Weboldalak
Bezár

OMV üzemanyagkártya - készpénz nélkül Európa útjain

A ROUTEX funkcióval ellátott OMV üzemanyagkártya Európa-szintű megoldást kínál az útdíjak rendezésére, autópályák, alagutak, hidak és kompok esetén egyaránt. Legyen szó autópályamatricáról vagy a tehergépjárművekben elhelyezett fedélzeti egységről, az OMV üzemanyagkártya megfelelő társa lehet nemzetközi utazásai során.

Útdíjfizetési szolgáltatásaink Európa legtöbb országára kiterjednek, az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig. A számlázás átlátható és részletes, a pontos költségeket az OMV üzemanyagkártya számla országokra és szolgáltatásokra bontva tartalmazza.

További információért kattintson az országok nevére a lenti listában.

img_OMV-SmartPass-web-banner-EN

 

Nemzetközi útdíjfizetési megoldás EETS-technológiával az európai útvonalakra

Az OMV SmartPass EETS-technológiával (European Electronic Toll Service) kínál útdíjfizetési megoldást a tehergépjárművek számára. Az OMV SmartPass egységesíti az eltérő útdíjfizetési rendszereket, ezáltal leegyszerűsíti a díjfizetést. A fizetendő útdíjakat és alagúthasználati díjakat központilag és átlátható módon számlázzuk ki az OMV üzemanyagkártya számla részeként. Ez időt takarít meg a járművezetők és a flottakezelők számára egyaránt. 

Előnyök

 • A legmodernebb útdíjfizetési megoldás EETS-technológiával az európai útvonalakra 
 • Egyetlen fedélzeti egységgel több országon keresztül (lásd a térképen) 
 • Egyszerűen telepíthető és könnyen használható kijelzős fedélzeti egység 
 • Automatikus, vezeték nélküli országspecifikus frissítések a készülék cseréje nélkül 
 • Járművenként egyedelig beállítható útdíjszolgáltatások 
 • Átlátható számlázás az OMV üzemanyagkártya számla részeként 
 • Online ügyfélportál a fedélzeti egység konfigurálásához: adatok megtekintése, tranzakciók lekérdezése 
 • Folyamatosan bővülő szolgáltatás

IDE kattintva nézheti meg, hogy mely országokban érhető el az OMV SmartPass szolgáltatás.
 
Szeretnénk személyesen is tájékoztatást adni az OMV SmartPass által nyújtott új lehetőségekről – kérjük, lépjen kapcsolatba velünk! 
 

img_EETS banner 2020

OMV Smart Toll Europe

Az OMV Smart Toll Europe EETS technológiával (Európai Elektronikus Útdíjfizetési Rendszer) útdíjfizetési megoldást kínál Ausztriában, Magyarországon és Bulgáriában. 

PSS AT autópályadíj

Ausztriában a 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meg nem haladó tehergépjárműveknek autópálya matricával vagy e-matricával kell rendelkezni, melyet az OMV benzinkutakon ROUTEX funkcióval ellátott üzemanyagkártyával is meg lehet vásárolni.

A 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó nehéz tehergépjárművek és autóbuszok esetében az úgynevezett "GO Maut", a kilométer-alapú útdíj-rendszer van érvényben, amelyhez fedélzeti egység (OBU), "GO-Box" szükséges az osztrák autóutakon és autópályákon. A  tehergépjárművek úthasználati díja függ a megtett távolságtól, a tengelyszámtól, illetve az EURO emissziós osztálytól.

Ezen felül, minden jármű esetében speciális útdíjat kell fizetni az alábbi útszakaszokon:

 • A9 - Pyhrn autópálya: Bosruck alagút, Gleinalm alagút
 • A10 - Tauern autópálya: Tauern alagút, Katschberg alagút
 • A11 - Karawanken autópálya: Karawanken alagút
 • A13 - Brenner autópálya: Teljes útvonal
 • A13 - Brenner autópálya: Stubai kijárat
 • S16 - Arlberg gyorsforgalmi út: Arlberg alagút

Hasznos linkek:
GO útdíj (wwwww.go-maut.at)
Útdíjtáblázat (www.asfinag.at)
ASFINAG útkezelő (www.asfinag.at)
Útdíjkalkulátor (maps.asfinag.at)

img_OMV_Toll_Banner_Baltics850x284px-2

A balti országokban a 3,5 tonnánál (Észtországban és Litvániában) vagy a 3 tonnánál (Lettországban) nehezebb járművek esetén elektronikus autópályamatricát kell vásárolni. A matrica megvásárolható OMV üzemanyagkártyával a CircleK töltőállomásokon (minden országra vonatkozóan külön-külön: Észtország, Lettország és Litvánia).

Hasznos linkek:
Teekasutustasu Eestis (teetasu.ee)
www.lvvignette.eu/
https://lakd.lt/en/user-charge-vignettes/

PSS BE autópályadíj

Belgiumban maximum 3,5 tonna összsúlyig nem kell útdíjat fizetni.

A 3,5 tonna összsúly feletti járművek esetén a Viapass műholdas autópályadíj fizető rendszert kell igénybe venni. A díjfizetéshez minden járműre és rendszámtáblára külön fedélzeti egységet kell beszerezni. A díjszámítás alapját az emissziós osztály, a jármű súlya, és az út típusa adja.

Belgiumban három regionális útdíjfizetési terület van: a flamand régió, a brüsszeli régió, és a vallon régió. A fizetendő díjak mértékét a régiók egymástól külön szabják meg.
 

img_toll chart_IT_ESP_POR
 

Hasznos linkek
Viapass (www.viapass.be)
Fedélzeti egység online rendelés (www.tolltickets.com)
 

PSS BG autópályadíj

A 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meg nem haladó járművekre továbbra is e-matricát szükséges vásárolni!
Elérhető matricák: éves, negyedéves, havi, heti, hétvégi

A 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó teherjárművekre és buszokra távolság-alapú díjfizetési rendszer van érvényben. Az útdíj kiegyenlítése történhet viszonílati jeggyel vagy fedélzeti eszközzel (OBU).
OMV üzemanyagkártyával kényelmesen vásárolhatja meg a viszonylati jegyet, illetve, töltheti fel a fedélzeti eszközt Bulgáriában az összes, valamint Szerbiában a kijelölt töltőállomásokon.

A viszonylati jegy a vásárlást követő 24 órában használható fel, díja függ a gépjármű megengedett legnagyobb össztömegétől, a környezetvédelmi besorolásától (EURO besorolás), a tengelyek számától és az útdíjköteles út besorolásától.

Az OMV töltőállomás kereső alkalmazásunkkal  egyszerűen megtalálja a legközelebbi OMV töltőállomásokat Bulgáriában.

További információ:

OMV töltőállomások Bulgáriában (PDF, 184,6 KB)
https://www.bgtoll.bg/
https://vinetki.bg

PSS CZ autópályadíj banner

 

A Cseh Köztársaságban minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg alatti járműre e-matricát kell vásárolni az útdíjköteles utakat használatához.
Figyelem: e-matricát jelenleg nem lehetséges megvásárolni az OMV töltőállomásokon!

A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti járművek esetén elektronikus útdíjfizető rendszer van érvényben.
Az útdjat fedélzeti eszközzel (OBU) előre- és utólagos fizetési módban is ki lehet egyenlíteni. Az útdíj mértéke függ a gépjármű megengedett legnagyobb össztömegétől, a környezetvédelmi besorolásától (EURO besorolás) és a tengelyek számától.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az kartya@omv.com e-mail címen, kollégáink segítségére lesznek a regisztráció teljes folyamatában!

Hasznos linkek:
Útdíjtáblázat
Útdíjkalkulátor

PSS DK,L,U,NL,SE autópályadíj banner

A 12 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek esetében kötelező az Eurovignette megvásárlása az Eurovignette országok autópályáira vagy autóútjaira való felhajtást megelőzően.

Az Eurovignette országok a következők: Dánia, Luxemburg, Hollandia, és Svédország. Az Eurovignette valamennyi Eurovignette országban érvényes. Ez azt jelenti, hogy csupán egyetlen érvényes Eurovignette-re van szükség akkor is, ha több Eurovignette országon keresztül halad át.

Hasznos linkek:
AGES

PSS FR autópályadíj banner

A maximum 3,5 tonna összsúlyú és 3 méter magasság alatti járművek esetén kötelező díjat fizetni az autópályára történő felhajtás előtt vagy a lehajtást követően, vagy a TIS-PL/Liber elnevezésű fedélzeti egység segítségével.

Franciaországban a 3,5 tonna összsúly vagy 3 méter magasság feletti járművek esetén autópályadíjat kell fizetni a TIS PL elnevezésű fedélzeti egység segítségével. A TIS-PL OBU használható Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál is.

A díjfizetés alapját a jármű magassága, súlya, illetve a tengelyszám adja.

A Telepass EU egyetlen fedélzeti egységgel biztosítja az útdíjak egyszerű módon történő megfizetését Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál és Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakán. Különösen a délnyugat-európai országokban közlekedő sofőrök érzékelhetik a Telepass EU használatával elérhető költégcsökkenést és kevesebb adminisztrációt. Továbbá, ezentúl nincs szükség Olaszországban a VIAcard használatára.

Rendelje meg a Telepass EU készüléket az alábbi linken! 
https://omv.tolltickets.com
 

PSS PL autópályadíj banner

Lengyelországban az autópálya használati díj különbözik könnyű, illetve nehéz gépjárművek esetén.

A1-es autópálya (Rusocin-Nowe Marzy közötti szakasz), A2-es autópálya (Konin-Swiecko közötti szakasz) and A4-es autópálya (Kraków-Katowice közötti szakasz) OMV üzemanyagkártyával fizetve.

A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakasza:

 • 3,5 tonna feletti járműveknél a TIS-PL1, a TIS-PL2 és a Telepass EU eszközökkel lehet rendezni az A4-es autópálya használati díját. Ezekkel az eszközökkel további országokban is lehet útdíjat fizetni (lásd a lenti táblázatot).

PSS HU autópályadíj banner

3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg alatti járművek és autóbuszok
 
Magyarországon két különböző e-matrica létezik a 3,5 tonna össztömeg alatti járművek és autóbuszok esetén:
 

 • Megyei e-matrica: egy naptári évre érvényes 
 • Országos e-matrica: egy naptári évre, egy hónapra vagy 10 napra érvényes

3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti teherjárművek
 
Magyarországon valamennyi, 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti teherjármű esetén útdíjat kell fizetni a díjköteles utakon. Az útdíjat az úthasználat megkezdése előtt ki kell fizetni, az OMV benzinkutakon a fedélzeti egységeket (OBU) OMV üzemanyagkártyával lehet feltölteni.
 
A díjfizetés alapját a megtett távolság, a jármű típusa, az emissziós osztály, illetve a tengelyszám adja.
 

Letöltés:
NÚSZ értékesítési pontok (PDF, 881,3 KB)

Hasznos linkek:
HU-GO
Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

img_toll banner MOLDAVIA

Moldovában e-matricás útdíjrendszer van érvényben. Útdíjat kell fizetni minden, nem Moldovában bejegyzett személygépkocsinak, busznak és teherautónak.
Az e-matricákat OMV üzemanyagkártyával a moldovai Petrom töltőállomásokon is meg lehet megvásárolni.
Az érvényességi időszaktól függően az alábbi matricák érhető el: 7, 14, 30, 90, 180 nap, 1 év.
 

PSS DE autópályadíj banner

Németországban a legfeljebb 7,5 tonna súlyú járművek esetén nem kell útdíjat fizetni. 

Valamennyi 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépjármű esetén távolságalapú autópályadíjat kell fizetni a Toll Collect szolgáltatónak. Az útdíj rendezése egyszerűen megoldható OBU (fedélzeti egység) használatával regisztrált módban, vagy jegyvásárlással (regisztráció nélküli mód). 

A németországi autópályadíj számítás alapja a károsanyag kibocsátási osztály, a tengelyek száma és az igénybe vett autópálya-szakasz hossza. 2018. július 01 óta valamennyi országos autópályán (52.000 km) autópálya használati díjat kell fizetni. 

A Toll Collectnél utólagos fizetési móddal regisztrált fedélzeti egységgel rendelkező OMV üzemanyagkártya ügyfeleket nem érintik a változások: a németországi útdíjat továbbra is OMV üzemanyagkártyájukkal tudják rendezni.
 
Fizetési lehetőségek nem regisztrált ügyfelek számára: 

 • Online, a weboldalon vagy az alkalmazáson keresztül 

Fizetési lehetőségek regisztrált ügyfelek számára:

 •  Automatikusan, a fedélzeti egység használatával 

Regisztrációt követően a fedélzeti egység hivatalos Toll-Collect partnertől telepíthető.

Hasznos linkek

PSS IT autópályadíj banner

 

Olaszországban valamennyi jármű esetében lehetőség van útdíj megfizetésre Telepass készülékkel.

Az OMV üzemanyagkártya ügyfelek az alábbiak szerint rendezhetik az autópályadíjakat:
 

 •  
  Telepass Low End – ez a kis berendezés alkalmas minden típusú olaszországi útdíj elektronikus rendezésére. A Telepass-rendszer autóhoz kötött, ezért a regisztrációhoz szükség van a rendszámra. A fizetőkapuknál külön Telepass sávok találhatók, amelyeken megállás nélkül lehet áthaladni. 
 • Telepass EU – fedélzeti egység nem csupán Olaszországban, hanem Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, valamint a belgiumi Liefkenshoek alagútnál, illetve Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakaszán egyaránt használható. 
  A Telepass EU használata a délnyugat-európai határokon különösen gyakran áthaladó járművezetőknek alacsonyabb költségeket és kevesebb adminisztrációt jelent. 


  A Telepass EU fedélzeti egység megrendelhető spanyolországi és portugáliai útdíjfizetés tiltással is.

  A Telepass készülékekre vonatkozóan további információk itt olvashatók: https://omv.tolltickets.com

  2021. január 2-tól a Viacard kártyák már nem érvényesek és nem igényelhetők. 
   

  img_toll chart_IT_ESP_POR
   

  Hasznos linkek:
  Telepass
  Tolltickets
  Autostrade.it

PSS PT autópályadíj banner

Portugáliában valamennyi jármű esetén útdíjat kell fizetni. A díjfizetés alapját a jármű típusa, a tengelyszám, és a járműnek az első tengelynél mért magassága adja.

Az útdíj megfizethető manuálisan vagy automatikusan a ViaVerde fedélzeti egység segítségével.

A Telepass EU egyetlen fedélzeti egységgel biztosítja az útdíjak egyszerű módon történő megfizetését Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál és Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakán. Különösen a délnyugat-európai országokban közlekedő sofőrök érzékelhetik a Telepass EU használatával elérhető költégcsökkenést és kevesebb adminisztrációt. 

További információ és Telepass EU regisztráció: https://omv.tolltickets.com
 

img_toll chart_IT_ESP_POR
 
Hasznos linkek:
VIAverde

img_RO toll banner

Romániában az autópályamatrica használata nemcsak az autópályákon, hanem az országos főútvonalhálózaton is kötelező. Ez alól az önkormányzati fenntartású főutak kivételt képeznek.

A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó járművek esetén a 7 napos, 30 napos, 90 napos, illetve éves e-matrica (úgynevezett „rovinieta”) megvásárolható bármelyik OMV és Petrom töltőállomáson Romániában.
A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjárművek esetén az útdíjfizetés módja megegyezik a személygépjárművekével, vagyis elektronikus matrica vásárolható.
 
Hasznos linkek:
Petrom töltőállomások: https://www.petrom.ro
OMV töltőállomások: https://www.omv.ro/ro-ro
https://www.e-rovinieta.ro/en/despre-roviniete
https://www.roviniete.ro

PSS ES autópályadíj banner

A spanyolországi utakon valamennyi jármű esetén útdíjat kell fizetni. A díjat az autópályára történő felhajtás előtt vagy a lehajtást követően vagy a Via-T elnevezésű fedélzeti egység segítségével kell megfizetni.

Spanyolországban a Via-T fedélzeti egység használatos a 3,5 tonna összsúlyt meghaladó járművek utáni autópályadíj fizetéséhez. A díjfizetés alapján a megtett távolság, illetve a jármű típusa adja.

A Telepass EU egyetlen fedélzeti egységgel biztosítja az útdíjak egyszerű módon történő megfizetését Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Belgiumban a Liefkenshoek alagútnál és Lengyelországban az A4-es autópálya Krakkó és Katowice közötti szakán. Különösen a délnyugat-európai országokban közlekedő sofőrök érzékelhetik a Telepass EU használatával elérhető költégcsökkenést és kevesebb adminisztrációt.

Rendelje meg a Telepass EU készüléket az alábbi linken! 
https://omv.tolltickets.com

img_toll chart_IT_ESP_POR

Hasznos linkek:
www.viat.es

img_OMV Toll Banner Svájc

Svájc útjain közlekedő nehézgépjárműveknek a megtett távolság függvényében kell útdíjat (HVF) fizetni.

Ez a díj a 3,5 tonnát meghaladó legnagyobb megengedett össztömegű nehézgépjárművekre vonatkozik, és az alábbi három kritérium alapján számítják ki:

 • Svájc területén megtett kilométerek száma
 • a jármű megengedett össztömege
 • a jármű károsanyag-kibocsátása

Az útdíj megvásárolható:

 • egyszerűen OMV üzemanyagkártyával vagy
 • az EMOTACH fedélzeti egységgel.

OMV üzemanyagkártyával történő fizetésre az ország elhagyásakor a vámhivatalokban található terminálokon van lehetőség.

Hasznos linkek:
https://www.are.admin.ch/are/en/home/mobility/data/distance-related-heavy-vehicle-fee--hvf-.html

PSS SR autópályadíj banner

Szerbiában a fizetős autópályák és autóutak használatakor valamennyi jármű után útdíjat kell fizetni. Az útdíj mértéke függ a jármű kategóriájától, magasságától, a tengelyszámtól, illetve a legnagyobb megengedett össztömegtől. Az útdíj fizetése fedélzeti egység (OBU) használatával lehetséges.

A fedélzeti egységet (TAG) személygépkocsik és tehergépjárművek egyaránt használhatják. A készülék Szerbiában 62 kijelölt benzinkúton szerezhető be, és 15 OMV benzinkúton Pre-Pay, vagyis előrefizetés használatával tölthető fel. A TAG eszköz kereskedelmi célú használatához a szerb útdíjkezelővel szerződést kell kötni.

Hasznos linkek:
Szerb autópályakezelő (Putevi Srbije)
OMV töltőállomások Szerbiában

PSS SK autópályadíj banner

 

Szlovákiában a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek (kivéve motorkerékpárok) esetén e-matrica használata kötelező valamennyi autópálya- és autóút-jelzéssel ellátott úton. Az e-matrica OMV üzemanyagkártyával valamennyi szlovákiai OMV benzinkúton megvásárolható.

Útdíjat kell fizetni valamennyi 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjármű és autóbusz (valamint lakóautó) esetén, az autópályákon, autóutakon, és a magasabb rendű utakon. A szlovákiai útdíjfizető rendszer elnevezése MYTO.  Az útdíjat fedélzeti egység segítségével az üzemeltető Sky Toll automatikusan szedi be.

A díjak alapját a jármű súlya, a tengelyszám, illetve az emissziós osztály határozza meg.

Hasznos linkek:
Információ az e-matricáról (eznama.sk)
e-matrica vásárlás az interneten (eznama.sk)
MYTO útdíjfiizetési rendszer (emyto.sk)
Tarifák (emyto.sk)
SkyToll szolgáltató (skytoll.co.uk)
Útdíj-kalkulátor (emyto.sk)

PSS SI autópályadíj banner

Szlovéniában az autópálya használatakor, illetve a Karawanken alagútnál valamennyi jármű után útdíjat kell fizetni.

 

3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeg alatti járművekre e-matricát kell vásárolni.

3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeg feletti (nehéz) gépjárműveknek az autóutakon, illetve a gyorsforgalmi utakon elektronikus útdíjfizetés van érvényben. Az útdíjat a DarsGo készülékkel előre vagy utólagos fizetéssel lehet megfizetni. Az útdíjszámítás alapja a megtett távolság, a jármű típusa és az EURO környezetvédelmi kategóriája.

A DarsGo készülékeket OMV üzemanyagkártyával az OMV töltőállomásokon kijelölt DarsGo értékesítési pontokon lehet megvásárolni, illetve regisztrálni.

Hasznos linkek
DarsGo pontok a kijelölt szlovénia OMV töltőállomásokon
DARS útdíjrendszer
Útdíjtáblázat
DarsGo regisztráció

Kenőanyag kereső