Weboldalak
Bezár
Egy tökéletes kávé útja

El Salvador - Tökéletes kávéélmény

Direct Trade kávé egyenesen El Salvadorból

San Salvador vulkán melletti, ásványi anyagokban gazdag El Bálsamo hegységből származó VIVA Direct Trade El Salvador kávébabokkal egyedülálló kávéélvezetet hozunk el közvetlenül az OMV töltőállomásokra! El Salvador egy varázslatos ország, amely otthona az aromás, enyhén édes, lágy ízű és alacsony savtartalmú kávébaboknak.  Miután a termést leszüretelték, szétválogatták, megmosták és a napon megszárították, a kávébabok a farmról közvetlenül a milánói pörkölőüzembe kerülnek.

A Cordillera del Bálsamo területről származó rendkívül aromagazdag kávét mogyoró- és csokoládéjegyek jellemzik, amely a gondos pörkölésnek köszönhetően egy igazán fantasztikus kávéélményt nyújt.

Direct Trade  - közvetlen út egy tökéletes kávéhoz

A kávé útja a termelőtől a kávépörkölő üzemig

A jó kávé mindenekelőtt az emberekről szól. Éppen ezért a VIVA kávéinkat mindig is felelős és Fairtrade minősítéssel rendelkező gazdáktól szereztük be. A Direct Trade koncepcióval most egy lépéssel tovább megyünk. Az ellátási lánc lerövidítése érdekében a kávébabot mostantól egyenesen a termelőktől vásároljuk - mindezt közvetítők nélkül. Ez lehetővé teszi a gazdák számára, hogy közvetlenül a pörkölőüzemnek határozzák meg az áraikat, anélkül, hogy közvetítőkkel kellene osztozniuk a profiton.

A kávébabok királynői

Kávéarató asszonyok, a kávébabok igazi királynői

A VIVA Direct Trade El Salvador kávébabot kizárólag salvadori nők termesztik és szüretelik; olyan asszonyok, akiket gyakran megfosztanak a mindennapi életükben a hangjuktól és a függetlenségüktől. A gyermekgondozás és a házimunka mellett általában a család megélhetésének biztosítása érdekében ültetvényeken vállalnak munkát, de nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel a földművelésről.
A Nemzetközi Női Kávészövetség (Women's Coffee Alliance) megalapításával megtalálták annak a módját, hogy ezeket az asszonyokat a kávéipar minden területén - a földek megművelésétől kezdve a saját vállalkozásuk felépítéséig - támogassák, mindig szem előtt tartva azt a célt, hogy nagyobb függetlenséget és ezáltal egy fényesebb jövőt biztosítsanak számukra.

Nemzetközi Női Kávészövetség

A Nemzetközi Női Kávészövetség nonprofit szervezet célja, hogy elősegítse a nők kávéiparban való elhelyezkedését, és megtanítsa őket a kávétermesztés különleges mezőgazdasági gyakorlataira. Ez lehetővé teszi, hogy El Salvador kávétermelő asszonyai, (spanyol nevükön "caficultoras") képessé váljanak saját kereskedelmi folyamataik megfelelő irányítására.

Így kezdődött az egész

El Salvador nők 1
El Salvador nők 2
El Salvador nők 3
El Salvador nők 4
El Salvador nők 7
El Salvador nők 8
El Salvador nők 9
El Salvador nők 10
El Salvador nők 12
El Salvador nők 14
El Salvador nők 18
El Salvador nők 19
El Salvador nők 20
El Salvador nők 21
El Salvador nők 22
El Salvador nők 23
El Salvador nők 24

Az első évben az asszonyok mindent megtanultak a kávékról - a termesztési és aratási technikákról egyaránt -, és folyamatosan bővítették a trágyázással, illetve kávéfajtákkal kapcsolatos ismereteiket is. A következő évben a kávémarketing mechanizmusát sajátították el. Az első termés a harmadik évben érkezett, amely ugyan még szerény volt, de kiváló minőségű. Ezzel fektették le a kávétermesztés alapjait.

Tudjon meg többet a VIVA Direct Trade El Salvador kávéról!

Próbálja ki és élvezze!

Győződjön meg Ön is a VIVA Single Original El Salvador kávé csodálatos aromájáról az Önhöz legközelebbi OMV töltőállomáson! A kávé megvásárlásával egyidejűleg Ön is támogatja az el salvadori asszonyokat munkájuk során!
Az El Salvador kávét értékesítő töltőállomások listáját a következő hivatkozásra kattintva éri el:  El Salvadort értékesítő töltőállomások listája (PDF, 131,9 KB)

Kenőanyag kereső