Kapcsolat
Weboldalak
Weboldalak
OMV Websites
OMV Group www.omv.com/en Ausztria www.omv.at/de-at Bulgária www.omv.bg/bg-bg Csehország www.omv.cz/cs-cz Németország www.omv.de/de-de Új Zéland www.omv.nz/en-nz Norvégia www.omv.no/no-no Románia www.omv.ro/ro-ro Szerbia www.omv.co.rs/sr-rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si/sl-si Szlovákia www.omv.sk/sk-sk Tunézia www.omv.tn/ar-tn Törökország www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae/en-ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com/ Ausztria www.omv-gas.at Németország www.omv-gas.de Magyarország www.omv-gas.hu Hollandia www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Bezár

Klímasemleges tankolás

az üvegházhatású gázok csökkentése érdekében

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának megelőzése és csökkentése mellett a klímavédelem fontos eleme a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozása. A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása révén, aktívan és tudatosan hozzájárul az éghajlatvédelemhez és környezetünk megóvásához.

A CO2 üvegházhatású gáz, amely elnyeli és visszasugározza a Nap által a Földre kibocsátott hőt. Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása következtében megnövekedett hőmérséklet miatt minden szempontból foglalkozni kell az éghajlat védelmével. Az egyik lehetőség a CO2 ellensúlyozása szén-dioxid-kompenzációs projektekbe történő befektetések révén.
A klímavédelem nem regionális probléma – ellenkezőleg, a globális egyensúly kérdése, mivel a kibocsátott CO2 nem marad egy helyen, hanem szétterjed a légkörben. A kompenzációs projektek csökkentik a CO2 mennyiségét a globális felmelegedés hatásának ellensúlyozása érdekében.

Az OMV együttműködést kezdeményezett a ClimatePartnerrel, amely a klímavédelem egyik vezető szolgáltatója. A ClimatePartnert 2006-ban alapították Münchenben, s napjainkra már 30 ország 1500 vállalatával működik együtt. Kiválasztásukkor a szervezet sokéves tapasztalata, a folyamatok és projektek garantált átláthatósága, valamint személyes tanácsadói és támogató szolgáltatása döntő tényezők voltak számunkra.

A ClimatePartnerrel együtt lehetőséget kínálunk Ön által felhasznált üzemanyagok elégetéséből származó széndioxid-kibocsátás kompenzálására. Ily módon támogathatja a szén-dioxid-kompenzációs projekteket, amelyek az egész világon fontos szerepet játszanak a széndioxid-kibocsátás hatásainak csökkentésében.

  •  A szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása révén, aktívan és tudatosan hozzájárul az éghajlatvédelemhez és környezetünk megóvásához.
  • Fenntarthatósági stratégiája hitelesebb lehet, hiszen CO2-tanúsítvánnyal igazoljuk a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálását, amely teljesen átlátható és nyomon követhető.
  • Nagy tapasztalattal rendelkező szolgáltatónk, a ClimatePartner biztosítja az összes folyamat és az elismert és auditált szén-dioxid-kompenzációs projektek biztonságát és átláthatóságát. 

Szén-dioxid kompenzációs portfólió

A ClimatePartnerrel közösen állítottuk össze szén-dioxid-kompenzációs projektportfóliónkat, amely révén lehetősége van a megvásárolt üzemanyag akár minden literjének kompenzálására. A portfólió egymástól függetlenül tanúsított projekteket tartalmaz, amelyeket kifejezetten az Ön számára választottunk ki. A szén-dioxid-kompenzálás által a projektek egyértelműen mérhető eredményeket biztosítanak a klímavédelem terén, s emellett hozzájárulnak az adott régió fenntartható fejlődéséhez, illetve az Egyesült Nemzetek fenntartható fejlődési céljainak eléréséhez. 

Töltőállomás kereső

Kenőanyag kereső