Kapcsolat
Weboldalak
Weboldalak
OMV Websites
OMV Group www.omv.com/en Ausztria www.omv.at/de-at Bulgária www.omv.bg/bg-bg Csehország www.omv.cz/cs-cz Németország www.omv.de/de-de Új Zéland www.omv.nz/en-nz Norvégia www.omv.no/no-no Románia www.omv.ro/ro-ro Szerbia www.omv.co.rs/sr-rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si/sl-si Szlovákia www.omv.sk/sk-sk Tunézia www.omv.tn/ar-tn Törökország www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae/en-ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com/ Ausztria www.omv-gas.at Németország www.omv-gas.de Magyarország www.omv-gas.hu Hollandia www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Bezár

OMV Climate Neutral Card - a klímasemleges OMV üzemanyagkártya

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának megelőzése és csökkentése mellett a klímavédelem további fontos eleme a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozása.
Az OMV Climate Neutral Card, a klímasemleges OMV üzemanyagkártya erre két megoldást kínál: minden egyes megvásárolt liter üzemanyag szén-dioxid-kibocsátásának automatikus ellensúlyozását, vagy az egyéni kompenzációt a kívánt mennyiségű üzemanyag után.

A CO2 üvegházhatású gáz, amely elnyeli és visszasugározza a Nap által a Földre kibocsátott hőt. Az üvegházhatást okozó gázok és az utóbbi évekre jellemző hőmérséklet-emelkedés ellensúlyozása miatt minden szempontból foglalkozni kell az éghajlat védelmével. Az egyik ilyen lehetőség a CO2 ellensúlyozása szén-dioxid-kompenzációs projektekbe történő befektetések révén.

Az OMV együttműködést kezdeményezett a ClimatePartner nevű szervezettel, amely a klímavédelem egyik vezető szolgáltatója. A ClimatePartnert 2006-ban alapították Münchenben, s napjainkra már 30 ország 1500 vállalatával működik együtt. Kiválasztásukkor a szervezet sokéves tapasztalata, a folyamatok és projektek garantált átláthatósága, valamint személyes tanácsadói és támogató szolgáltatása döntő tényezők voltak számunkra.

A ClimatePartnerrel együtt lehetőséget kínálunk a klímasemleges OMV üzemanyagkártyával vásárolt üzemanyag literenkénti kompenzálására. Ügyfeleink ezáltal támogatják a szén-dioxid-kompenzációs projekteket, amelyek az egész világon fontos szerepet játszanak a széndioxid-kibocsátás csökkentésében.

 • A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása révén, aktívan és tudatosan hozzájárul az éghajlatvédelemhez és környezetünk megóvásához.
 • Ügyfeleink egyedi igényei alapján kiválasztott, hitelesített szén-dioxid-kompenzációs projektportfólió
 • Fenntarthatósági stratégiája hitelesebb lehet, hiszen dokumentummal (CO2 -tanúsítvánnyal) igazoljuk a szén-dioxid kompenzálását, amely teljesen átlátható és nyomon követhető.
 • Jó hírnévvel és nagy tapasztalattal rendelkező szolgáltatónk, a ClimatePartner biztosítja az összes folyamat és projekt biztonságát és átláthatóságát.
 • Elismert és auditált szén-dioxid-kompenzációs projekteket támogat a klímasemleges OMV üzemanyagkártyával, garantáltan rögzített áron.*

* Az OMV a szén-dioxid kibocsájtás kompenzációhoz időszakonként előre rögzített árat garantál ügyfelei részére. Az árat a ClimatePartnerrel rögzíti, amelyen az OMV-nek semmilyen anyagi haszna nincs.

Az OMV kétfajta lehetőséget kínál a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálására

All-in: a teljeskörű megoldás
 

 1. Használja klímasemleges OMV üzemanyagkártyáját a tankoláshoz, és az azzal megvásárolt teljes üzemanyagmennyiség szén-dioxid-kibocsátásának kompenzálásához! 
 2. Az előre meghatározott összegű kompenzációt további adminisztrációs költség nélkül adjuk hozzá OMV üzemanyagkártya számlájához.
 3. A megvásárolt üzemanyag teljes karbon kibocsátását automatikusan kompenzáljuk a szén-dioxid-kompenzálási projektportfólióval, melynek összege az OMV által kibocsátott üzemanyagkártya számlán kerül feltüntetésre.
 4. A kompenzációról a ClimatePartner hivatalos igazolást ad, amely segítségével folyamatosan nyomon követheti a kompenzált szén-dioxid mennyiségét.
   

Flex: a rugalmas megoldás

 1. A rugalmas módszerrel tetszőlegesen megadott üzemanyagmennyiség károsanyag-kibocsátása kompenzálható.
 2. Válassza ki az Ön által kompenzálni kívánt mennyiséget a ClimatePartner weboldalán!
 3. A megadott üzemanyagmennyiség szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozásához kapcsolódó ellenértékről a ClimatePartner havonta állít ki számlát, 30 napos fizetési határidővel.
 4. A kompenzációról a ClimatePartner hivatalos igazolást ad, amely segítségével folyamatosan nyomon követheti a kompenzált szén-dioxid mennyiségét.

Töltőállomás kereső

Kenőanyag kereső