Weboldalak
Bezár

Tajékoztató

 

Intézkedések a hatósági árszabályozással kapcsolatban:

A Kormány 278/2022. (VII. 30.) rendelete értelmében az OMV Diesel és az OMV Super 95 üzemanyagok esetében hatósági áron történő tankolásra jogosult a magyar rendszámmal ellátott, természetes személy által üzemeltetett jármű, a személytaxi-szolgáltatást nyújtó jármű, illetve a traktor és a mezőgazdasági erőgép.

A kiadható hatósági áras üzemanyag mennyisége gépjárműbe alkalmanként maximum 50 liter, ez alól kivétel az OMV MaxxMotion Super 100Plus és az OMV MaxxMotion Diesel üzemanyag.

Kérjük, hogy a fizetést megelőzően, a gépjármű honosságának, illetve a jármű üzembentartójának igazolása érdekében mutassa fel a gépjármű forgalmi engedélyét munkatársainknak.
A forgalmi engedélyen szereplő vonalkód leolvasásához kapcsolódó adatkezelési tájékoztató az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el:  Adatkezelési tájékoztató - Forgalmi engedély (PDF, 35,5 KB)

A nem magyar rendszámú járművet töltő, illetve a nem természetes személy által üzemben tartott jármű - a fenti kivételekkel - kizárólag piaci áron tankolható. Abban az esetben, ha a gépjármű honossága és az üzembentartó természetes személy jellege nem állapítható meg, úgy a tranzakcióra a piaci ár érvényes. Ezzel kapcsolatban utólagosan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Panaszkezelés

A hatósági árkedvezménnyel kapcsolatos reklamációkat a vásárlást követő 24 órán belül van lehetőségünk elfogadni a töltőállomáson, vagy az info.hungary@omv.com e-mail címen, a tankolással és a számlakészítéssel összefüggésbe hozható dokumentációk rendelkezésre bocsátásával:

  • forgalmi engedély,
  • a kiállított számla másolata,
  • számlaigénylés esetén a kérelmező vállalkozó vagy jogi személy adószáma.

Ezúton felhívjuk a hatósági áron történő tankolásra jogosult vásárlóink figyelmét, hogy minden esetben ellenőrizzék, hogy a tankolás során a kedvezmény érvényesítésre került, amellyel a 480 Ft/literes ár biztosítható.

Hatóságilag szabályozott árú termékek esetében a SuperShop pontok kiadása átmenetileg szünetel

Ezúton tájékoztatjuk a SuperShop program tagjait, hogy az OMV töltőállomásain technikai okok miatt nem tudjuk biztosítani a pontok kiadását a hatósági árazás alá eső üzemanyagok esetében. A jelenlegi szabályozásnak számítástechnikai rendszerünk csak úgy tud eleget tenni, ha a hatósági árat vásárlóinknak kedvezmény formájában biztosítjuk, azonban a rendszerünk nem teszi lehetővé több kedvezmény összevonását. 

Tankolás normál kútoszlopon:

Az állomások mellett látható „totem” kijelzőjén a - rendelettel összhangban - a kedvezményes ár jelenik meg a továbbiakban is, de a kútoszlopok kijelzőjén a piaci ár látható majd, amelyből a magyar forgalmi engedéllyel rendelkező járművet tankoló magánszemélyek kedvezményt kapnak.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az OMV hálózat töltőállomásain érvényben lévő korlátozások szerint edénybe, kannába, hordóba, IBC-be nem szolgálható ki hatósági áron üzemanyag! Amennyiben gépjárműve mellett kannába is szeretne üzemanyagot tölteni, úgy azt a járműbe történő tankolástól elkülönítve, annak kifizetése után, külön tranzakcióban szíveskedjen rendezni. Ha a gépjárműbe és a kannába töltött üzemanyagot egy tranzakció keretében fizeti ki, akkor a teljes mennyiségre az aktuális piaci árat kell felszámítanunk.

Az OMV döntése értelmében, a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet szerinti segédmotoros kerékpárok hatósági áron jogosultak tankolni.

A 7,5 tonna feletti járművek (tehergépjárművek, kamionok, buszok) normál kútoszlopon nem tankolhatnak.

Abban az esetben, ha a gépjármű kategóriája egyértelműen nem dönthető el a töltőállomás személyzete számára, kollégáink kérhetik a jármű vezetőjétől, hogy mutassa meg a gépjármű forgalmi engedélyét.

max 50 ikon kép

     

        

      

        

      

   

     

      

             

Tankolás nagy nyomású kútoszlopon:

A 7,5 tonna feletti járművek (tehergépjárművek, kamionok, buszok) kizárólag a nagynyomású kútoszlopoknál tankolhatnak, ahol az üzemanyag értékesítése piaci áron történik.

Reseller töltőállomások:

Jelenleg a 34 franchise töltőállomásunkon – ellentétben az OMV saját üzemeltetésű állomásaival – szigorúbb korlátozások is érvényben lehetnek.
Kérjük, minden esetben tájékozódjon az adott franchise töltőállomáson az ott érvényes szabályozásokról, ugyanis ezek helyszínenként eltérőek lehetnek. 
Franchise töltőállomásaink listája:  Töltőállomás lista (PDF, 325,8 KB)

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Kenőanyag kereső