Weboldalak
Bezár
Világos színű autó egy kanyargós, zöld erdei úton gurul

MaxxMotion üzemanyagok választásával most kompenzálhatja CO2 kibocsátása 20%-át!

Az OMV arra törekszik, hogy a fenntartható üzemanyagok, alapanyagok és mobilitási megoldások vezető európai szállítójává váljon. Addig is amíg ezt a célt elérjük, már kínálunk a vásárlóinknak áthidaló megoldásokat. Ilyen megoldás például a szén-dioxid-kibocsátás részbeni, szén-dioxid-kompenzációs projektek támogatásával történő ellentételezése.

Különböző tevékenységei során a világon minden ember bocsát ki szén-dioxidot és hagy úgynevezett szén-dioxid-lábnyomot maga után, mely a fosszilis tüzelőanyagok elégetésével járó életvitel, az étkezés, a fogyasztás és a közlekedés által termelt szén-dioxid-kibocsátás teljes mennyiségét mutatja. Mi az OMV-nél tisztában vagyunk azzal, hogy e hatás csökkentésében nekünk is a felelősséget kell vállalnunk. Ezért döntöttünk úgy, hogy az OMV MaxxMotion üzemanyagokkal részben kompenzáljuk a vezetés során keletkező szén-dioxid-kibocsátást.

Az Ön hozzájárulása is sokat számít

Az Ön hozzájárulása is sokat számít

A kibocsátott szén-dioxid soha nem marad egyhelyben, hanem szétoszlik a légkörben. Ezért csak akkor lehet hatékony éghajlatvédelmi lépéseket tenni, ha összehangoljuk erőfeszítéseinket, és a világ más, rászoruló részeit is támogatjuk.

Szén-dioxid kompenzáció és annak hatása

Szén-dioxid kompenzáció és annak hatása

Azáltal, hogy az OMV MaxxMotion üzemanyagainkhoz szén-dioxid-kompenzációs szolgáltatást is kínálunk, az Ön vezetésből származó szén-dioxid-kibocsátásának 20%-át ellentételezzük.

CO2 kalkulátor

Számítsa ki a vezetés során keletkező szén-dioxid-lábnyomát, illetve, hogy az OMV MaxxMotion üzemanyagok használatával mekkora kompenzációt érhet el.

*Az IPCC (Éghajlatváltozási Kormányközi Testület) az ENSZ 195 tagú kormányközi szerve, amely objektív és tudományos értékeléseket ad ki az éghajlatkutatás témakörében. Az IPCC rendkívüli hitelessége okán az OMV 2006 óta a szervezet értékeit használja a szén-dioxid-kibocsátás számításához. A szén-dioxid-számítási paraméterek: benzin bioüzemanyaggal és dízel bioüzemanyag nélkül.

Támogatott szén-dioxid kompenzációs projektek

Ha az OMV MaxxMotion üzemanyagait választja, a szén-dioxid-kibocsátás 20%-át ellentételezzük az erdők védelmét szolgáló szén-dioxid-kompenzációs projektek támogatásával. Több különböző szén-dioxid-kompenzációs projektet támogatunk, – például Brazíliában és Romániában – hogy ezáltal is részt vegyünk az erdővédelemben. Ezek a projektek az erdőterületek védelme révén, illetve a fakitermeléshez és tarvágáshoz hasonló káros gyakorlatok megakadályozásával, hozzájárulnak a szén-dioxid légkörből való megkötéséhez.

Üzemanyag-takarékos vezetés – további tippek a szén-dioxid-kibocsátás vezetés közbeni csökkentéséhez

Üzemanyag-takarékos vezetés – további tippek a szén-dioxid-kibocsátás vezetés közbeni csökkentéséhez

A hatékony vezetés olyan vezetési stílus, amellyel csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás. A hatékonyság a jobb vezetési technikáról szól, nem pedig arról, hogy lemondjunk a teljesítményről vagy a vezetés élményéről. Csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását és javítsa a levegő minőségét néhány egyszerű vezetési tipp megfogadásával.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Kenőanyag kereső