Kapcsolat
Weboldalak
Weboldalak
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Ausztria www.omv.at Bulgária www.omv.bg Csehország www.omv.cz Németország www.omv.de Új Zéland www.omv.nz Norvégia www.omv.no Románia www.omv.ro Szerbia www.omv.co.rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si Szlovákia www.omv.sk Tunézia www.omv.tn Törökország www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Ausztria www.omv-gas.at Németország www.omv-gas.de Magyarország www.omv-gas.hu Hollandia www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Bezár

OMV üzemanyagkártya - út a készpénz nélküli közlekedéshez Európában

OMV Smart Toll Europe tökéletes útdíjfizetési megoldás EETS-technológiával az európai útvonalakra

Az OMV Smart Toll Europe (EETS) szolgáltatás és OMV üzemanyagkártya jövőorientált és személyre szabott útdíjfizetési megoldást kínál  Európa útjain közlekedve. A legmodernebb EETS (Európai Elektronikus Útdíjfizetési Rendszer) technológiájú rendszerünk forradalmasítja a korábbi útdíjfizető készülékek használatát. Egész flottája számára egyénre szabott megoldásokat kínálunk Ausztiában, Magyarországon és Bulgáriában. 

További információ

Ausztriában a 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meg nem haladó tehergépjárműveknek autópálya matricával vagy e-matricával kell rendelkezni, melyet az OMV benzinkutakon ROUTEX funkcióval ellátott üzemanyagkártyával is meg lehet vásárolni.

A 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó nehéz tehergépjárművek és autóbuszok esetében az úgynevezett "GO Maut", a kilométer-alapú útdíj-rendszer van érvényben, amelyhez fedélzeti egység (OBU), "GO-Box" szükséges az osztrák autóutakon és autópályákon. A  tehergépjárművek úthasználati díja függ a megtett távolságtól, a tengelyszámtól, illetve az EURO emissziós osztálytól.

Ezen felül, minden jármű esetében speciális útdíjat kell fizetni az alábbi útszakaszokon:

 • A9 - Pyhrn autópálya: Bosruck alagút, Gleinalm alagút
 • A10 - Tauern autópálya: Tauern alagút, Katschberg alagút
 • A11 - Karawanken autópálya: Karawanken alagút
 • A13 - Brenner autópálya: Teljes útvonal
 • A13 - Brenner autópálya: Stubai kijárat
 • S16 - Arlberg gyorsforgalmi út: Arlberg alagút

Hasznos linkek:
GO útdíj (wwwww.go-maut.at)
Útdíjtáblázat (www.asfinag.at)
ASFINAG útkezelő (www.asfinag.at)
Útdíjkalkulátor (maps.asfinag.at)

Belgiumban maximum 3,5 tonna összsúlyig nem kell útdíjat fizetni.

A 3,5 tonna összsúly feletti járművek esetén a Viapass műholdas autópályadíj fizető rendszert kell igénybe venni. A díjfizetéshez minden járműre és rendszámtáblára külön fedélzeti egységet kell beszerezni. A díjszámítás alapját az emissziós osztály, a jármű súlya, és az út típusa adja.

Belgiumban három regionális útdíjfizetési terület van: a flamand régió, a brüsszeli régió, és a vallon régió. A fizetendő díjak mértékét a régiók egymástól külön szabják meg.
 

Hasznos linkek
Viapass (www.viapass.be)
Fedélzeti egység online rendelés (www.tolltickets.com)
 

A 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meg nem haladó járművekre továbbra is e-matricát szükséges vásárolni!
Elérhető matricák: éves, negyedéves, havi, heti, hétvégi

A 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó teherjárművekre és buszokra távolság-alapú díjfizetési rendszer van érvényben. Az útdíj kiegyenlítése történhet viszonílati jeggyel vagy fedélzeti eszközzel (OBU).
OMV üzemanyagkártyával kényelmesen vásárolhatja meg a viszonylati jegyet, illetve, töltheti fel a fedélzeti eszközt Bulgáriában az összes, valamint Szerbiában a kijelölt töltőállomásokon.

A viszonylati jegy a vásárlást követő 24 órában használható fel, díja függ a gépjármű megengedett legnagyobb össztömegétől, a környezetvédelmi besorolásától (EURO besorolás), a tengelyek számától és az útdíjköteles út besorolásától.

Az OMV töltőállomás kereső alkalmazásunkkal  egyszerűen megtalálja a legközelebbi OMV töltőállomásokat Bulgáriában.

További információ:

OMV töltőállomások Bulgáriában (PDF, 184,6 KB)
https://www.bgtoll.bg/
https://vinetki.bg

A Cseh Köztársaságban minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg alatti járműre e-matricát kell vásárolni az útdíjköteles utakat használatához.
Figyelem: e-matricát jelenleg nem lehetséges megvásárolni az OMV töltőállomásokon!

A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti járművek esetén elektronikus útdíjfizető rendszer van érvényben.
Az útdjat fedélzeti eszközzel (OBU) előre- és utólagos fizetési módban is ki lehet egyenlíteni. Az útdíj mértéke függ a gépjármű megengedett legnagyobb össztömegétől, a környezetvédelmi besorolásától (EURO besorolás) és a tengelyek számától.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az kartya@omv.com e-mail címen, kollégáink segítségére lesznek a regisztráció teljes folyamatában!

Hasznos linkek:
Útdíjtáblázat
Útdíjkalkulátor

A 12 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek esetében kötelező az Eurovignette megvásárlása az Eurovignette országok autópályáira vagy autóútjaira való felhajtást megelőzően.

Az Eurovignette országok a következők: Dánia, Luxemburg, Hollandia, és Svédország. Az Eurovignette valamennyi Eurovignette országban érvényes. Ez azt jelenti, hogy csupán egyetlen érvényes Eurovignette-re van szükség akkor is, ha több Eurovignette országon keresztül halad át.

Hasznos linkek:
AGES

A maximum 3,5 tonna összsúlyú és 3 méter magasság alatti járművek esetén kötelező díjat fizetni az autópályára történő felhajtás előtt vagy a lehajtást követően, vagy a TIS-PL/Liber elnevezésű fedélzeti egység segítségével.

Franciaországban a 3,5 tonna összsúly vagy 3 méter magasság feletti járművek esetén autópályadíjat kell fizetni a TIS PL elnevezésű fedélzeti egység segítségével. A TIS-PL OBU használható Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál is.

A díjfizetés alapját a jármű magassága, súlya, illetve a tengelyszám adja.

A Telepass EU egyetlen fedélzeti egységgel biztosítja az útdíjak egyszerű módon történő megfizetését Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál és Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakán. Különösen a délnyugat-európai országokban közlekedő sofőrök érzékelhetik a Telepass EU használatával elérhető költégcsökkenést és kevesebb adminisztrációt. Továbbá, ezentúl nincs szükség Olaszországban a VIAcard használatára.

Rendelje meg a Telepass EU készüléket az alábbi linken! 
https://omv.tolltickets.com
 

Horvátországban a fizetős autópályák és autóutak használatakor valamennyi jármű után útdíjat kell fizetni. Az útdíj mértéke függ a jármű kategóriájától, magasságától, a tengelyszámtól, illetve a legnagyobb megengedett össztömegtől. Az útdíj fizetése fedélzeti egység (OBU) használatával lehetséges.

A Horvátországban használt fedélzeti egység (ETC készülék) az OMV üzemanyagkártya ügyfeleknek készénznélküli díjfizetést tesz lehetővé személygépkocsik és tehergépjárművek esetén. A tranzakció Pre-Pay módon, vagyis előrefizetéssel történik: a CRODUX töltőállomásokon SMS küldésével kell feltölteni a készüléket. Az ETC készülék nincs járműhöz rendelve, és a horvát útdíjbeszedő értékesítési pontjain szerezhető be.

Hasznos linkek:
Autópálya üzemeltető (HAC)
Útdíjtarifa

Lengyelországban az autópálya használati díj különbözik könnyű, illetve nehéz gépjárművek esetén.

A4 autópálya Krakkó és Katowice közötti szakasza:

 • - 3,5 tonna feletti járműveknél a TIS-PL1, a TIS-PL2 és a Telepass EU eszközökkel lehet rendezni az A4-es autópálya használati díját. Ezekkel az eszközökkel további országokban is lehet útdíjat fizetni (lásd a lenti táblázatot).
   

3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg alatti járművek és autóbuszok
 
Magyarországon két különböző e-matrica létezik a 3,5 tonna össztömeg alatti járművek és autóbuszok esetén:
 

 • Megyei e-matrica: egy naptári évre érvényes 
 • Országos e-matrica: egy naptári évre, egy hónapra vagy 10 napra érvényes

3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti teherjárművek
 
Magyarországon valamennyi, 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti teherjármű esetén útdíjat kell fizetni a díjköteles utakon. Az útdíjat az úthasználat megkezdése előtt ki kell fizetni, az OMV benzinkutakon a fedélzeti egységeket (OBU) OMV üzemanyagkártyával lehet feltölteni.
 
A díjfizetés alapját a megtett távolság, a jármű típusa, az emissziós osztály, illetve a tengelyszám adja.
 

Letöltés:
NÚSZ értékesítési pontok - 2020.10 (PDF, 110,7 KB)

Hasznos linkek:
HU-GO
Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

 
Moldovában e-matricás útdíjrendszer van érvényben. Útdíjat kell fizetni minden, nem Moldovában bejegyzett személygépkocsinak, busznak és teherautónak.
Az e-matricákat OMV üzemanyagkártyával a moldovai Petrom töltőállomásokon is meg lehet megvásárolni.
Az érvényességi időszaktól függően az alábbi matricák érhető el: 7, 14, 30, 90, 180 nap, 1 év.
 

Németországban a legfeljebb 7,5 tonna súlyú járművek esetén nem kell útdíjat fizetni. 

Valamennyi 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépjármű esetén távolságalapú autópályadíjat kell fizetni a Toll Collect szolgáltatónak. Az útdíj rendezése egyszerűen megoldható OBU (fedélzeti egység) használatával regisztrált módban, vagy jegyvásárlással (regisztráció nélküli mód). 

A németországi autópályadíj számítás alapja a károsanyag kibocsátási osztály, a tengelyek száma és az igénybe vett autópálya-szakasz hossza. 2018. július 01 óta valamennyi országos autópályán (52.000 km) autópálya használati díjat kell fizetni. 

A Toll Collectnél utólagos fizetési móddal regisztrált fedélzeti egységgel rendelkező OMV üzemanyagkártya ügyfeleket nem érintik a változások: a németországi útdíjat továbbra is OMV üzemanyagkártyájukkal tudják rendezni.
 
Fizetési lehetőségek nem regisztrált ügyfelek számára: 

 • Autópálya-terminálokon
 • Online, a weboldalon vagy az alkalmazáson keresztül 

Fizetési lehetőségek regisztrált ügyfelek számára:

 •  Automatikusan, a fedélzeti egység használatával 

Regisztrációt követően a fedélzeti egység hivatalos Toll-Collect partnertől telepíthető.

Hasznos linkek

 • Toll Collect szolgáltató
 • Díjak
 • Díjak - tour-land utak

Olaszországban valamennyi jármű esetében lehetőség van útdíj megfizetésre Telepass készülékkel.

Az OMV üzemanyagkártya ügyfelek az alábbiak szerint rendezhetik az autópályadíjakat:
 

 •  
  Telepass Low End – ez a kis berendezés alkalmas minden típusú olaszországi útdíj elektronikus rendezésére. A Telepass-rendszer autóhoz kötött, ezért a regisztrációhoz szükség van a rendszámra. A fizetőkapuknál külön Telepass sávok találhatók, amelyeken megállás nélkül lehet áthaladni. 
 • Telepass EU – fedélzeti egység nem csupán Olaszországban, hanem Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, valamint a belgiumi Liefkenshoek alagútnál, illetve Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakaszán egyaránt használható. 
  A Telepass EU használata a délnyugat-európai határokon különösen gyakran áthaladó járművezetőknek alacsonyabb költségeket és kevesebb adminisztrációt jelent. 


  A Telepass EU fedélzeti egység megrendelhető spanyolországi és portugáliai útdíjfizetés tiltással is.

  A Telepass készülékekre vonatkozóan további információk itt olvashatók: https://omv.tolltickets.com

  2021. január 2-tól a Viacard kártyák már nem érvényesek és nem igényelhetők. 
   

  • myConsorzio – A myConsorzio tagok most akár 13%-ot* is megtakaríthatnak az olasz autópályadíjakon. Minden EU-fuvarengedéllyel rendelkező közúti szállítmányozó cégek igényelheti a tagságot, s ezáltal részesülhet a kedvezményekből. 

  *Az árengedmény kiszámításának alapját a myConsorzio tag egy éves olasz autópályadíj-forgalma adja, az olasz Közlekedési Minisztérium döntésétől függően. Az aktuális visszatérítési ráták kibocsátási osztályonként a következők: EURO III legfeljebb 9%, EURO IV legfeljebb 11%, illetve EURO V, VI vagy EEV: akár 13%.

Portugáliában valamennyi jármű esetén útdíjat kell fizetni. A díjfizetés alapját a jármű típusa, a tengelyszám, és a járműnek az első tengelynél mért magassága adja.

Az útdíj megfizethető manuálisan vagy automatikusan a ViaVerde fedélzeti egység segítségével.

A Telepass EU egyetlen fedélzeti egységgel biztosítja az útdíjak egyszerű módon történő megfizetését Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál és Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakán. Különösen a délnyugat-európai országokban közlekedő sofőrök érzékelhetik a Telepass EU használatával elérhető költégcsökkenést és kevesebb adminisztrációt. 

További információ és Telepass EU regisztráció: https://omv.tolltickets.com
 

Hasznos linkek:
VIAverde
 

Romániában az autópályamatrica használata nemcsak az autópályákon, hanem az országos főútvonalhálózaton is kötelező. Ez alól az önkormányzati fenntartású főutak kivételt képeznek.

A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó járművek esetén a 7 napos, 30 napos, 90 napos, illetve éves e-matrica (úgynevezett „rovinieta”) megvásárolható bármelyik OMV és Petrom töltőállomáson Romániában.
A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjárművek esetén az útdíjfizetés módja megegyezik a személygépjárművekével, vagyis elektronikus matrica vásárolható.
 
Hasznos linkek:
Petrom töltőállomások: https://www.petrom.ro
OMV töltőállomások: https://www.omv.ro/ro-ro
https://www.e-rovinieta.ro/en/despre-roviniete
https://www.roviniete.ro

A spanyolországi utakon valamennyi jármű esetén útdíjat kell fizetni. A díjat az autópályára történő felhajtás előtt vagy a lehajtást követően vagy a Via-T elnevezésű fedélzeti egység segítségével kell megfizetni.

Spanyolországban a Via-T fedélzeti egység használatos a 3,5 tonna összsúlyt meghaladó járművek utáni autópályadíj fizetéséhez. A díjfizetés alapján a megtett távolság, illetve a jármű típusa adja.

A Telepass EU egyetlen fedélzeti egységgel biztosítja az útdíjak egyszerű módon történő megfizetését Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál és Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakán. Különösen a délnyugat-európai országokban közlekedő sofőrök érzékelhetik a Telepass EU használatával elérhető költégcsökkenést és kevesebb adminisztrációt.

Rendelje meg a Telepass EU készüléket az alábbi linken! 
https://omv.tolltickets.com
 

Hasznos linkek:
www.viat.es

Szerbiában a fizetős autópályák és autóutak használatakor valamennyi jármű után útdíjat kell fizetni. Az útdíj mértéke függ a jármű kategóriájától, magasságától, a tengelyszámtól, illetve a legnagyobb megengedett össztömegtől. Az útdíj fizetése fedélzeti egység (OBU) használatával lehetséges.

A fedélzeti egységet (TAG) személygépkocsik és tehergépjárművek egyaránt használhatják. A készülék Szerbiában 62 kijelölt benzinkúton szerezhető be, és 15 OMV benzinkúton Pre-Pay, vagyis előrefizetés használatával tölthető fel. A TAG eszköz kereskedelmi célú használatához a szerb útdíjkezelővel szerződést kell kötni.

Hasznos linkek:
Szerb autópályakezelő (Putevi Srbije)
OMV töltőállomások Szerbiában

Szlovákiában a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek (kivéve motorkerékpárok) esetén e-matrica használata kötelező valamennyi autópálya- és autóút-jelzéssel ellátott úton. Az e-matrica OMV üzemanyagkártyával valamennyi szlovákiai OMV benzinkúton megvásárolható.

Útdíjat kell fizetni valamennyi 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjármű és autóbusz (valamint lakóautó) esetén, az autópályákon, autóutakon, és a magasabb rendű utakon. A szlovákiai útdíjfizető rendszer elnevezése MYTO.  Az útdíjat fedélzeti egység segítségével az üzemeltető Sky Toll automatikusan szedi be.

A díjak alapját a jármű súlya, a tengelyszám, illetve az emissziós osztály határozza meg.

Hasznos linkek:
Információ az e-matricáról (eznama.sk)
e-matrica vásárlás az interneten (eznama.sk)
MYTO útdíjfiizetési rendszer (emyto.sk)
Tarifák (emyto.sk)
SkyToll szolgáltató (skytoll.co.uk)
Útdíj-kalkulátor (emyto.sk)

 

Szlovéniában az autópálya használatakor, illetve a Karawanken alagútnál valamennyi jármű után útdíjat kell fizetni.

 

3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeg alatti járművekre e-matricát kell vásárolni.

3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeg feletti (nehéz) gépjárműveknek az autóutakon, illetve a gyorsforgalmi utakon elektronikus útdíjfizetés van érvényben. Az útdíjat a DarsGo készülékkel előre vagy utólagos fizetéssel lehet megfizetni. Az útdíjszámítás alapja a megtett távolság, a jármű típusa és az EURO környezetvédelmi kategóriája.

A DarsGo készülékeket OMV üzemanyagkártyával az OMV töltőállomásokon kijelölt DarsGo értékesítési pontokon lehet megvásárolni, illetve regisztrálni.

Hasznos linkek
DarsGo pontok a kijelölt szlovénia OMV töltőállomásokon
DARS útdíjrendszer
Útdíjtáblázat
DarsGo regisztráció

Töltőállomás kereső

Kenőanyag kereső