Kapcsolat
Weboldalak
Weboldalak
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Ausztria www.omv.at Bulgária www.omv.bg Csehország www.omv.cz Németország www.omv.de Új Zéland www.omv.nz Norvégia www.omv.no Románia www.omv.ro Szerbia www.omv.co.rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si Szlovákia www.omv.sk Tunézia www.omv.tn Törökország www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Ausztria www.omv-gas.at Németország www.omv-gas.de Magyarország www.omv-gas.hu Hollandia www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Bezár

OMV üzemanyagkártya - út a készpénz nélküli közlekedéshez Európában

OMV Smart Toll Europe tökéletes útdíjfizetési megoldás EETS-technológiával az európai útvonalakra

Az OMV Smart Toll Europe (EETS) szolgáltatás és OMV üzemanyagkártya jövőorientált és személyre szabott útdíjfizetési megoldást kínál  Európa útjain közlekedve. A legmodernebb EETS (Európai Elektronikus Útdíjfizetési Rendszer) technológiájú rendszerünk forradalmasítja a korábbi útdíjfizető készülékek használatát. Egész flottája számára egyénre szabott megoldásokat kínálunk Ausztiában, Magyarországon és Bulgáriában. 

További információ

Ausztriában minden, 3,5 tonna legnagyobb összsúlyú tehergépkocsira autópálya matricát kell vásárolni.

A 3,5 tonna összsúlyt meghaladó nehéz tehergépjárművek és autóbuszok esetében az úgynevezett "GO Maut", a kilométer-alapú útdíj-rendszer van érvényben, amelyhez fedélzeti egység (OBU), "GO-Box" szükséges az osztrák autóutakon és autópályákon.

A 3,5 tonna összsúly feletti tehergépjárművek úthasználati díja függ a megtett távolságtól, a tengelyszámtól, illetve az EURO emissziós osztálytól.

Ezen felül, minden jármű esetében speciális útdíjat kell fizetni az alábbi útszakaszokon:

 • A9 - Pyhrn autópálya: Bosruck alagút, Gleinalm alagút
 • A10 - Tauern autópálya: Tauern alagút, Katschberg alagút
 • A11 - Karawanken autópálya: Karawanken alagút
 • A13 - Brenner autópálya: Teljes útvonal
 • A13 - Brenner autópálya: Stubai kijárat
 • S16 - Arlberg gyorsforgalmi út: Arlberg alagút

Hasznos linkek:
GO útdíj (wwwww.go-maut.at)
Útdíjtáblázat (www.asfinag.at)
ASFINAG útkezelő (www.asfinag.at)
Útdíjkalkulátor (maps.asfinag.at)

Belgiumban maximum 3,5 tonna összsúlyig nem kell útdíjat fizetni.

A 3,5 tonna összsúly feletti járművek esetén a Viapass műholdas autópályadíj fizető rendszert kell igénybe venni. A díjfizetéshez minden járműre és rendszámtáblára külön fedélzeti egységet kell beszerezni. A díjszámítás alapját az emissziós osztály, a jármű súlya, és az út típusa adja.

Belgiumban három regionális útdíjfizetési terület van: a flamand régió, a brüsszeli régió, és a vallon régió. A fizetendő díjak mértékét a régiók egymástól külön szabják meg.

Hasznos linkek
Útdíjtáblázat
Viapass (www.viapass.be)
Fedélzeti egység online rendelés (www.tolltickets.com)
 

2019. január 1. óta már Bulgáriában is e-matricával lehet közlekedni valamennyi útdíjköteles útszakaszokon.

A 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó járművek esetén 2020. március 1-jén az e-matrica helyett távolság-alapú díjfizetési rendszer került bevezetésre. 

A 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meg nem haladó járművekre továbbra is e-matricát szükséges vásárolni!

Az OMV üzemanyagkártyával bármelyik bulgáriai OMV töltőállomáson megvásárolható, egyszerűen használható viszonylati jeggyel a járműben nincs szükség fedélzeti egységre (OBU). 
A viszonylati jegy a vásárlást követő 24 órában használható fel, díja függ a gépjármű megengedett legnagyobb össztömegétől, a környezetvédelmi besorolásától (EURO besorolás), a tengelyek számától és az útdíjköteles út besorolásától. A jelenlegi díjtáblázat és útdíjkalkulátor az alábbi linken érhető el: www.tollpass.bg

Az OMV töltőállomás kereső alkalmazásunkkal kényelmesen megtalálja a legközelebbi OMV töltőállomásokat Bulgáriában.

További információ:

OMV töltőállomások Bulgáriában (PDF, 184,6 KB)
https://www.bgtoll.bg/
https://vinetki.bg

2019. december 1-jén a Cseh Köztársaság új elektronikus útdíjfizető rendszert vezet be a 3,5 tonna súly feletti járművek esetén. Ezt az időpontot követően a jelenlegi Premid fedélzeti egység nem használható.
 
Regisztrálja járműveit és szerelje fel őket az új MYTO CZ egységekkel! OMV üzemanyagkártyával, utólagos fizetési módban, egyszerűen regisztrálhatja cégét és járműveit az új útdíjfizetési rendszerben. A teljes regisztráció folyamán segítséget nyújtunk, teljesen díjmentesen*!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az kartya@omv.com e-mail címen, és kérje az ingyenes regisztrációt 2019. november 30-ig!

 * Ingyenes regisztráció OMV üzemanyagkártya tulajdonosoknak: az ajánlat 2019. november 30-ig érvényes. Ezt követően a regisztrációért az OMV 250 CZK regisztrációs díjat számol fel.

Hasznos linkek:
MYTO CZ rendszer
Útdíjtáblázat
Útdíjkalkulátor

Az Eurovignette szolgáltatás az úthasználati díjakat határozza meg. A 12 tonna összsúlyt meghaladó járművek esetében kötelező az Eurovignette megvásárlása az Eurovignette országok autópályáira vagy autóútjaira való felhajtást megelőzően.

Az Eurovignette országok a következők: Dánia, Luxemburg, Hollandia, és Svédország. Az Eurovignette valamennyi Eurovignette országban érvényes. Ez azt jelenti, hogy csupán egyetlen érvényes Eurovignette-re van szükség akkor is, ha több Eurovignette országon keresztül halad át.

Hasznos linkek:
AGES

A maximum 3,5 tonna összsúlyú és 3 méter magasság alatti járművek esetén kötelező díjat fizetni az autópályára történő felhajtás előtt vagy a lehajtást követően, vagy a TIS-PL/Liber elnevezésű fedélzeti egység segítségével.

Franciaországban a 3,5 tonna összsúly vagy 3 méter magasság feletti járművek esetén autópályadíjat kell fizetni a TIS PL elnevezésű fedélzeti egység segítségével. A TIS-PL OBU használható Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál is.

A díjfizetés alapját a jármű magassága, súlya, illetve a tengelyszám adja.

A Telepass EU egyetlen fedélzeti egységgel biztosítja az útdíjak egyszerű módon történő megfizetését Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál és Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakán. Különösen a délnyugat-európai országokban közlekedő sofőrök érzékelhetik a Telepass EU használatával elérhető költégcsökkenést és kevesebb adminisztrációt. Továbbá, ezentúl nincs szükség Olaszországban a VIAcard használatára.
 

Hasznos linkek:
További információ és Telepass EU regisztráció: https://omv.tolltickets.com
 

Horvátországban a fizetős autópályák és autóutak használatakor valamennyi jármű után útdíjat kell fizetni. Az útdíj mértéke függ a jármű kategóriájától, magasságától, a tengelyszámtól, illetve a legnagyobb megengedett össztömegtől. Az útdíj fizetése fedélzeti egység (OBU) használatával lehetséges.

A Horvátországban használt fedélzeti egység (ETC készülék) az OMV üzemanyagkártya ügyfeleknek készénznélküli díjfizetést tesz lehetővé személygépkocsik és tehergépjárművek esetén. A tranzakció Pre-Pay módon, vagyis előrefizetéssel történik: a CRODUX töltőállomásokon SMS küldésével kell feltölteni a készüléket. Az ETC készülék nincs járműhöz rendelve, és a horvát útdíjbeszedő értékesítési pontjain szerezhető be.

Hasznos linkek:
www.tolltickets.com

Lengyelország különféle útjain a megtett távolság alapján a 3,5 tonna legnagyobb összsúlyú járművek és motorkerékpárok esetében kötelező díjat fizetni.

Lengyelországban a 3,5 tonna összsúlyt meghaladó járművek és (a vezetővel együtt) legalább 9 üléssel rendelkező autóbuszok esetében a viaTOLL elektronikus útdíjfizető rendszert kell igénybe venni. A díjat a viaBOX nevű fedélzeti egység segítségével kell megfizetni.

Minden regisztrált viaBOX esetében letétet kell fizetni. A díjfizetés alapját a jármű típusa, súlya, és az emissziós osztály adja.

Hasznos linkek:
ViaTOLL
Útdíjtarifa

Magyarországon két különböző e-matrica létezik a 3,5 tonna legnagyobb összsúlyú tehergépjárművek és autóbuszok esetén:

Megyei e-matrica:
egy naptári évre érvényes

Országos e-matrica:
egy naptári évre, egy hónapra, vagy 10 napra érvényes;

Magyarországon valamennyi, 3,5 tonna összsúlyú jármű (kivéve autóbuszok) esetén kötelező autópályadíjat fizetni. Az útdíjat az úthasználat megkezdése előtt ki kell fizetni, az OMV benzinkutakon a fedélzeti egységeket (OBU) OMV üzemanyagkártyával lehet feltölteni.

A díjfizetés alapját a megtett távolság, a jármű típusa, az emissziós osztály, illetve a tengelyszám adja.

Letöltés:
NÚSZ értékesítési pontok - 2020.10 (PDF, 110,7 KB)

Hasznos linkek:
HU-GO
Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Németországban a tehergépjárművekre 7,5 tonna összsúlyig nem kell autópályadíjat fizetni.

Németországban a 7,5 tonna összsúly feletti nehéz tehergépjárművek esetén fedélzeti egység használatával, távolság-alapú útdíj fizetendő a Toll Collect díjbeszedőnek.

A fedélzeti egység megvásárolható online vagy a kijelölt benzinkutakon a ROUTEX funkcióval ellátott OMV üzemanyagkártyával. A fedélzeti egység regisztrációjában segítséget tudunk nyújtani. Ezen túl, a négysávos autópályák mintegy 1.100 kilométeres szakaszán díjat kell fizetni.

A németországi autópályadíj alapját az emissziós osztály, a tengelyszám, illetve a megtett távolság adja.

Hasznos linkek:
TOLL COLLECT
Útdíjtáblázat

FONTOS VÁLTOZÁS!
Ezúton tájékoztatjuk, hogy a VIAcard 2021.02.01-től nem lesz használható fizetési módként Olaszországban.

Olaszországban az autópályadíjak valamennyi jármű esetén rendezhetők a VIAcard vagy a VIAcard és a TELEPASS kombinációjának használatával.
Az OMV üzemanyagkártya segítségével, az OMV számlával különféle módokon lehet kiegyenlíteni az autópályadíjakat:
 

 • VIAcard – ez a kártya nincs rendszámtáblához kötve, és a díjfizető pontokon készpénz nélküli fizetést tesz lehetővé.
 •  
  TELEPASS Low End – ez a kis berendezés a VIAcard mellett használható elektronikus számlázáshoz, valamennyi jármű esetén. Mivel a TELEPASS-rendszer gépjárműhöz kötött, a regisztrációhoz szükség van a rendszámra. A díjfizető pontoknál vannak külön TELEPASS-sávok, amelyeken megállás nélkül lehet áthajtani.
 • Telepass EU – fedélzeti egység nem csupán Olaszországban, hanem Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, valamint a belgiumi Liefkenshoek alagútál, illetve Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakaszán egyaránt használható. A Telepass EU használata kevesebb költséggel és adminisztrációval jár, hiszen nincs többé szükség az olaszországi VIAcardra.
 •  
  myConsorzio – új ajánlatának köszönhetően az olaszországi autópályadíjakat nem külön, hanem az OMV üzemanyagkártya számlájával együtt fogja megkapni, illetve az olaszországi áfa visszaigénylés folyamata is leegyszerűsödik. A myConsorzio használatával akár 13%-ot* is spórolhat az olaszországi autópályadíjakból. Az EU-licenccel rendelkező közúti szállítmányozó cégek szintén kérhetik a tagságot, s ezáltal élvezhetik az ezzel járó előnyöket.

* Valamennyi myConsorzio tagra érvényes. A visszatérítés kiszámítása a díjköteles olaszországi útszakaszokon évente megtett távolság, valamint az olaszországi Közlekedési Minisztérium által meghatározott N1, N2, és N3 közúti áruszállító jármű kategóriába tartozó járművek kibocsátási osztálya alapján történik. A 2016. évre vonatkozóan kibocsátási kategóriánként a következő visszatérítési ráták vannak érvényben: EURO III – max. 9%, EURO IV . max. 11%, és EUR V, VI vagy EEV - max. 13%. 2017. január 1-től a visszatérítés 18 hónap elteltével érvényesíthető. Az összeg az OMV üzemanyagkártya számlán kerül jóváírásra.
 

Portugáliában valamennyi jármű esetén útdíjat kell fizetni. A díjfizetés alapját a jármű típusa, a tengelyszám, és a járműnek az első tengelynél mért magassága adja.

Az útdíj megfizethető manuálisan vagy automatikusan a ViaVerde fedélzeti egység segítségével.

A Telepass EU egyetlen fedélzeti egységgel biztosítja az útdíjak egyszerű módon történő megfizetését Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál és Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakán. Különösen a délnyugat-európai országokban közlekedő sofőrök érzékelhetik a Telepass EU használatával elérhető költégcsökkenést és kevesebb adminisztrációt. 

További információ és Telepass EU regisztráció: https://omv.tolltickets.com
 

Hasznos linkek:
VIAverde
 

Romániában az autópályamatrica használata már nemcsak az autópályákon, hanem az országos főútvonalhálózaton is kötelező. Ez alól az önkormányzati fenntartású főutak kivételt képeznek.

A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó járművek esetén a 7 napos, 30 napos, 90 napos, illetve éves e-matrica (úgynevezett „rovinieta”) megvásárolható bármelyik OMV és Petrom töltőállomáson Romániában.
A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjárművek esetén az útdíjfizetés módja megegyezik a személygépjárművekével, vagyis elektronikus matrica vásárolható.
 
Hasznos linkek:
Petrom töltőállomások: https://www.petrom.ro
OMV töltőállomások: https://www.omv.ro/ro-ro
https://www.e-rovinieta.ro/en/despre-roviniete
https://www.roviniete.ro

A spanyolországi utakon valamennyi jármű esetén útdíjat kell fizetni. A díjat az autópályára történő felhajtás előtt, vagy a lehajtást követően, vagy a Via-T elnevezésű fedélzeti egység segítségével kell megfizetni.

Spanyolországban a Via-T fedélzeti egység használatos a 3,5 tonna összsúlyt meghaladó járművek utáni autópályadíj fizetéséhez. A díjfizetés alapján a megtett távolság, illetve a jármű típusa adja.

A Telepass EU egyetlen fedélzeti egységgel biztosítja az útdíjak egyszerű módon történő megfizetését Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál és Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakán. Különösen a délnyugat-európai országokban közlekedő sofőrök érzékelhetik a Telepass EU használatával elérhető költégcsökkenést és kevesebb adminisztrációt.

További információ és Telepass EU regisztráció: https://omv.tolltickets.com
 

Hasznos linkek:
www.viat.es

Szerbiában a fizetős autópályák és autóutak használatakor valamennyi jármű után útdíjat kell fizetni. Az útdíj mértéke függ a jármű kategóriájától, magasságától, a tengelyszámtól, illetve a legnagyobb megengedett össztömegtől. Az útdíj fizetése fedélzeti egység (OBU) használatával lehetséges.

A fedélzeti egységet (TAG) személygépkocsik és tehergépjárművek egyaránt használhatják. A készülék Szerbiában 62 kijelölt benzinkúton szerezhető be, és 15 OMV benzinkúton Pre-Pay, vagyis előrefizetés használatával tölthető fel. A TAG eszköz kereskedelmi célú használatához a szerb útdíjkezelővel szerződést kell kötni.

Hasznos linkek:
Szerb autópályakezelő (Putevi Srbije)
OMV töltőállomások Szerbiában

Szlovákiában a 3,5 tonna legnagyobb összsúlyú járművek (kivéve motorkerékpárok) esetén e-matrica használata kötelező valamennyi autópálya- és autóút-jelzéssel ellátott úton. Az e-matrica OMV üzemanyagkártyával valamennyi szlovákiai OMV benzinkúton megvásárolható.

A szlovákiai útdíjfizető rendszer elnevezése MYTO. Útdíjat kell fizetni valamennyi 3,5 összsúlyt meghaladó gépjármű és autóbusz (valamint lakóautó) esetén, az autópályákon, autóutakon, és a magasabb rendű utakon. A díjat a fedélzeti egység segítségével az üzemeltető Sky Toll automatikusan szedi be.

A díjak alapját a jármű súlya, a tengelyszám, illetve az emissziós osztály adja.

Hasznos linkek:
Információ az e-matricáról (eznama.sk)
e-matrica vásárlás az interneten (eznama.sk)
MYTO útdíjfiizetési rendszer (emyto.sk)
Tarifák (emyto.sk)
SkyToll szolgáltató (skytoll.co.uk)
Útdíj-kalkulátor (emyto.sk)

 

Autópálya használat esetén, illetve a Karawanken alagútnál valamennyi jármű után díjat kell fizetni.

 

Szlovéniában modern elektronikus útdíjbeszedő rendszert vezettek be a 3,5 tonna feletti legnagyobb megengedett össztömeg feletti (nehéz) gépjárművek esetén, az autóutakon, illetve a gyorsforgalmi utakon.

Ügyfeleink az OMV üzemanyagkártya segítségével megvásárolhatják az új DarsGo készüléket, illetve regisztrálhatnak a DarsGo rendszerben.

Ha kérdése van, vagy regisztrálni szeretne az útdíjfizetési problémák elkerülése érdekében, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot:

Tel.: 06 80 303 303
Fax: +36 (1) 381 9808
info.card-hu@omv.com

 

DarsGo pontok a kijelölt szlovénia OMV töltőállomásokon, (1.18 MB, PDF)

Töltőállomás kereső

Kenőanyag kereső