Weboldalak
Bezár
Máltai header

Az OMV Hungária és vásárlói 5 millió forinttal segítik a Máltai Szeretetszolgálat mentőautó vásárlását  

2021. decemberében újra közös adománygyűjtési kampányt indítottunk. A decemberben megvásárolt 200 Ft és 500 Ft értékű adománykártyákból befolyt összeget az OMV megduplázta, így közösen segíthettünk.

 

A karácsonyi szezonban tartott karitatív kampány eredményeképpen összesen több mint 5 millió forintot utal át az OMV a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára. A segélyszervezet a pénzt egy új mentőautó megvásárlásához használja fel. Ezzel az egymást követő harmadik évben zajlott le sikeres együttműködés a felek között.  

 

Az összegyűlt pénzt az Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy új mentőautó megvásárlására fordítja. A karitatív szervezet a hazai civil mentésben meghatározó szerepet tölt be, hiszen a Máltai Mentőszolgálat immár több mint három évtizede működik Magyarországon. A szervezetre hatalmas teher hárul, hiszen évente mintegy 1500 riasztást kapnak az Országos Mentőszolgálattól. A Máltaiak járművein professzionális személyzet teljesít szolgálatot, de mindenki önkéntes, így fizetést nem kapnak munkájukért.  Az adománygyűjtés folytatódik 2022-ben is, a 200 és 500 Ft-os adománykártyákat továbbra is megvásárolhatják az OMV töltőállomásokon.

Töltőállomás lista (PDF, 289,8 KB)

Kenőanyag kereső