatérítés 18 hónap elteltével érvényesíthető. Az összeg az OMV Kártya számlán kerül jóváírásra.

Az alábbi táblázat a nyugat- és közép-európai útdíjfizetési lehetőségeket foglalja össze:

Vonatkozó linkek:

Telepass, (www.telepass.it)

Szolgáltató, (www.autostrade.it)

Telepass DUAL megrendelése, (omv.tolltickets.com)

Portugáliában valamennyi jármű esetén útdíjat kell fizetni. A díjfizetés alapját a jármű típusa, a tengelyszám, és a járműnek az első tengelynél mért magassága adja.

Az útdíj megfizethető manuálisan vagy automatikusan a ViaVerde fedélzeti egység segítségével.

ÚJDONSÁG – Telepass DUAL

Az új Telepass DUAL egyetlen fedélzeti egységgel biztosítja az útdíjak egyszerű módon történő megfizetését Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál és Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakán. Különösen a délnyugat-európai országokban közlekedő sofőrök érzékelhetik a Telepass DUAL használatával elérhető költégcsökkenést és kevesebb adminisztrációt. Továbbá, ezentúl nincs szükség Olaszországban a VIAcard használatára.

További információ és Telepass DUAL regisztráció: https://omv.tolltickets.com

Az alábbi táblázat a nyugat- és közép-európai útdíjfizetési lehetőségeket foglalja össze:

Vonatkozó linkek:

Telepass DUAL megrendelése, (omv.tolltickets.com)

ViaVerde fedélzeti egység megrendelése, (omv.tolltickets.com)

Útdíj információk, (www.viaverde.pt)

A spanyolországi utakon valamennyi jármű esetén útdíjat kell fizetni. A díjat az autópályára történő felhajtás előtt, vagy a lehajtást követően, vagy a Via-T elnevezésű fedélzeti egység segítségével kell megfizetni.

3,5 tonna feletti tehergépjárművek

Spanyolországban a Via-T fedélzeti egység használatos a 3,5 tonna összsúlyt meghaladó járművek utáni autópályadíj fizetéséhez. A díjfizetés alapján a megtett távolság, illetve a jármű típusa adja.

ÚJDONSÁG – Telepass DUAL

Az új Telepass DUAL egyetlen fedélzeti egységgel biztosítja az útdíjak egyszerű módon történő megfizetését Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál és Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakán. Különösen a délnyugat-európai országokban közlekedő sofőrök érzékelhetik a Telepass DUAL használatával elérhető költégcsökkenést és kevesebb adminisztrációt. Továbbá, ezentúl nincs szükség Olaszországban a VIAcard használatára.

További információ és Telepass DUAL regisztráció: https://omv.tolltickets.com

Az alábbi táblázat a nyugat- és közép-európai útdíjfizetési lehetőségeket foglalja össze:

Vonatkozó linkek:

Telepass DUAL megrendelése, (omv.tolltickets.com)

VIA-T fedélzeti egység megrendelése, (omv.tolltickets.com)

Útdíj információk, (www.viat.es)

Szerbiában a fizetős autópályák és autóutak használatakor valamennyi jármű után útdíjat kell fizetni. Az útdíj mértéke függ a jármű kategóriájától, magasságától, a tengelyszámtól, illetve a legnagyobb megengedett össztömegtől. Az útdíj fizetése fedélzeti egység (OBU) használatával lehetséges.

A fedélzeti egységet (TAG) személygépkocsik és tehergépjárművek egyaránt használhatják. A készülék Szerbiában 62 kijelölt benzinkúton szerezhető be, és 15 OMV benzinkúton Pre-Pay, vagyis előrefizetés használatával tölthető fel. A TAG eszköz kereskedelmi célú használatához a szerb útdíjkezelővel szerződést kell kötni.

Vonatkozó linkek:

List of OMV filling stations in Serbia (PDF, 681,9 KB)

Service Provider Putevi Srbije, (www.putevi-srbije.rs)

Szlovákiában a 3,5 tonna legnagyobb összsúlyú járművek (kivéve motorkerékpárok) esetén e-matrica használata kötelező valamennyi autópálya- és autóút-jelzéssel ellátott úton. Az e-matrica OMV kártyával valamennyi szlovákiai OMV benzinkúton megvásárolható.

3,5 tonna feletti tehergépjárművek

A szlovákiai útdíjfizető rendszer elnevezése MYTO. Útdíjat kell fizetni valamennyi 3,5 összsúlyt meghaladó gépjármű és autóbusz (valamint lakóautó) esetén, az autópályákon, autóutakon, és a magasabb rendű utakon. A díjat a fedélzeti egység segítségével az üzemeltető Sky Toll automatikusan szedi be.

A díjak alapját a jármű súlya, a tengelyszám, illetve az emissziós osztály adja.

Vonatkozó linkek:

E-matrica információk, (eznamka.sk)

Online E-matrica vásárlás, (eznamka.sk)

MYTO útdíjfizető rendszer, (www.emyto.sk)

Díjak, (www.emyto.sk)

SkyToll, (www.skytoll.sk)

Díj kalkulátor, (www.emyto.sk)

Autópálya használat esetén, illetve a Karawanken alagútnál valamennyi jármű után díjat kell fizetni.

3,5 tonna feletti tehergépjárművek

Szlovéniában modern elektronikus útdíjbeszedő rendszert vezettek be a 3,5 tonna feletti legnagyobb megengedett össztömeg feletti (nehéz) gépjárművek esetén, az autóutakon, illetve a gyorsforgalmi utakon.

Ügyfeleink az OMV üzemanyagkártya segítségével megvásárolhatják az új DarsGo készüléket, illetve regisztrálhatnak a DarsGo rendszerben.

Ha kérdése van, vagy regisztrálni szeretne az útdíjfizetési problémák elkerülése érdekében, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot:

Tel.: 06 80 303 303
Fax: +36 (1) 381 9808
info.card-hu@omv.com

Vonatkozó linkek:

DarsGo pontok a kijelölt szlovénia OMV töltőállomásokon, (1.18 MB, PDF)

DARS díjrendszer, (www.dars.si)

Díjak, (www.dars.si)

DarsGo regisztráció, (www.darsgo.si)

Töltőállomás kereső

Visszajelzés töltőállomásról

Kenőanyag kereső