Weboldalak
Bezár
Energiakör a város felett

Integrált energiapolitikánk

Az OMV cégcsoport tagjaként az OMV Hungária Kft. kereskedelmi divíziója elkötelezett annak elérésében, hogy az általa nyújtott szolgáltatások alapját képező olyan termékeket és szolgáltatásokat biztosítson, amelyek minőségi megfelelősége kiemelt fontosságú, mindamellett a környezetet a lehető legkisebb mértékben terhelik.

Ennek érdekében az OMV Hungária Kft. mindennapi folyamatainak támogatására az ISO 9001, ISO 14001 és ISO 50001 szabványok szerinti menedzsmentrendszereket épített ki.

Az elővigyázatosság, valamint a proaktív energia- és környezetmenedzsment biztosítja a jövő erőforrásait, melyek alapelvei, hogy:

 • Aktívan törekszünk arra, hogy környezetre gyakorolt hatásunkat minimálisra csökkentsük és a természet erőforrásait fenntartható módon használjuk fel.
 • Kiemelt hangsúlyt fordítunk az energia megtakarítási lehetőségek feltárására és az energiateljesítmény folyamatos javítására.
 •  Kötelezettséget vállalunk arra, hogy az energiahatékonyság növeléséhez és a kitűzött célokhoz szükséges információt és erőforrásokat folyamatosan biztosítjuk.
 • Belső képzési rendszert működtetünk munkatársaink elméleti ismereteinek bővítésére a környezet- és energiatudatosság erősítése érdekében.
 • Hozzájárulunk a klímavédelemhez és támogatjuk az alternatív energiaforrások használatát, ezért az energiatudatosság beszerzési folyamataink integrált részét képezi. A szervezet energiateljesítményére várhatóan jelentős hatást gyakorló, energia felhasználásával működő termékek, berendezések és szolgáltatások kiválasztásánál fontosak az energiahatékonysági szempontok.
 • Elkötelezettek vagyunk a tekintetben, hogy megfeleljünk minden vonatkozó jogszabályi előírásnak és az OMV cégcsoport szabványainak, függetlenül attól, hogy hol végezzük tevékenységünket.

Célunk, hogy megakadályozzuk a tevékenységünkkel összefüggő környezetszennyezést, és képzések formájában megtanítsuk munkavállalóinkat arra, hogyan javíthatjuk energia-, és környezeti teljesítményünket.

Az OMV Hungária Kft. - energetikai szakreferens által vizsgált - 2022. évi energiahatékonysági fejlesztéseiről, illetve az alkalmazott üzemeltetési megoldások által elért energiamegtakarítások eredményeiről szóló riportot a következő hivatkozásra kattintva érheti el: Energiamegtakarítási riport 2022 .

Kérjük szíves együttműködésüket az energiahatékonysági tervek megvalósításában, valamint várjuk az Önök javaslatait ebben a témában. Javaslataikat az info.hungary@omv.com e-mail címre várjuk.

Takarítson meg üzemanyagot a helyes abroncsnyomás beállításával!

A Bridgestone még 2015-ben végzett egy kutatást, melyből kiderült, hogy az autósok nagyjából kétharmada alacsony nyomású abroncsokkal közlekedik. Az ADAC szakemberei pedig arra figyelmeztetnek, hogy 0,4 barral alacsonyabb nyomás akár 0,3L/100km többletfogyasztást eredményezhet.

Segítünk beállítani az optimális nyomásértéket!

Kéthetente ellenőrizze a gumiabroncsnyomást! Az ellenőrzést hideg abroncsokon végezze el. Ha eltérést tapasztal az optimális nyomásértéktől állítsa be a gumiabroncsok nyomását a megfelelő nyomásértékre.

Természetesen az OMV töltőállomásokon kollégáink is készséggel segítenek ellenőrizni a keréknyomást! 
 

 • Az autójához javasolt helyes nyomásértéket a gyártók eltérő pontokon tüntethetik fel az egyes típusokban:
   

 • Megfelelő guminyomással túl azon, hogy csökkentheti üzemanyag fogyasztását, biztonságosabban közlekedhet, jobban védi a környezetet és további összegeket takaríthat meg.
 • Az alacsony, vagy magas nyomás hatására egyenetlenül illetve erősebben kopik a gumi, ami gyorsabb elhasználódáshoz vezet. 
 • Az alacsony nyomás mellett a jármű fékútja is megnövekszik. 
   

Az OMV töltőállomásokon található guminyomás-ellenőrző készülékek használati útmutatóját a következő hivatkozásra kattintva tekintheti meg:
  Guminyomás ellenőrző készülék használata (PDF, 154,1 KB)

 

 

Kenőanyag kereső