Kapcsolat
Weboldalak
Weboldalak
OMV Websites
OMV Group www.omv.com Ausztria www.omv.at Bulgária www.omv.bg Csehország www.omv.cz Németország www.omv.de Új Zéland www.omv.nz Norvégia www.omv.no Románia www.omv.ro Szerbia www.omv.co.rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si Szlovákia www.omv.sk Tunézia www.omv.tn Törökország www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Ausztria www.omv-gas.at Németország www.omv-gas.de Magyarország www.omv-gas.hu Hollandia www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Bezár

OMV Climate Neutral Card - a klímasemleges OMV üzemanyagkártya

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának megelőzése és csökkentése mellett a klímavédelem további fontos eleme a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozása.
Az OMV Climate Neutral Card, a klímasemleges OMV üzemanyagkártya erre két megoldást kínál: minden egyes megvásárolt liter üzemanyag szén-dioxid-kibocsátásának automatikus ellensúlyozását, vagy az egyéni kompenzációt a kívánt mennyiségű üzemanyag után.

A CO2 üvegházhatású gáz, amely elnyeli és visszasugározza a Nap által a Földre kibocsátott hőt. Az üvegházhatást okozó gázok és az utóbbi évekre jellemző hőmérséklet-emelkedés ellensúlyozása miatt minden szempontból foglalkozni kell az éghajlat védelmével. Az egyik ilyen lehetőség a CO2 ellensúlyozása szén-dioxid-kompenzációs projektekbe történő befektetések révén.

Az OMV együttműködést kezdeményezett a ClimatePartner nevű szervezettel, amely a klímavédelem egyik vezető szolgáltatója. A ClimatePartnert 2006-ban alapították Münchenben, s napjainkra már 30 ország 1500 vállalatával működik együtt. Kiválasztásukkor a szervezet sokéves tapasztalata, a folyamatok és projektek garantált átláthatósága, valamint személyes tanácsadói és támogató szolgáltatása döntő tényezők voltak számunkra.

A ClimatePartnerrel együtt lehetőséget kínálunk a klímasemleges OMV üzemanyagkártyával vásárolt üzemanyag literenkénti kompenzálására. Ügyfeleink ezáltal támogatják a szén-dioxid-kompenzációs projekteket, amelyek az egész világon fontos szerepet játszanak a széndioxid-kibocsátás csökkentésében.

 • A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása révén, aktívan és tudatosan hozzájárul az éghajlatvédelemhez és környezetünk megóvásához.
 • Ügyfeleink egyedi igényei alapján kiválasztott, hitelesített szén-dioxid-kompenzációs projektportfólió
 • Fenntarthatósági stratégiája hitelesebb lehet, hiszen dokumentummal (CO2 -tanúsítvánnyal) igazoljuk a szén-dioxid kompenzálását, amely teljesen átlátható és nyomon követhető.
 • Jó hírnévvel és nagy tapasztalattal rendelkező szolgáltatónk, a ClimatePartner biztosítja az összes folyamat és projekt biztonságát és átláthatóságát.
 • Elismert és auditált szén-dioxid-kompenzációs projekteket támogat a klímasemleges OMV üzemanyagkártyával, garantáltan rögzített áron.*

* Az OMV a szén-dioxid kibocsájtás kompenzációhoz időszakonként előre rögzített árat garantál ügyfelei részére. Az árat a ClimatePartnerrel rögzíti, amelyen az OMV-nek semmilyen anyagi haszna nincs.

Az OMV kétfajta lehetőséget kínál a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálására

All-in: a teljeskörű megoldás
 

 1. Használja klímasemleges OMV üzemanyagkártyáját a tankoláshoz, és az azzal megvásárolt teljes üzemanyagmennyiség szén-dioxid-kibocsátásának kompenzálásához! 
 2. Az előre meghatározott összegű kompenzációt további adminisztrációs költség nélkül adjuk hozzá OMV üzemanyagkártya számlájához.
 3. A megvásárolt üzemanyag teljes karbon kibocsátását automatikusan kompenzáljuk a szén-dioxid-kompenzálási projektportfólióval, melynek összege az OMV által kibocsátott üzemanyagkártya számlán kerül feltüntetésre.
 4. A kompenzációról a ClimatePartner hivatalos igazolást ad, amely segítségével folyamatosan nyomon követheti a kompenzált szén-dioxid mennyiségét.
   

Flex: a rugalmas megoldás

 1. A rugalmas módszerrel tetszőlegesen megadott üzemanyagmennyiség károsanyag-kibocsátása kompenzálható.
 2. Válassza ki az Ön által kompenzálni kívánt mennyiséget a ClimatePartner weboldalán!
 3. A megadott üzemanyagmennyiség szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozásához kapcsolódó ellenértékről a ClimatePartner havonta állít ki számlát, 30 napos fizetési határidővel.
 4. A kompenzációról a ClimatePartner hivatalos igazolást ad, amely segítségével folyamatosan nyomon követheti a kompenzált szén-dioxid mennyiségét.

Töltőállomás kereső

Kenőanyag kereső