Kapcsolat
Web oldalak
Web oldalak
OMV Websites
OMV Group www.omv.com/en Ausztria www.omv.at/de-at Bulgária www.omv.bg/bg-bg Csehország www.omv.cz/cs-cz Németország www.omv.de/de-de Új Zéland www.omv.nz/en-nz Norvégia www.omv.no/no-no Románia www.omv.ro/ro-ro Szerbia www.omv.co.rs/sr-rs Oroszország www.omv.ru Szlovénia www.omv.si/sl-si Szlovákia www.omv.sk/sk-sk Tunézia www.omv.tn/ar-tn Törökország www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae/en-ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com/ Ausztria www.omv-gas.at Németország www.omv-gas.de Magyarország www.omv-gas.hu Hollandia www.omv-gas.nl
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Bezár

Fairtrade

A FAIRTRADE célja, hogy egyensúlyt teremtsen a globális kereskedelem szereplői között, a termelők családjainak nyújtott méltányos fizetések révén. A FAIRTRADE szabványok e változás megvalósításának eszközei.

Keretet adnak a termelői szervezetek társadalmi, környezeti és gazdasági fejlődésének, megkövetelik a stabil árak megfizetését,valamint kiegészítő támogatást írnak elő a kommunális projektek részére.

A FAIRTRADE jelzéssel ellátott termékek vásárlásával segíti a kávétermelők szövetkezeteinek térnyerését.

A független FAIRTRADE jelzés mutatja, hogy a felhasznált nyersanyagok olyan termelői szervezetektől érkeznek, melyek megfelelnek a társadalmi, gazdasági és környezeti elvárásoknak.

Kizárólag a nemzetközi FAIRTRADE szabványoknak megfelelő termékek viselhetik a FAIRTRADE jelzést.

FAIRTRADE ÉS VIVA – AHOL A KÁVÉZÁS TISZTA ÉLMÉNY!

A csúcsminőség nem egyszerűen a legkiválóbb minőségű alapanyagok használatát jelenti. Elvárás a méltányos és megfelelő munkabér is a kistermelők családjainak, akik minden nap azon dolgoznak, hogy megfelelő minőséget állítsanak elő. A FAIRTRADE jelzés a garancia, hogy az összes FAIRTRADE előírást betartották.

A VIVA a FAIRTRADE kereskedelmet választotta azért, hogy a kávézás élménye tiszta lelkiismerettel párosuljon.

A körültekintően pörkölt, kiváló kávébab biztosítja a csodásan intenzív kávéaromát, amely a páratlan VIVA Cafe ízvilágunk egyik kulcsa. A VIVA kávék frissen készülnek, kitűnő crema-val, vagyis krémes kávéhabbal azért, hogy felejthetetlen élményt nyújtsanak. Ön is megkóstolhatja őket minden VIVA kávézóval rendelkező OMV töltőállomáson.

 
ÖT ÉRV A FAIRTRADE KÁVÉ MELLETT

  • A FAIRTRADE minimum árakat nem befolyásolja a piac hullámzása, ezért biztonsági hálóként szolgál és fedezi a fenntartható termelés átlagköltségeit.
  • A társadalmi célokra, infrastruktúrára és oktatásra szánt FAIRTRADE prémiumok lehetővé teszik, például, a minőség javítását, valamint iskolák és egészségügyi központok építését.
  • A kényszermunka és a kizsákmányoló gyermekmunka szigorúan tilos.
  • A környezetbarát termelési módszerek ösztönzése az organikus termelés után fizetett prémiumokkal, a génmódosított magvak tiltásával, a növényvédőszerek csökkentésével, a hulladéktermelés elkerülésével és a víz, valamit az esőerdők védelmével.
  • Kistermelők térnyerése és előtérbe helyezése: betakarítás előtti hitelkeretek, demokratikus struktúrák, javított munkakörülmények az ILO* feltételeinek megfelelően.

 A FAIRTRADE VIVA kávé az alábbi VIVA kávézóval rendelkező OMV töltőállomásokon érhető el:

Töltőállomás-kereső

Töltőállomás kereső

Kenőanyag kereső