Weboldalak
Bezár

Újabb autókkal és üzemanyaggal segít a SHARE NOW és az OMV

Miután április elején tíz prémium kategóriás autó felajánlásával segítette a koronavírus okozta nehéz helyzetben lévő egészségügyi intézményeket a budapesti SHARE NOW és az OMV Hungária, a napokban további tíz járművet ajánlottak fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére. A két cég közös akciójában a kedvezményezettek a SHARE NOW gépkocsikat a flottából kiemelve, kulccsal kapták meg, a benzinköltséget pedig az OMV vállalta át.

A SHARE NOW autómegosztó és az OMV Hungária Budapesten 20 prémium kategóriás autó felajánlásával támogatja a koronavírus okozta nehéz helyzetben lévő egészségügyi intézményeket. A két vállalat együttműködésének keretében először a SYNLAB labordiagnosztikai szolgáltató intézet munkatársainak, valamint a Dél-Pesti Centrumkórház főmunkatársai számára biztosítottak járműveket, a napokban pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlottak fel újabb 10 gépkocsit. A támogatásnak köszönhetően a szervezet egyrészt arcmaszkokat, izolációs eszközöket és élelmiszereket tud szállítani biztonságos körülmények között a nélkülözőknek. A gépjárművek emellett a szolgálat által országosan nyújtott egészségügyi tanácsadás és oktatás, a mintavételezési folyamatok, az adminisztrációs és koordinálási tevékenységek, valamint a beszerzések és kiszállítások minél hatékonyabb támogatásában vesznek majd részt.

A járművek használata teljesen ingyenes, miután a SHARE NOW a flottából kiemelve, kulccsal adta át azokat, az OMV pedig átvállalta az üzemanyagköltségeket. A felajánlást az intézmény közvetlen megkeresése és igényfelmérés előzte meg, ez alapján állt össze a MINI Cooperekből, BMW 2-es Active Tourerekből és BMW X1 modellekből álló flotta.

„A felajánlásokat kivétel nélkül olyan intézmények dolgozói kapták, akiknek munkája a jelen helyzetben nélkülözhetetlen, és akik nap mint nap a járványhelyzet megfékezéséért tesznek erőfeszítéseket, saját egészségüket is kockára téve" – összegezték Fischer Péter és Buday Bence, a SHARE NOW Magyarország ügyvezetői. „A SHARE NOW felkérésére azonnal igent mondtunk, mert hisszük, hogy a biztonságos mobilitás elengedhetetlen a frontvonalban dolgozók számára" – tette hozzá Kováts Botond, az OMV Hungária marketing menedzsere.

A két cég szolgáltatásai továbbra is zavartalanul működnek, de arra biztatják az ügyfeleiket, hogy csak abban az esetben hagyják el otthonukat, amennyiben feltétlenül szükséges. A SHARE NOW járművei a nemzetközi sztenderdnek megfelelő szigorított, rendszeres fertőtlenítésen esnek át, az autókban fertőtlenítő kendőcsomag is rendelkezésre áll. Ezenfelül a vállalat eltörölte a regisztrációs díjat és az autók költségeit csökkentette. Az OMV Hungária hálózatában pedig szigorították a már eleve meglévő higiéniai előírásokat, ezzel is segítve biztonságos tankolást és vásárlást. Emellett az egészségügyi dolgozók számára ingyen biztosítanak egy kávét elvitelre, ezzel is támogatva a munkájukat.

SHARE NOW

A SHARE NOW, Európa vezető közösségi autómegosztója, jelenleg 16 európai városban van jelen közel 14 000 autóval, amelyből 3550 teljesen elektromos. A mintegy hárommillió ügyfelet számláló SHARE NOW fenntartható városi mobilitási megoldást kínál, miközben – a mobilitási ökoszisztéma részeként – jelentősen hozzájárul a forgalmi dugók csökkentéséhez, hiszen egy közösségi autó legkevesebb négy-hat magántulajdonban lévő autót vált ki a forgalomban. A SHARE NOW négy városban kizárólag elektromos autókat üzemeltet, 10 városban pedig részben elektromos az autóflotta, amivel a SHARE NOW egyike a legnagyobb elektromos autómegosztóknak. BMW, Mercedes-Benz, MINI és smart márkájú autóival a SHARE NOW bármilyen élethelyzetnek megfelelő autót kínál. A berlini központú cég egyike annak az öt mobilitási szolgáltatásnak, amely 2019-ben, a BMW Group és a Daimler AG közös együttműködése révén jött létre. A budapesti székhelyű SHARE NOW Magyarország 240 autót számláló, BMW és MINI modelleket felsorakoztató flottával üzemel 2019 áprilisa óta. A hazai vállalatot a Wallis Csoport üzemelteti.

OMV Aktiengesellschaft

Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. A 2019-es, 23 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és közel 20000 munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős jelenléttel bír Közép-Kelet Európában, amit egy kiegyensúlyozott nemzetközi portfólió egészít ki olyan központi térségekben mint a Közel-Kelet és Afrika, az Északi-tenger, Oroszország, valamint az Ázsiai és Csendes-óceáni régió. Az üzletág napi átlagos termelése mintegy 487 000 hordó olajekvivalens volt 2019-ben. A Downstream-üzletágban az OMV három finomítót üzemeltet Európában, emellett 15 százalékos tulajdonrészese az egyesült arab emírségekbeli ADNOC olajtársaságnak, finomítói kapacitása így eléri a 24,9 millió tonnát. Az OMV továbbá 36 százalékos részesedéssel rendelkezik a Borealisban, ami a világ egyik vezető poliolefin előállítója. A társaság mintegy 2100 töltőállomást üzemeltet tíz európai országban. Az OMV gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában (Gas Connect Austria GmbH), és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. Az OMV 2019-ben mintegy 137 terawattóra energiaértékű gázt értékesített. A fenntarthatóság a vállalati stratégia szerves részét képezi az OMV-nél. Az OMV ösztönzi a csökkentett szén-dioxid-kibocsátással járó gazdaságra való áttérést, továbbá mérhető célokat tűzött ki a szén-dioxid-intenzitás csökkentésére, illetve új energia- és petrolkémiai megoldások bevezetésére.

Kenőanyag kereső