Weboldalak
Bezár
Zöld, klímabarát tankolás.

Klímasemleges tankolás

az üvegházhatású gázok csökkentése érdekében

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának megelőzése és csökkentése mellett a klímavédelem fontos eleme a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozása. A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása révén, aktívan és tudatosan hozzájárul az éghajlatvédelemhez és környezetünk megóvásához.

A CO2 üvegházhatású gáz, amely elnyeli és visszasugározza a Nap által a Földre kibocsátott hőt. Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása következtében megnövekedett hőmérséklet miatt minden szempontból foglalkozni kell az éghajlat védelmével.
A klímavédelem nem regionális probléma – ellenkezőleg, a globális egyensúly kérdése, mivel a kibocsátott CO2 nem marad egy helyen, hanem szétterjed a légkörben. 

Az üvegházhatású tevékenységek megszüntetése és csökkentése mellett a CO2-kibocsátás önkéntes ellensúlyozása szintén kiemelkedő fontosságú. Elismert nemzetközi klímavédelmi projektek emissziós tanúsítványainak felhasználásával a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozható, amivel nagyban hozzájárulunk a klíma védelméhez.
A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálására létrehozott projektek mozgósítják a lakosokat, ösztönzik a helyi fejlődést és támogatják az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődési célokatvalamint a környezet védelmét az üvegházhatású gázok kibocsátásának megakadályozása révén.

Az OMV együttműködést kezdeményezett a ClimatePartnerrel, amely a klímavédelem egyik vezető szolgáltatója. A ClimatePartnert 2006-ban alapították Münchenben, s napjainkra már 30 ország 1500 vállalatával működik együtt. Kiválasztásukkor a szervezet sokéves tapasztalata, a folyamatok és projektek garantált átláthatósága, valamint személyes tanácsadói és támogató szolgáltatása döntő tényezők voltak számunkra.

A ClimatePartnerrel együtt lehetőséget kínálunk Ön által felhasznált üzemanyagok elégetéséből származó széndioxid-kibocsátás kompenzálására. Ily módon támogathatja a szén-dioxid-kompenzációs projekteket, amelyek az egész világon fontos szerepet játszanak a szén-dioxid-kibocsátás hatásainak csökkentésében. Az egyéni ellensúlyozás hivatalos igazolással bizonyítható, melyet az OMV a ClimatePartnerrel közösen állít ki.

img_CO2-offsetting-logic-HU

  • A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása révén, aktívan és tudatosan hozzájárul az éghajlat és a közvetlen környezetünk megóvásához.
  • Fenntarthatósági stratégiája hitelesebb lehet, hiszen CO2-tanúsítvánnyal igazoljuk a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálását, amely teljesen átlátható és nyomon követhető.
  • Igazolásként használható fel a CO2-tanúsítvány olyan pályazatok esetében, ahol ez előírás.
  • Nagy tapasztalattal rendelkező szolgáltatónk, a ClimatePartner biztosítja az összes folyamat és az elismert és auditált szén-dioxid-kompenzációs projektek biztonságát és átláthatóságát, az OMV által rögzített áron.*

    * Az OMV a szén-dioxid kibocsájtás kompenzációhoz időszakonként előre rögzített árat garantál ügyfelei részére. Az árat a ClimatePartnerrel rögzíti, amelyen az OMV-nek semmilyen anyagi haszna nincs.

A ClimatePartnerrel közösen állítottuk össze szén-dioxid-kompenzációs projektportfóliónkat, amely révén lehetősége van a megvásárolt üzemanyag akár minden literjének kompenzálására. A portfólió egymástól függetlenül tanúsított projekteket tartalmaz, amelyeket kifejezetten az Ön számára választottunk ki. A szén-dioxid-kompenzálás által a projektek egyértelműen mérhető eredményeket biztosítanak a klímavédelem terén, s emellett hozzájárulnak az adott régió fenntartható fejlődéséhez, illetve az Egyesült Nemzetek fenntartható fejlődési céljainak eléréséhez. 

CO2 kalkulátor

A kalkulátor segítségével éves üzemanyagfelhasználása alapján vagy az éves futásteljesítménye és átlagfogyasztása megadásával kiszámolhatja a kibocsátott CO2 mennyiségét, illetve a CO2 kompenzáció nettó költségét.

*Az IPCC (az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testület) az Egyesült Nemzetek Szervezetének 195 tagot számláló kormányközi szerve, amely objektív és tudományos értékeléseket készít az éghajlatváltozással kapcsolatos kutatási eredményekről. Az IPCC nagyfokú legitimitása miatt az OMV 2006-tól az intézmény értékeit használja a CO2 számításokhoz.

Kenőanyag kereső